İNTERSTİSYEL sistitden nasıl kurtuldum. Normal sistit değil geçmeyen yıllar süren sistiti olanlar buraya ..

tubikomo

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2023
323
118
33
32
Merhaba arkadaşlar. Beni diğer konularımdan tanıyanlar elbet vardır. Senelerdir idrarımda yanma şikayetim vardı. Ölmeyi bile istemiştim. Yaşamak benim için kabustu. Benim hikayem yaklaşık 11-12 seneye dayanıyor. Şuan 32 yaşımdayım. Üniversite zamanlarında buldu beni bu hastalık. Çok çok kötü değildim ama zaman geçtikçe hastalığımın ilerlediğini hissettim. Herkesin semptomları farklı olabiliyor. Benim semptomlarım her gün ama her gün yanma. İdrara çıkışta, idrar sonrasında. Çok aç kaldığımda, büyük abdestime çıktığımda ise resmen kitleniyordum hiç hareket edemiyordum. Hemen oturuyor bacağımı altıma katlıyor topuğumu şeyime bastırıyordum. Ta ki uyuşana kadar … çok çektim arkadaşlar gitmediğim doktor kalmadı. Sürekli enfeksiyon çıkıyordu ama üreme olmuyordu bende. Çapaya gittim öğretim görevlisine. Çok yavaş ilerledi herşey. Her gittiğimde bir test istedi. Bir anda istemedi hiç bişeyi. Her gittiğimde 1.400 tl para ödedim. O kadar yol çektim o ağrıyla kaç defa. En son bir test istedi 1,5 ay bekledim sırası için. Yaptıracağım güne 3 gün kaldı deprem olunca kapadılar o binayı testi yaptıramadım. En azından gidip başka hastanede yaptırayım dedim gidip hocaya sonuç gösteririm dedim. GATA hastanesine gittim. Asistan dr beni görünce herşeyime baktı durumumu anlattım. Sen beni aşıyosun bence sen bütün hastaneleri bırak benim hocama muayene ol dedi. Yine GATA da bir profesör. Türkiyede 3 tane bu kadar iyi prof var onlardan biri dedi. Bende tamam dedim ne kaybedebilirdim ki .. gittim adam hemen yarın gel bi mesanenin içine bakalım dedi. Anestezisiz bakıcam ama bu tanısal bir işlem olacak 5 dk içinde çıkıcam mesanenden dedi. O kadar katlandım buna da dayanırım dedim. İnanılmaz acı çektim mesanemin içinde polip benzeri şeyler vardı ve tüm mesanem bembeyaz pamukçuk gibiydi. Dr sen bu mesaneyle nasıl yaşadın dedi. Hocam yaşamıyorum zaten ölü gibiyim bebeğime bakamıyorum bile dedim. 1 ay sonrasına gün verdi. Bu alanları yakarak temizlicem dedi. Burda çok araştırdım ama bu işlemi sanırım çok kişi bilmiyor o yüzden detaylı yazıyorum herkes öğrensin diye işlemin adı ‘’ MESANE FULGURASYONU’’ olarak geçiyor. O gün geldi çattı. Ben anestezi alıcam diye gece 12 den sonra ne yedim ne içtim. Dolayısı ile sabah hastaneye nasıl gittik bilmiyorum kitlenmiştim. Hem susuz hem aç olduğum için. Ameliyata ilk beni aldı dr. Sanki doğuma gidiyor gibi deli gibi ağlıyordum acıdan ağrıdan. Allahım canımı al diye bağırıyordum. Gözümü açtığımda odama gelmiştim. 24 saat yerinden kalkmicaksın dediler. Sonda takılıydı. Ameliyattan çıktığımda saat sabah 10 bucuktu. Öyle aman aman ağrı kesicide yapmıyorlar 11 bucuk gibi ağrı kesici yaptılar. Daha hiç yapmadılar. Sonda takılı olduğu için baskı hissediyordum mesanemde. Çıkarmalarını istiyordum çıkarmıyolardı. Kan gelicek mi diye takip ettiler hep. Sonda ile mesanemi sürekli yıkadılar ertesi gün saat 10 a kadar. 10-11 lt serum fizyolojik ile. Gece çok iyi geçti ilaç vs vermemelerine rağmen çok iyiydim. Ha birde yukarıda yazmayı unuttum geceleri hiç ama hiç uyumuyordum. 15 dk da bir wc ye gidiyordum. Neyse .. ameliyat gecesi çok iyi uyudum sabah oldu. Taburcu olacaktım bugün ama dr sonda ile göndereyim eve dedi. Beni yürüttüler yürürken sonda ile zorlanıyordum resmen yalvardım çıkarsınlar diye. Sonuçta kan vs hiç gelmedi. Dr çıkardı en sonunda iyiye gittiğim için. Doktor 3 aya iyileşerek gidersin dedi. Ama %20 lik gurupta bazen işlem işe yaramıyormuş. Yaramazsada üzülme dedi. Botoks yaparız başka tedaviler uygularız eskisi gibi olmazsın yine dedi. Hastaneden çıktığım gün ve onun ertesi günü çok inanılmaz iyiydim. Mutluluktan ağladım hatta.ama ondan sonraki günler ağrılarım geri geldi. Ama ameliyat öncesi gibi değildim. Büyük abdestimi yaptığımda ağrım olmuyodu mesela. Ama idrara vs çok zor çıkıyodum. 3 haftam bitti tam. Daha iyiyim şuan. Ağrılarım bir geliyor bir gidiyor. Ama ameliyat öncesi ağrımdan eser yok. En azından geceleri uyuyorum sürekli ağrım yok. Ve daha 3. Haftamdayım dr zaten 3 ay vermişti. 1 hafta sonra tedavim başlıyor. Dr ek tedavi verdi. Elmiron kullanmaya başladım ameliyat sonrası. Birde 2 ay boyunca her hafta hastaneye gideceğim mesaneden hiyoloronik asit verecekler. 2. Seanstan sonra çok büyük etki görürsün dedi dr. Şuan içerim hala yara hissediyorum. Ama bu halime milyonlarca kez şükürler olsun. Allahım sonunda karşıma iyi bir dr çıkardı. Ne paralarım ne zamanım gitti. Hamileliğimde her akşam acildeydim. Bebeğimi bile 1 ay erken doğurdum. Çok şükür o da 13 aylık oldu. Hep dua ettim bebeğime sağlıklı bir anne olayım diye. Allah bu hastalığı düşmanıma bile vermesin. İnşallah ihtiyacı olan herkese bu açtığım konu ulaşır. İyileşirsem bir gün buraya yazıcam dedim. Yanıt almaya başladığım için yazıyorum buraya. çeken bilir bazen insan %20 iyi olsam bile yeter diyor. herkese şifa olur inşallah ♥️

Back