intihahar düşüncesi beliriyor çok korkuyorum...

gokyuzu5

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2015
91
29
3
44
"intihar edenler ne kadar yanlış yapıyorlar, zaten ölmeyecekmiyiz ?" diye düşünen bende intihar düşüncesi belirginleşiyor.bedenimi taşımak yük gelmeye başladı.geçmişe dönüp baktığımda "keşke şu zamanda ölseydim de o hatayı yapmasaydım" dediğim anlar oluyor.kendimi affedemiyorum.inancım zayıflıyor.ALLAH a ahiret gününe gidip de gelmiş gibi inanıyorum ama sanırım bu düşünce insanın akıl sınırlanırını zorluyor.
sizin oluyor mu böyle geçmişe döndüp baktığınızda şu hatayı yapmadan önce ölseydim keşke dediğiniz?

Hatalar bizi biz yapan anılar olarak kalmalı onlar olmasa doğruyu bilemez olgunlaşamazdık tekrar edilmediği sürece ders alınmalı
Hatalarım olgunluk kazandırdı ve bitti gitti tekrar yapmamak için deneyim kazandırdı.

yooo genelde böyle bi hata yaptım ama sonucundan ders aldım bi daha yapmayıp daha mutlu ve kaliteli bir hayat yaşamalıyım şeklinde düşünüyorum ben.
neden hemen öleyim ki şurda zaten daha kaç sene yaşıycam
onu da güzel güzel yaşayayım

İnsanları sadece iyi veya kötü yanlarıyla değil bir bütün olarak kabul etmeliyiz kendinizi de bu doğrultuda hatalarımızla sevmeliyiz nihayetinde. Unutmayın önemli olan ne kadar hata yaptığınız veya hatalarınızın ne kadar büyük olduğu değil önemli olan o hatalardan ne dersler çıkardığınızdır. Kendinizi bir bütün olarak sevin ve geçmişte yaptığınız hataları unutun bir deneyim olarak kaldı onlar sadece,şuan için o hatalardan çıkardıklarınız size kattığı tecrübeler önemli gerisi mazide kalmalı yoksa hayat ilerlemez ki aynı noktada çakılıp kalırız

çok doğru ben o noktada çakılıp kaldım sanırım

Hiç intiharı düşünmedim. Allah düşündürtmesın. Sende en yakın zamanda bu fikirden uzaklaş.
Hatalar bizi biz yapar. Hatalarımızdan ders çıkarıp daha güçlü,mutlu olmalıyız. Ölüm bi çare değil.

Böyle şeyler görecelidir tabi ama, şahsen psikolojik olarak ömrümün en zor dönemlerini geçiriyorum. Ama dibe vurduğum zamanlar bile aklımdan intihar düşüncesi geçmiyor. Demek istediğim herkes hayatında kötü dönemler yaşar fakat intihar dürtülerinin olması normal değil, profesyonel yardım almanı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…