benim annem ve kayınvalidem çerkez. ŞİPSİYİ AİLECEK ÇOK SEVERİZ. YENME ŞEKLİ ARABAŞI GİBİ AMA HAMURU ÇİĞNENİYOR BİZİM ŞİPSİNİN ÇORBASI BİRAZ KOYU OLUYOR. HAMURUDA YANİ ÇERKEZ ADI İLE MAMISTA MISIR UNU İLE YAPILIYOR. AMA ŞİDDETLE DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM. BEN ÇOK YEDİM AMA HİÇ YAPMAYI DENEMEDİM. TARİFİ BİZE SIK SIK ŞİPSİ YAPAN ÜMMÜ YENGEMDEN ALDIM. BU ÖLÇÜLERDEN 7-8 KİŞİLİK YEMEK ŞİPSİ ÇIKIYOR SANIRIM.YİYEN TİRYAKİSİ OLUYOR.
şipşidak üstüne hzırlanan soğanlı sostur.
ŞİPŞİDAKI EN ÖNCE HAZIRLAMAKTA FAYDA VAR ÇÜNKÜ ŞİPSİNİN YAPIMINDAN DAHA UZUN SÜRÜYOR KAVRULMASI
ÜÇ AŞAMALI AMA YARIM SAATTE HAZIRLANAN KOLAY BİR YEMEK
TEKRAR YAPTIĞIMIZDA YAPILIŞ ŞEKLİNİDE ÇEKİP YAYINLAYACAĞIM İNŞALLAH. HEMEN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM
ŞİPSİ İÇİN MALZEMELER
2 sb un
3 sb su
tuz
6-7 sb tavuk suyu ve tavuğun döş kısmından didilmiş et (tavuğa ölçü vermiyorum yeteri kadar koyuyoruz çünkü)
2 baş sarımsak (tadı sarımsakta oyüzden bol koyuyoruz)
ŞİPSİNİN YAPILIŞI
tavuğu bol suyla düdüklüde haşlıyoruz
2 sb un ve 3 sb suyu mikserle iyice çırpıyoruz. tavuk suyunu tencereye koyuyoruz ve çırptığımız karışımıda tavuk suyuna ekliyoruz ve kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.kaynayınca dövülmüş sarımsağıda içine ekliyoruz. didilmiş tavuk döşünüde ekleyip ocağı kapatıyoruz. şipsimiz hazır.
MAMIS (HAMUR) İÇİN MALZEMELER
6 sb su (normal su tavuk suyu değil)
1 çorba kaşığı tuz
4 sb mısır unu (kullandığımız mısır unu normal satılanlardan değil değirmende çekilmiş mısır unu çorumdan getirtiyoruz biz. ama normal mısır ununuda biraz kavurup yapabilirsiniz. aynı lezzeti vermiyor ama olsun)
MAMISIN YAPILIŞI
suyu tencereye koyuyoruz ve kaynatıyoruz. kaynayan suya tuzu ve mısır ununu yavaşca ilave ediyoruz. ve karıştırarak resimdeki hali alana kadar pişiriyoruz. mamısta hazır
ŞİPŞİDAK İÇİN MALZEMELER
şipşidak şipsinin üzerine dökülen sosu
1-2 adet soğan
1 sb sıvıyağ (soğan bayağı yağın içinde kalacak kadar)
1 çay k. kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kadar pul biber (acısına göre ayar yapabilirsiniz
ŞİPŞİDAK IN YAPILIŞI
soganı yemeklik doğruyoruz. yağda iyice kavuruyoruz yani az kavrulmayacak yanma derecesine yaklaşık olacak ama yanmışta olmayacak. kavrulunca biberleri ekliyoruz. şipşidakta hazır.
şipşidak üstüne hzırlanan soğanlı sostur.
ŞİPŞİDAKI EN ÖNCE HAZIRLAMAKTA FAYDA VAR ÇÜNKÜ ŞİPSİNİN YAPIMINDAN DAHA UZUN SÜRÜYOR KAVRULMASI
ÜÇ AŞAMALI AMA YARIM SAATTE HAZIRLANAN KOLAY BİR YEMEK
TEKRAR YAPTIĞIMIZDA YAPILIŞ ŞEKLİNİDE ÇEKİP YAYINLAYACAĞIM İNŞALLAH. HEMEN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM

ŞİPSİ İÇİN MALZEMELER
2 sb un
3 sb su
tuz
6-7 sb tavuk suyu ve tavuğun döş kısmından didilmiş et (tavuğa ölçü vermiyorum yeteri kadar koyuyoruz çünkü)
2 baş sarımsak (tadı sarımsakta oyüzden bol koyuyoruz)
ŞİPSİNİN YAPILIŞI
tavuğu bol suyla düdüklüde haşlıyoruz
2 sb un ve 3 sb suyu mikserle iyice çırpıyoruz. tavuk suyunu tencereye koyuyoruz ve çırptığımız karışımıda tavuk suyuna ekliyoruz ve kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.kaynayınca dövülmüş sarımsağıda içine ekliyoruz. didilmiş tavuk döşünüde ekleyip ocağı kapatıyoruz. şipsimiz hazır.
MAMIS (HAMUR) İÇİN MALZEMELER
6 sb su (normal su tavuk suyu değil)
1 çorba kaşığı tuz
4 sb mısır unu (kullandığımız mısır unu normal satılanlardan değil değirmende çekilmiş mısır unu çorumdan getirtiyoruz biz. ama normal mısır ununuda biraz kavurup yapabilirsiniz. aynı lezzeti vermiyor ama olsun)
MAMISIN YAPILIŞI
suyu tencereye koyuyoruz ve kaynatıyoruz. kaynayan suya tuzu ve mısır ununu yavaşca ilave ediyoruz. ve karıştırarak resimdeki hali alana kadar pişiriyoruz. mamısta hazır
ŞİPŞİDAK İÇİN MALZEMELER
şipşidak şipsinin üzerine dökülen sosu
1-2 adet soğan
1 sb sıvıyağ (soğan bayağı yağın içinde kalacak kadar)
1 çay k. kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kadar pul biber (acısına göre ayar yapabilirsiniz
ŞİPŞİDAK IN YAPILIŞI
soganı yemeklik doğruyoruz. yağda iyice kavuruyoruz yani az kavrulmayacak yanma derecesine yaklaşık olacak ama yanmışta olmayacak. kavrulunca biberleri ekliyoruz. şipşidakta hazır.