Internet bagımlısı oğlum

Berivanatman12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2016
110
44
98
Kızlar bebegım dogdugundan berı iştahsız bır bebek.şimdi 2 yasında.yemk yedıremıyordum.ben de basladım ınternetten öğretıcı bır seyler baslayıp yadırmeye.yani aslında cok erken basladım bu bılgısayar karsısında yedırme yankışına.ee ustune oğlum oğlak burcu eee ustune de cooook inatcı.yemeği bitse bile tutturuyor,aglıyor neden kapattın dıye...arkadaslarıyla oyun oynarken bır an aklına Tayo gelıyor ve baslıyor aglamaya ınternetten Tayo acıp izleteyım dıye...baska seylerle ilgilenıyorum ya da onun dıkkatını baska yere cekıyorum unutsun dıye ama olmuyor.dedım ya cok inatcı.bilmiyorum ne yapacagımı.onu bu bagımlılıktan nasıl kurtarabilirim.yardım edin..

Çocuğunuz oğlak burcu olduğu için inatçı değil arkadaşı olmadığı icin sosyallesemiyor ve bu da onu internete yönlendiriyor.
Yarin mesela aaaaa kırılmış açılmıyor deyin ve farkli aktiviteler yapın .
Ben ozellikle instadan aktivite sayfalarını takip ediyorum ve pek cok oyun uyguluyorum hem motor hem bilişsel becerilerini arttirmak icin.

Mesele oğlak burcu değil, 2 yaşında çocuğun bağımlılık derecesinde internete maruz kalması. Geçen gün kuzenime gittim. Evde 6 çocuk vardı. Hepsinin elinde telefon, ot gibi yaşıyorlar. 2 yaşındaki çocuk 6 yaşındaki çocuğu dövdü telefon için. Çocuk kendini savunamayacak kadar içine kapanık ve asosyal.

Tek çözüm var: Bir süre hiç izletmemek. Ben geliyorum diyen gerçeği göz ardı etmeyin. Ağlayacak, siz hep oynayacaksınız. Başka bi göreviniz yok. Onuda sabırla yerine getireceksiniz.

Modemden kapayın neti ve bozulmuş deyin. Biraz onunla oynayın. Hava güzelse dışarı çıkın falan.

Birakicaksiniz aglayacak!
Bir aglsr iki aglar ücüncüye alisir. Bu yadta cocuga secme sansi vermeyin ve her istedigini yapmayin agliyor diye.

Evet farkındayım aslında suç bnm.sanırım kafamın rahat oldugu bir zamanda,yani sinirlerıme hakim olabilecegim bir zamnda butun teknolojik aletlerı bir anda ortadan kaldırmalıyım.zaten tek cocuk.canı sıkılında işi gucü bırakıp dısarı cıkarırım,onunla oyun oynarım.ama yemk yyıyecegı vakıt acınca bır daha kurtuluş yok.çocukların tabletlerle,telefonlarla buyumesıne ben de cok karsıyım.bu yuzden sizden yardım istedim

Kendinize bi sorun nerde hata yaptim? OZur dilerim ama inatla ve burcla alakasi dahi yok. Siz bagimli yapmissiniz cocugu. Iste Yine klassik cocugum yemiyor illa bi sey yemesi gerek ozaman tv iPad onunde yesin ozaman yiyor... Yahu tv ve ya iPad Ekranin onunde yiyen cocuk demek ki yemegi seviyor ve sizinle Oyun oynuyor size gosteriyor ‘patron’ Benim. Maximum sure verin misal zil sesi caldiginda artik iPad tv bakmicagiz deyin. Okadar Cok alternatief var ki disari cikin beraber Oyun oynayin...

Poposundan haberi yok netten çizgi film mi istiyor :)
Bebeklerden öğrenmek lazım insan yönetmeyi,istediğini yaptırmayı:bicak:

Back
X