internet bağımlılığım var sanırım,kurtulamıyorum...

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
mrb kızlar

zorunlu işlerim dışında çoğu zamanımı internette geçiriyorum.faydalı bişey yapsam içim yanmıycak o kadar boşa harcıyorum ki vaktimi.halbuki öğrenciyim,gelecek derdine düşmem lazımken,kpss gibi önümde büyk bi sınav varken ben hala boş şeylerle uğraşıyorum...
işin kötüsü sanal ilişkiler kuruyorum hep.bu durumdan çok rahatsız olsam da bi türlü vazgeçemiyorum.kendim kendime düşündüğümde demek ki hayatımda bir eksik var ki ben böyle şeylere yöneliyorum diyorum.insan ilişkileri iyi olan bi insan da değilim belki de bu internet asosyalleştirdi beni...
bunlardan tamamen vazgeçmek,derslerime konsantre olmam lazım.hayatın içinde gibi değilim...saçma sapan şeyler yapmak istemiyorum.nasıl vazgeçilir,nasıl uzak durulur

Psikolog yada psikiyatriye giderek uzman destegi alabilirsiniz.

ders çalışırken evde olma dersanede çalış onun dışında kendine başka akviteler bul bölece uzaklaşırsın netten

Bilgisayar açık olduğu müddetçe bende her 2 dk da bir başına geçiyorum...Ama kapalı tuttuğum zamanlar daha geç açıyorum.ve o süre zarfında işlerimi halletmiş oluyorum...Belli bir süre koyun kendinize muhakkak...Şu saatten önce açmıycam diye kararlı olun...

sanal ilişkiler kuruyorum demişsin en iyisi internetini bir süreliğine kapattır böylece gerçek hayata dönersin

Son düzenleme:
Bu bagimlilik bende de var sanirim bekarken daha beterdim cok vaktim vardi. Simdi evliyiim isim var sorumluluklarim var buna ragmen bir gün nete girmesem bi seyim eksikmis gibi hissediyorum :)
Cogu zaman kosturuyorum gün icinde ama ona ragmen eger evdeysem biseyleri alelacele yapiyorum azicik nete de vakit ayirayim diye.
Ha nette enteresan bisey mi yapiyorum hayir.
Bi haberlere bakip ciksam bile yetiyor sonuc olarak nete girmis oluyorum bu da bir saplanti heralde :)
Sende ders calismak icin ev degilde baska bi yerde pc nin olmadigi yerlerde calis o zaman isim bitsin de bi an önce gireyim demezsin.
Derslerine daha rahat konsantre olabilirsin.

Son düzenleme:
Bence internetinizi kapattırın 3-4 gün uğraşmayınca sonradan insanın aklına bile gelmiyor, mesela ben geçen sene sınava girdim, aylar önce internetimi kapattırdım, bilgisayarımda bozulmuştu zaten yaptırmadım bile, hiiiç aklıma da gelmedi nete girmek. Sınava girdim kazandım, 1 yıl sonra yeni bilgisayar aldım sözde sunum vs yaparken lazım diye ama boşa şu an tüm vaktimi boşa harcıyorum gene ve olan gözlerime oluyor..
Bir kere ara verirseniz kurtulursunuz, ama işiniz olduğu zamanda fazla takılmamak gerek..

ben de bir zamanlar öyleydim. sosyal ağlardaki tüm hesaplarımı kapattım. şimdi sadece işim olduğunda nete giriyorum. mutluyum :130:

ben de yaaa ben de. ama Allah tan ben mesleğimi elime aldıktan sonra başladı bu bağımlılık. ama bu kez de kendimi geliştirmeye ayıracağım vakti internete ayırıyorum. yazık ediyorum beynime yazıkk

bağımlılık diyemem ama ben de bu ara nette fazla zaman geçirdiğimi düşünmeye başladım
ve sınavlarım var ders çalışmam lazım
eşimden rica ettim şifre koydu,işim olduğunda giriyorum sadece

bende de vardı 3-4 sene önce
başından kalkmazdım saatlerce tanımadığım insanlarla konuşurdum
sosyal hayatım,derslerim çok kötü etkilenmişti
kendine bir sınır koy belli bir saati geçirme.
internetsiz hayat çok sıkıcı ve boşmuş gibi gelir önce ama başka birşeylerle meşgul oldukça aklına bile gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…