• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

internet üzerinden yurt dışı alışverişi

Fatma_issever

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2009
143
0
96
36
İstanbul
internet üzerinden yurt dışından alışveriş yapan varmı arkadaşlar.. genellikle giyim,aksesuar,ayakkabı falan.. yapıyorsanız kredi kartıylamı paypallamı yapıyorsunuz ödemeyi. gümrüğe takılma olasılığı varmı ? internette çok fazla bir bilgi yok bu konuda.. şimdiden cvp vericek arkadaşlara tşk ederim.

kozmetik ve gıda alışverişi kesinlikle yasak.
ayrıca bi kerede sadece 150€ luk alışveriş yapabilirsin ve bi yılda 5 kere yurtdışından alışveriş yapabiliyorsun.
ha kozmetik yasak dedim ama mesela makyaj fırçası alacaksan üstünde brushes yazdığı için gümrüğe takılmıyor diyorlar,
ne kadar doğru bilmiyorum. benim bildiklerim bu kadar.....

canım ben eBay'den alışveriş yapıyordum. ingilterden geldiğinde biraz ucuz oluyor. ama victoria's secrettan yapacağım. Bir de 5 kez diye bir olay olduğunu sanmıyorum. TC kimlik üzerinden vergilendirildiğin için vergi mükellefi değilsen problem olacağını zannetmiyorum ama takibe alınılabilir :)

kızzllaarr amazondan sipariş veren varrmıı ya.. ben anlamadım hiç bişi siparişi verdiim tahmini kargo süresi tahmini teslim tarihi falan cıktı ama geri bildirim falan geldi hiç bişi anlamadımm yaa yardım edebilcek varmı bana :84::84::84::84:

ben kozmetik aldım sorun yaşamadım, 150 değil artık 75 euro sınırlandırması var,75 eurodan fazla tutar gümrüğe takılır. 5-10 kez diye sınırlandırma yok ama çok sayıda olursa ilgi çekebilir
elektronik aletler kesinlikle takılıyor gümrüğe

benm okdr deil 42 dolar fln oldu nakliye ücretiyle ama satıcıdan geri bildirim geldi onu anlamadım..sevkiyat tarihi olrkta 13 eylül 28 eylülü gösteriyo ama nasıl anlarım yola cıktıgını

Back
X