• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İNTERSTİSYEL sistitden nasıl kurtuldum. Normal sistit değil geçmeyen yıllar süren sistiti olanlar buraya ..

Ben İzmir de yaşıyorum. Bu hastalıktan kurtulan varsa doktor ismi verebilir mi acaba? Benim doktorum mesane içi ilaçlar bilimsel değil bir işe yaramaz diyor, botoks önerdi o da geçiçi olduğu için istemiyorum.Doktorumu değiştirmek iştiyorum fakat bu hastalığı bilen doktor bulmak çok zor.

Bu ilaçın ismini yazabilir misiniz acaba sanırım yurtdışından getirtiyorsınuz.
Merhaba, hayır yurtdışından temin etmiyorum. Ben devlet hastanesinde tedavimi gerçekleştiriyorum. Üroloji doktorum beni algoloji bölümüne ozon için yönlendirdi. Oradaki profesör hem ağızdan alınan ozon şeklinde ilaç kullanacağımı hem mesaneme vereceğini söyledi. Mesane içine 4 kasımda uygulanacak doktor şuan izindeymiş işlemim uzadı. Hap için ise bir telefon verdi bana bğr ilaç şirketinden aldım. Kargo vs yapıyorlar. Özelden yazarsanız ilaç ismini vs verebilirim buradan yasak. Evet çoğu doktor maalesef bilmiyor. Ben 12. Seneme giricem yeni yeni hiç yapılmayan şeyler yapılıyor. En başında bilinçli doktorlara gelseydim belki bu kadar ilerlemezdim bu halime bin kat şükür yinede

Merhaba, hayır yurtdışından temin etmiyorum. Ben devlet hastanesinde tedavimi gerçekleştiriyorum. Üroloji doktorum beni algoloji bölümüne ozon için yönlendirdi. Oradaki profesör hem ağızdan alınan ozon şeklinde ilaç kullanacağımı hem mesaneme vereceğini söyledi. Mesane içine 4 kasımda uygulanacak doktor şuan izindeymiş işlemim uzadı. Hap için ise bir telefon verdi bana bğr ilaç şirketinden aldım. Kargo vs yapıyorlar. Özelden yazarsanız ilaç ismini vs verebilirim buradan yasak. Evet çoğu doktor maalesef bilmiyor. Ben 12. Seneme giricem yeni yeni hiç yapılmayan şeyler yapılıyor. En başında bilinçli doktorlara gelseydim belki bu kadar ilerlemezdim bu halime bin kat şükür yinede
Merhaba benimde cumartesi günü ameliyatım olacak. Doktorum özele geçtiği için özelde olacağım ben. İlki de özelde olmuştu boşuna para verdim resmen. Her doktor gerçekten bilmiyor. Ozon verilme seysini sordum. Lökoplaki alanlarını yaktıktan sonra bakacağım dedi. Mesaneme ilaçta verebilirmiş tekrardan onarması için. Elmiron suan düşünmüyorum dedi. Çünkü ben dedim onun yan etkisi çok diye. Diyetine dikkat et dedi liste verdi bana. Soğan bile yiyemiyoruz şaka gibi. Çok dikkat etmemiz lazım. İnşallah iyileşiriz dualarım sizinle

Merhaba benimde cumartesi günü ameliyatım olacak. Doktorum özele geçtiği için özelde olacağım ben. İlki de özelde olmuştu boşuna para verdim resmen. Her doktor gerçekten bilmiyor. Ozon verilme seysini sordum. Lökoplaki alanlarını yaktıktan sonra bakacağım dedi. Mesaneme ilaçta verebilirmiş tekrardan onarması için. Elmiron suan düşünmüyorum dedi. Çünkü ben dedim onun yan etkisi çok diye. Diyetine dikkat et dedi liste verdi bana. Soğan bile yiyemiyoruz şaka gibi. Çok dikkat etmemiz lazım. İnşallah iyileşiriz dualarım sizinle
Benim doktoruma ben artık mesanemi alın bağırsaktan mesane yapın dedim bana birdaha bu kelimeyi kullanma dedi o en son seçenek dedi. Bir sürü mesaneye verilen ilaç vs var dedi. Kokteyl karışımları olarak geçiyor. Deneme yanılma yöntemi ile bulunuyor her hastaya farklı tesir ediyorlar demişti. Ama bir kokteyl karışımı verdi ğç defa o bana iyi gelmeyince ozona yönlendirdi işte. Geçen hafta adet olduğum için ağrılarım biraz artmıştı bugün adetim bitti biraz daha iyiyim. Şu mesaneme bir alsaydım ozonu hayırlısıyla. Sizin ameliyatı kaça yapıyor doktor? Birde doktorun ismi ney canım

