insüline başladım şekerim düşmüyor yardım :((

gokyuzuu

DeLiLeRDe SeVeR....
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2009
2.320
6
681
50 grmlık yüklemem 142 cıkmısdı aclık normal ama tokluk bi türlü düşmuyor 100 grmda ilk saat 204 cıkdı diyete basladım seker ölcüm cıhazıyla kendım ölcuyorum 170 den asagıya düşmuyor
tatlı sekerli hic bişe yemıyorum hamur kızartma hepsından uzak duruyorum suyumu iciyorum muz da yemıyorum bi türlü düşmedi insüline basladım dün 3 le basladık uff ya benım gibi olanlar varmı
acaba bebege bi zararı varmmı insülinin bu seker bebegi cok etkılermı uff ya insülini olup dogum yapanlar neler yasadı

diyete kendi kendinize başlamadınız değil mi bir diyetisyen listesi uyguluyorsunuz?
inisülinin bebeğe zararı olmaz bilakis faydası olur
ama hem diyet hem inisülin tedavisi hem diyete rağmen düşmüyorsa doktorunuzla konuşmanızda fayda var çünkü ikisinden birinin bile cevap veriyor olması gerekirdi

diğer açtığınız konuya yazdığımı da yapıştırayım buraya tekrar

öncelikle doktorunuz sizi diyetisyene yönlendirecek ve doğuma kadar tümüyle listeye sadık kalmanızı öneririm (zaten en fazla 9 haftanız kalmış tickerınıza göre) rapor vermeleri durumunda devlet şeker ölçüm cihazı veriyor onunla düzenli olarak kan şekerinizi ölçeceksiniz doktorunuz da sizi takip edecek
anlayacağınız üzere benim de çıkmıştı allaha çok şükür sağlıklı bir oğlum oldu benim de şekerim doğum sonrası normale döndü
sakin olun yani söylenenleri yaparsanız endişelenecek bir şey yok

hayırlı doğumlar

Slm, ben de gebelikte insülin kullanıyorum. diyet çok etkili olmadı ama uymaya devam ediyorum. İnsülin desteğiyle 140 seviyelerine yaklaştırmaya çalışıyorum kan şekerini. Humulin R ve N kullanıyorum. Kendimizi sıkmamız ve insülinin zararı olmadığı doktorlar tarafından söyleniyor. Umarım öyledir:) Günlük yürüyüş ve iğneler biraz etkili oluyor. Olduğunca 200 şeker değerlerinden uzak durulmalı. Sen bu durumdan korunmak için iğnelerini ne dozda kullanıyorsun gökyüzü? Paylaşırsan sevinirim...

kaç ünite insülin vuracağın endokrinolog tarafından belirlenmeli, sakın aile hekimi ya da kadın doğumcun doz ayarı yapmasın. bu çok önemli.insülin plesentadan geçmiyor ve bebeğe zarar vermiyor, aksine şekerinin yüksek seyretmesi sakıncalı bebeğe.diyetini mutlaka diyetisyen ayarlasın. karbonhidratı kıs, proteine ve vitamine ağırlık ver.meyveyi sadece ara öğün olarak ve az tüket.(1 orta boy elma gibi)

Son düzenleme:
Benim de gebelik sekerim cok yuksek cikmisti.,once diyete basladim dusmedi insulin ignesine basladim.diyetimde enufak birseyi bile degistirdigimde sekerim firliyordu,az kalmis dogumasabretmelisin.insulin bebege zarar vermez aksine yuksek seker zarar verebilir.ben dogum yapali 2yil oldu,saglikli bir kizim var cok sukur.bebegini saglikla kucaginaalmani dilerim. Bir de cevrende insulin hakkinda bilip bilmeden konusan teyzelervarsa aldirma sen doktorunudinle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…