İntihara Teşebbüs Sicile işler mi?

20 yaşındayım 10 gün önce 40 tane hap içtim midem yıkandı, 2 gün hastanede yattım. Psikiyatr majör depresyon teşhisi koydu. Üniversite okuyorum farklı bir şehirde. Anneme bugün bir mesaj gitmiş velisi bulunduğunuz xxy için bi numarayı arayın diye. 0212 kodlu bir numara. Ama bu olay istanbul dışında oldu. Annem henüz aramamış yarın arayacakmış. Mesaj bir hastaneden gelmiş. Bende ister istemez panik oldum. Reşit olduğum için isteğim doğrultusunda hastane aileme haber vermemişti. Ama nedir bu sizce?

Merhabalar,

öncelikle hukuk sistemimizde intihara teşebbüs suç olarak düzenlenmemiştir, bireyleri intihara yönlendirmek suçtur.
Bu yüzden sicile işlenecek bir durum da söz konusu olamayacaktır.

ayrıca belirttiğiniz gibi 20 yaşındaysanız "Reşit" kabul edilirsiniz ve eğer hakkınızda bir kısıtlılık kararı yoksa aileniz sizin veli yahut vasiniz olarak hareket edemez.

sorunsuz bir hayat diliyorum size..

Merhabalar,

öncelikle hukuk sistemimizde intihara teşebbüs suç olarak düzenlenmemiştir, bireyleri intihara yönlendirmek suçtur.
Bu yüzden sicile işlenecek bir durum da söz konusu olamayacaktır.

ayrıca belirttiğiniz gibi 20 yaşındaysanız "Reşit" kabul edilirsiniz ve eğer hakkınızda bir kısıtlılık kararı yoksa aileniz sizin veli yahut vasiniz olarak hareket edemez.

sorunsuz bir hayat diliyorum size..

Çok teşekkür ederim :61:

Back
X