İrade, kararılık sorunum var

samyelipoyraz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
506
41
48
İzmir
Merhabalar. Neredeyse her konuda bu sıkıntım gün yüzüne çıkıyor. Mesela yıllardır kilo sorunum var. neler yapmam gerektiğini bilmeme rağmen. İrademe hakim olamamak, kararlılıkla devam etme sıkıntım var. ne yapıcam nasıl geliştiricem kendimi bilemiyorum. hayatımdaki her şeyi kilo sorunum olumsuz etkiliyor gibi geliyor. beni depresyona sokuyor. tüm olumsuzluklarını bilmeme rağmen kilo verme konusunda kararlılıkla devam edemiyorum, irademe hakim olamıyorum...

Bu anlamda kişisel gelişimle alakalı olarak tavsiyeleriniz var mı? çok mutsuzum.

Benimde cok fazla kilom yok ama cok yiyorum surekli ve bunun fesatlarini biliyorum. irelide nasil olacagini. zaten gobegimi bir turlu eritemiyorum ve git-gide kotuye gidiyor. bende ne yapacagimi biliyorum, yapmiyorum. her gun soruyorum kendime, neden yapmiyorsun diye, sozler yeminler ettiriyorum, tamam bunu yapacam, tamam diyorum kendime, bir bakiyorum yapmamisim. kisisel sorun. bununla beraber, baska islerde de boyleyim. bir turlu kendimi kontrol edemiyorum ben ya! cozumunu de pek bulamadim :(

Merhaba fransua... İrade ve kararlılıkla yaptıgınız en son şeyi hatırlayın ve bunu yapmanız için sizi neyin motive ettigini hatırlamakla başlayabilirsiniz...

Hangi durumlarda yemek yiyiyorsun ?
Yemek yemekle ilgili skntinin nedenini çöz iilk istersen .
ben cok mutsuzsam cok yerim.
çözümü de kendimi azimlendirecek bir sey de ama ben bulamiyorum . İnsaAllah ilimizde hallederiz :)

Diyet isine once dua edip niyet ederek basliyorum bir de acele etmemek gerek. Allahim kilo vermem icin gerekli gucu kuvveti ver dedim hep sonra bi anda basladim kolaylasti 5bucuk kilo gitti 2 ayda az biliyorum ama rutinimi cok degistirmeden gitmeye devam ediyoronemli olan bu :) Ideal kiloma ulasmama da 4 kilo kaldi.

Back
X