Bende delökoplaki vardı artı olarak polip benzeri şişlikler ve ödem vardı. Doktor geçen gün gittiğimde yaşın 45 falan olsaydı mesaneni alırdım o kadar kötü durumdaydı dedi. Pazartesi günü 1 doz hiyoloronik asit aldım mesanemden. Açıkçası biraz rahatlattı. Her hafta bi tane olacak şekilde 8 seans alıcam. Patolojimde intersitisyel sistit çıkmadığı için devlet karşılmadı yoksa öyle çıksaydı karşılayacaktı. Tüm arkadaşlara sesleniyorum intersitisyel tanısı alan tüm kişiler bu tedaviyi kesinlikle değerlendirsin. Zaten başarı oranına %71 diyorlar
Nedir tavsiye ettiginiz botoksmu

Benim de evlendigim de başladı bu sistit belası istisnasız her ilişki sonrası sistit oldum yeri geldi kan bile damladı idrarımdan.Tuvaletten cikamazdim idrarim olmadigi halde yeni yapmis olmama ragmen gözlerimden yaşlar boşalirdi öyle öyle idare ettim.Her hangi bir ameliyat olmam gerekse ben kendime gelmeden sondayı cikarin diyorum cunku sonda da sistit yapiyor dayanamiyorum kabus gibi birsey benim icin sistit anksiyetem tavan yapiyor ameliyat yerim umrumda olmuyor.

Benim doktoruma ben artık mesanemi alın bağırsaktan mesane yapın dedim bana birdaha bu kelimeyi kullanma dedi o en son seçenek dedi. Bir sürü mesaneye verilen ilaç vs var dedi. Kokteyl karışımları olarak geçiyor. Deneme yanılma yöntemi ile bulunuyor her hastaya farklı tesir ediyorlar demişti. Ama bir kokteyl karışımı verdi ğç defa o bana iyi gelmeyince ozona yönlendirdi işte. Geçen hafta adet olduğum için ağrılarım biraz artmıştı bugün adetim bitti biraz daha iyiyim. Şu mesaneme bir alsaydım ozonu hayırlısıyla. Sizin ameliyatı kaça yapıyor doktor? Birde doktorun ismi ney canım
Yok öyle düşünmeyin o en sonki aşama canım Allah korusun

