Buna gelene kadar çocuk pornosu var yasaklanması gereken ama hala yapan yapıyor.
Bakanlar da 13-14 yaşındaki çocuklar değil, onun bunun kocası, abisi, babası...
Her insan eğitimli değil ama her insanın evinde internet olmak zorunda değil. Aileler çocuklarını kontrol etsinler bir zahmet. Nereden bilelim çocuğumuzu diyen bir çok anne kocasının arama geçmişinden tut, yazışmalarına kadar casus programlarla bilmem nelerle takipteler. Çocuklarını da takip ediversinler yahut kısıtlı zamanlar koysunlar bilgisayar için.
Ayrıca öyle bir fotoğrafa baktı diye kimse psikopat, sapık olmuyor. Biz üniversitedeyken bilgisayar dersinde en arkaya geçip ölü insanların fotoğraflarına bakardık. Boğularak ölenler nasıl olurmuş, yanarak ölenler nasıl olurmuş incelerdik. Katil olmadık ama...Zaman zaman açık saçık fotoğraflara bakmışlığımız da oldu ama sapık falan da değiliz.
Ayrıca internet çok zengin bir bilgi yumağı ve sadece faydalı şeylere sınırlayamıyoruz. Çer çöp de çok ve bunların temizlenmesi mümkün değil.