• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iphone neden bu kadar pahalı acaaba ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi slsn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

slsn

Viyolist ~
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2011
655
4
118
İzmir
İphone istiyorum :84: Ama çok pahalı yaa :31: Şimdiye kadar gördüğüm en iyi dokunmatik telefonn :16: Ama gerçekten çok pahalı :26:

Param olsa seve seve veririm. O kadar mükemmel bi telefon görmedim. Dokunmatiğine inanamadım o kadar iyi ki.. Kuzenlerde var ama .. :5:

Sanırım herhangi bir androidli telefon kullanmamışsın..Apple yazılımdan anlamayan insanları böyle dolandırıyo ne donanımsal ne yazılımsal olarak nede görüntü olarak android'li bir çok cihazdan hiç bir farkı yok hatta 2010 yılının en iyi akıllı telefonu iPhone 4 değil android'li HTC Desire seçildiğine göre eksikleri bile var diyebiliriz.. tam anlamıyla popüler kültür dayatması..Hatta şöyle bir söz vardır HTC teknoloji iPhone ise reklamdır.. Ben yerinde olsam biraz yazılımlar ve donanımlar üzerinde bilgi sahibi olmadan telefon almazdım.. Millet akıllı telefon alırken markasını ve görüntüsünü daha çok önemsiyor ama esas olan donanım (yani kaç mp kamerası var kaç ghz işlemciye sahip dahili hafızası kaç GB vs) yazılım (android mi windows mobile mı yoksa symbian mı ve kaçıncı sürüm vs) ve kullandığı arayüzü'dür (yani Htc Sense ve Samsung Touch Wiz mi ve sürümü ne gibi)

NOT : Daha iyi özellikere sahip olan Htc Desire S 1.200 civarında iken onun kadar iyi olmadığı bütün ürün inceleme siteleri tarafından onaylanan iPhone 4 hala 2.000 Tl civarında daha fazla söze gerek yok yani

Sanırım herhangi bir androidli telefon kullanmamışsın..Apple yazılımdan anlamayan insanları böyle dolandırıyo ne donanımsal ne yazılımsal olarak nede görüntü olarak android'li bir çok cihazdan hiç bir farkı yok hatta 2010 yılının en iyi akıllı telefonu iPhone 4 değil android'li HTC Desire seçildiğine göre eksikleri bile var diyebiliriz.. tam anlamıyla popüler kültür dayatması..Hatta şöyle bir söz vardır HTC teknoloji iPhone ise reklamdır.. Ben yerinde olsam biraz yazılımlar ve donanımlar üzerinde bilgi sahibi olmadan telefon almazdım.. Millet akıllı telefon alırken markasını ve görüntüsünü daha çok önemsiyor ama esas olan donanım (yani kaç mp kamerası var kaç ghz işlemciye sahip dahili hafızası kaç GB vs) yazılım (android mi windows mobile mı yoksa symbian mı ve kaçıncı sürüm vs) ve kullandığı arayüzü'dür (yani Htc Sense ve Samsung Touch Wiz mi ve sürümü ne gibi)

NOT : Daha iyi özellikere sahip olan Htc Desire S 1.200 civarında iken onun kadar iyi olmadığı bütün ürün inceleme siteleri tarafından onaylanan iPhone 4 hala 2.000 Tl civarında daha fazla söze gerek yok yani

size kesinlikle katılıyorum.. insanlarımız sırf gösteriş olsun diye iphone alıyorlar.. bir araştırma yapılmış iphone3g s sahiplerine "telefonunuzun 4g'si nasıl" diye sormuşlar..%90'nından fazlası "süper" diye yanıt vermiş :)
apple ürünleri gerçekten çok pahalı.. hele aksesurları..
o kadar paraya değecek ürünler değiller

arz talep meselesi paran çok olunca nereye harcayacağını bilmiyorsun ya o bakımdan bence... sen alınca da adamlar fiyatı şişirdikçe şişiriyor... yoksa bence piyasada onun ayrı fiyatından az bir miktara satılan çok kaliteli cihazlar var.

İphone istiyorum :84: Ama çok pahalı yaa :31: Şimdiye kadar gördüğüm en iyi dokunmatik telefonn :16: Ama gerçekten çok pahalı :26:

iphone biraz artık şekilcilik oldu. ayrıcaa android telefonlar daha revaçta benim optimus black'im var inan menüsü iphone'dan daha geniş seçeneklerle dolu. bir kere apple storeden indirdiğin her şey paralı ama google markette uygulamalar ve oyunlar ücretsiz.

evet almak isteynce gerçektn pahali ama faturaliya geçicem ben Iphone alcm 1 ay sonra o zaman dha avantajli oluyor

evet almak isteynce gerçektn pahali ama faturaliya geçicem ben Iphone alcm 1 ay sonra o zaman dha avantajli oluyor

şimdi okudum gazetede iphone 4s geliyormuş 2050 tl ye... bu kadar para verecek misin gerçekten... hayır sözleşmeli olursa daha da pahalı olur ... öde öde bitmez. bir de şarj ve kamera autofocus sorunu varmış...düşündürücü biraz...

bana ıphone cok gereksiz geliyor. kullanan coğu kişi özelliklerini bile bilmiyor. millette var diye alıyor

bana ıphone cok gereksiz geliyor. kullanan coğu kişi özelliklerini bile bilmiyor. millette var diye alıyor

hem de bu kadar olumsuz habere rağmen, kamerada autofocus sorunu, şarjın azıcık dayanması ve şimdi de siri'nin çökmesi... bunlar bile almamak için geçerli nedenler bence...