O karışım Gepan işte bana verildi ameliyat öncesi çok iyi gelmedi yani

Merhaba arkadaşlar. Beni diğer konularımdan tanıyanlar elbet vardır. Senelerdir idrarımda yanma şikayetim vardı. Ölmeyi bile istemiştim. Yaşamak benim için kabustu. Benim hikayem yaklaşık 11-12 seneye dayanıyor. Şuan 32 yaşımdayım. Üniversite zamanlarında buldu beni bu hastalık. Çok çok kötü değildim ama zaman geçtikçe hastalığımın ilerlediğini hissettim. Herkesin semptomları farklı olabiliyor. Benim semptomlarım her gün ama her gün yanma. İdrara çıkışta, idrar sonrasında. Çok aç kaldığımda, büyük abdestime çıktığımda ise resmen kitleniyordum hiç hareket edemiyordum. Hemen oturuyor bacağımı altıma katlıyor topuğumu şeyime bastırıyordum. Ta ki uyuşana kadar … çok çektim arkadaşlar gitmediğim doktor kalmadı. Sürekli enfeksiyon çıkıyordu ama üreme olmuyordu bende. Çapaya gittim öğretim görevlisine. Çok yavaş ilerledi herşey. Her gittiğimde bir test istedi. Bir anda istemedi hiç bişeyi. Her gittiğimde 1.400 tl para ödedim. O kadar yol çektim o ağrıyla kaç defa. En son bir test istedi 1,5 ay bekledim sırası için. Yaptıracağım güne 3 gün kaldı deprem olunca kapadılar o binayı testi yaptıramadım. En azından gidip başka hastanede yaptırayım dedim gidip hocaya sonuç gösteririm dedim. GATA hastanesine gittim. Asistan dr beni görünce herşeyime baktı durumumu anlattım. Sen beni aşıyosun bence sen bütün hastaneleri bırak benim hocama muayene ol dedi. Yine GATA da bir profesör. Türkiyede 3 tane bu kadar iyi prof var onlardan biri dedi. Bende tamam dedim ne kaybedebilirdim ki .. gittim adam hemen yarın gel bi mesanenin içine bakalım dedi. Anestezisiz bakıcam ama bu tanısal bir işlem olacak 5 dk içinde çıkıcam mesanenden dedi. O kadar katlandım buna da dayanırım dedim. İnanılmaz acı çektim mesanemin içinde polip benzeri şeyler vardı ve tüm mesanem bembeyaz pamukçuk gibiydi. Dr sen bu mesaneyle nasıl yaşadın dedi. Hocam yaşamıyorum zaten ölü gibiyim bebeğime bakamıyorum bile dedim. 1 ay sonrasına gün verdi. Bu alanları yakarak temizlicem dedi. Burda çok araştırdım ama bu işlemi sanırım çok kişi bilmiyor o yüzden detaylı yazıyorum herkes öğrensin diye işlemin adı ‘’ MESANE FULGURASYONU’’ olarak geçiyor. O gün geldi çattı. Ben anestezi alıcam diye gece 12 den sonra ne yedim ne içtim. Dolayısı ile sabah hastaneye nasıl gittik bilmiyorum kitlenmiştim. Hem susuz hem aç olduğum için. Ameliyata ilk beni aldı dr. Sanki doğuma gidiyor gibi deli gibi ağlıyordum acıdan ağrıdan. Allahım canımı al diye bağırıyordum. Gözümü açtığımda odama gelmiştim. 24 saat yerinden kalkmicaksın dediler. Sonda takılıydı. Ameliyattan çıktığımda saat sabah 10 bucuktu. Öyle aman aman ağrı kesicide yapmıyorlar 11 bucuk gibi ağrı kesici yaptılar. Daha hiç yapmadılar. Sonda takılı olduğu için baskı hissediyordum mesanemde. Çıkarmalarını istiyordum çıkarmıyolardı. Kan gelicek mi diye takip ettiler hep. Sonda ile mesanemi sürekli yıkadılar ertesi gün saat 10 a kadar. 10-11 lt serum fizyolojik ile. Gece çok iyi geçti ilaç vs vermemelerine rağmen çok iyiydim. Ha birde yukarıda yazmayı unuttum geceleri hiç ama hiç uyumuyordum. 15 dk da bir wc ye gidiyordum. Neyse .. ameliyat gecesi çok iyi uyudum sabah oldu. Taburcu olacaktım bugün ama dr sonda ile göndereyim eve dedi. Beni yürüttüler yürürken sonda ile zorlanıyordum resmen yalvardım çıkarsınlar diye. Sonuçta kan vs hiç gelmedi. Dr çıkardı en sonunda iyiye gittiğim için. Doktor 3 aya iyileşerek gidersin dedi. Ama %20 lik gurupta bazen işlem işe yaramıyormuş. Yaramazsada üzülme dedi. Botoks yaparız başka tedaviler uygularız eskisi gibi olmazsın yine dedi. Hastaneden çıktığım gün ve onun ertesi günü çok inanılmaz iyiydim. Mutluluktan ağladım hatta.ama ondan sonraki günler ağrılarım geri geldi. Ama ameliyat öncesi gibi değildim. Büyük abdestimi yaptığımda ağrım olmuyodu mesela. Ama idrara vs çok zor çıkıyodum. 3 haftam bitti tam. Daha iyiyim şuan. Ağrılarım bir geliyor bir gidiyor. Ama ameliyat öncesi ağrımdan eser yok. En azından geceleri uyuyorum sürekli ağrım yok. Ve daha 3. Haftamdayım dr zaten 3 ay vermişti. 1 hafta sonra tedavim başlıyor. Dr ek tedavi verdi. Elmiron kullanmaya başladım ameliyat sonrası. Birde 2 ay boyunca her hafta hastaneye gideceğim mesaneden hiyoloronik asit verecekler. 2. Seanstan sonra çok büyük etki görürsün dedi dr. Şuan içerim hala yara hissediyorum. Ama bu halime milyonlarca kez şükürler olsun. Allahım sonunda karşıma iyi bir dr çıkardı. Ne paralarım ne zamanım gitti. Hamileliğimde her akşam acildeydim. Bebeğimi bile 1 ay erken doğurdum. Çok şükür o da 13 aylık oldu. Hep dua ettim bebeğime sağlıklı bir anne olayım diye. Allah bu hastalığı düşmanıma bile vermesin. İnşallah ihtiyacı olan herkese bu açtığım konu ulaşır. İyileşirsem bir gün buraya yazıcam dedim. Yanıt almaya başladığım için yazıyorum buraya. çeken bilir bazen insan %20 iyi olsam bile yeter diyor. herkese şifa olur inşallah ♥️
Çok geçmiş olsun ama birşey sorucam böbreklerinizde taş var mı? Onlarda sistit yapıyor benimde öyle dönem dönem su içmediğimde sistit çok sık oluyordum sürekli antibiyotik kullandım kullandığımdan beri böbrek taşı oluştu hala iyileşmeye çalışıyorum belki sizdede vardır diye düşündüm yanıtlarsınız çok sevinirim

Çok geçmiş olsun ama birşey sorucam böbreklerinizde taş var mı? Onlarda sistit yapıyor benimde öyle dönem dönem su içmediğimde sistit çok sık oluyordum sürekli antibiyotik kullandım kullandığımdan beri böbrek taşı oluştu hala iyileşmeye çalışıyorum belki sizdede vardır diye düşündüm yanıtlarsınız çok sevinirim
Hayır yok keşke olsa da taştan desem o kadar çaresiz bir hastalık gibi geliyor çünkü. Bu bizim bahsettiğimiz normal sistit değil intersitisyel sistit yani enfeksiyona bağlı olmayan mesane ağrısı diye geçiyor

Hayır yok keşke olsa da taştan desem o kadar çaresiz bir hastalık gibi geliyor çünkü. Bu bizim bahsettiğimiz normal sistit değil intersitisyel sistit yani enfeksiyona bağlı olmayan mesane ağrısı diye geçiyor
Bende enfeksiyon sistit az su içiyordum o dönemlerde felaket bir acıyla tuvalette oluyordum karpuz suyu mesaneyi temizlediği için ilaçla birlikte tüketiyordum belki sizede iyi gelir karpuz
böbrek taşıda sistit yaptığını doktordan öğrendim şuan böbrek taşını eritmeye çalışıyorum sizinki baya kötüymüş her sistit aynı sanıyordum

Bende enfeksiyon sistit az su içiyordum o dönemlerde felaket bir acıyla tuvalette oluyordum karpuz suyu mesaneyi temizlediği için ilaçla birlikte tüketiyordum belki sizede iyi gelir karpuz
böbrek taşıda sistit yaptığını doktordan öğrendim şuan böbrek taşını eritmeye çalışıyorum sizinki baya kötüymüş her sistit aynı sanıyordum
:(

Back
X