ıphone 4 var arkadasımda ekran için sorun oldu 700 tl fiyat verdiler ya

her bir parçasına 180 dolar değer(!) biçilen bir cihaz ne de olsa. şöyle düşün aslında iphone dünyada, bizdeki gibi abartı değil. 1000 dolar ama bize gelince 3000 dolarlık bir statü göstergesi.... ne kadar mantıklı değil mi?

Iphone'un dokunmatıgıne bayılıyorum oncelıkle. Dokunduğun an işliyo. ayrıca ablamın ıphone 4'u var 2. kattan düştü bişey olmadı cok da saglam. Benım zaten aradığım şey genelde kalite ve dokunmatiği , sms için kullanışlılığı. Kamerası da gayet iyi.

bir iphone'un düşüpte hele 2.ci kattan bir şey olmaması imkansız gerçekten bence burada mübalağa var :)

Merhabalar ben apple ürünlerini tercih eden kullanıcıyım. Sonra genel yorumlara baktım. Can sıkıntısı ya google dan araştırdım genelde herkes aynı seyi demiş.
Aslında bu konuya net bir cevabım var çok şaşıracaksınız. Apple neden ürünlerini pahalı tutar? konusuna açıklık getireyim
1) Çünkü Apple çevreye duyarlı, uzun sürede doğada kaybolabilen ve karbon salınımı az mataryellerden yapar ürünlerini. Bu da demek oluyor ki bu da brüt fiyatı etkiliyor. Yani diğer telefon markaları sizi zehirleyen maddelerden pahalılıktan kaçmak adına sizi zehirliyor, Sizde ucuz diye mutlu oluyorsunuz. Örnek olarak bir ürünü 500 e alcağnıza sağlıklı malzemelerin maliyetiyle 1000 e alıyorsunuz ürünü( ha rakamları sallıyorum tabi).
2) Apple kullanıcı dostu ürün yapmak ister bu yüzden ön yüzündeki cam çizilmez camdır. Bu cam da son derece pahalı bir camdır. Çünkü termoplastiktir yani geri dönüşümü rahat olan bir cam-plastiktir. Fakat içinde her türlü plastik olan seyler bizi zehirler resmen çünkü plastik zararlı bir maddedir, hele yanınızda tasıyorsanız, bedeninize sürekli değiyorsa ve günese maruz bırakıyorsanız cilt kanseriyle sonuçlanabilir, bu yüzden nanoteknolojik bileşenlerle güçlendirilmiştir. Çizilmez etki için de bileşenler kullanılıyor. Yani ortaya çıkan sey normal telefonda 100 se size 500 geri döner.
3) Apple telefonlarını diğerleri gibi plastikten değil geri dönüşümlü aliminiumla kaplar, bu da doğaya zararlı madde değildir. Sert aliminium un yapımı da plastikten pahalıdır.
4) Apple telefonların ömrümü maksimuma çıkarmak adına iç malzemelerinde paslanmaz çelik kullanır. Bir metali paslanmaz hale getirmek için 4 pahalı yöntem var. Bu da eliniz terlediğinde ya da nemli havalarda parçaların kolay etkilenmemesi içindir.
5) Apple aynı zamanda takıntılı bir firmadır program dizaynlarını, iç tasarımı dış tasarımı defalarca prototip yapılır. Kullanıcıyı bağımlı hale getirebilcek her türlü tekniği geliştirir. EE haliyle bunca sey bunca zeka emek biraz masraf demektir.
6) Apple eğer bir ürününe aydınlatma elemanı ya da flash koyacaksa bunu Light Emitting Diode yani bildiğiniz gibi Ledlerden yapar. Ama henüz bu pahalımı değilmi bilmiyorum:>>>> Ama flashlar sanırım Led den yapılmıyor diye biliyorum...
7) Son olarak Apple tüm ürünlerinde neredeyse ömür boyu garanti verir. Bi problem olursa kendi suçu olarak görür gıkını çıkarmaz değiştirir. Bu güvenlerinin arkasında ciddi bir çalısma emek vardır.
Not: Apple her ürününde barım barım bağırır eğer bizden ürün alıyorsanız, mesela telefon; Kulaklık alacaksanız bizden alın diye... Sizi kazıklamaktan ziyade gene sağlığınız için yarattığı malzemeleri hem kullanın hemde yüksek bir verim alın üründen diye.
Aynı zamanda Türkiye deki bu pahalılığın Yurt dışındaki Apple ürünlerini geçmesini Türklerin aç gözlülüğüne bağlıyorum. Salak esnaf bile kıytırık cam filmini bana 50 tl ye kakalamaya çalısıyorsa ki bu da genel tutum bence... Bağırın çağırın ezin sen kimsin diyin bu durumlarda bence... 1 yabancı firmadan kazıklanmadım ama metropolde bir işhanında defalarca Türk esnaflar tarafından kazıklandım ya da çalısıldım... Nerde eskiler diyor insan, benim mahallemin bakkalı bile çok dürüst adamdı bu palyaçolarda ne idyor. Neyse, neden pahalı olduğu konusunda hatırladığım kadarıyla anlattım daha buz dağının görünmeyen kısmı var ona da kitap yazmak istemiyorum simdi. Siz siz olun orda burda yazılanlara inanmayın...

Son düzenleme:
Back
X