İradeli olanlar paylaşabilir mi ???

LimonluBahce

Kader Gayret’i Sever
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2011
379
21
298
Merhaba,
İradeli olmamak dert mi? diyebilirsiniz. Evet, dert! Kendini tutanlar nasıl yapıyor acaba? Mesela, en basitinden yemek konusunda. Çok pisboğazımmm :1: Bak bir de gülüyorum yaaaa :18: Bir arkadaşım var rejim yapıyoruz kız öldürsen inat ya bozmaz ben aynı gün bozarım falan. Neden ben bu kadar iradesizim. Tu ta mı yo rum! kendimi. Ben bu konuyu, genel olarak bu ara gündemim rejim, o yüzden örnek olarak gösterdim. Genelde böyle bir sorunum var, para biriktirememek, gereksiz insanları hayatımdan çıkaramamak; en ufak sözde affetmek, çok fazla uyumamaya alışmak vs. Sevmiyorum bu çabuk vazgeçen halimi. Siz ne düşünürsünüz acaba ? Hmmm :kkk::17:

Son düzenleme:
Tutamıyorum dersen tutamazsın tabi:) Önce kendin ikna olman lazım.Küçük bir şeylerle başla o zaman.Asla yapamam dediğin zor ama en azından diğerlerinden daha kolay bir tanesini seç önce onu yapmaya zorla kendini ve gerçekten yap! Eğer bir kere bir şeyler yapmaya başlarsan kendini ikna etmeye başlayıp diğerleri de ip yumağı gibi çözülüp ardında gelecektir.Sen de iradeli bir insan olursun böylece artık:34:

kafa da bitirmek tabiri vardır ya krişe olacak ama onu yapamıyorsun demek ki cnm.... inanacaksın ve gerçekten isteyeceksin bak o zaman diyet bozuluyor mu :)

İlk önce kafanda bitirmen gerek. Ben tam 1 senedir kilolarımı vermeye çabalıyorum. Kafamda tam olarak bitiremediğim için hep sürüncemede kaldı.
Yaklaşık 2 aydır artık dur dedim kendime tatlıya yenilme. Ve o günden beride tatlı yemiyorum. He yediysem de 1 veya 2 yi geçmedim o da kahvaltıda. Yani bildiğin tatlı çikolata vs değil :))
Madem gündemin rejim bende ondan örnek verdim :1:

Tutamıyorum dersen tutamazsın tabi:) Önce kendin ikna olman lazım.Küçük bir şeylerle başla o zaman.Asla yapamam dediğin zor ama en azından diğerlerinden daha kolay bir tanesini seç önce onu yapmaya zorla kendini ve gerçekten yap! Eğer bir kere bir şeyler yapmaya başlarsan kendini ikna etmeye başlayıp diğerleri de ip yumağı gibi çözülüp ardında gelecektir.Sen de iradeli bir insan olursun böylece artık:34:

Evet önce ben bir kendime inanayım değil mi yaaaa en kolayını seçeyim ben az uyumak olsun :34:

İlk önce kafanda bitirmen gerek. Ben tam 1 senedir kilolarımı vermeye çabalıyorum. Kafamda tam olarak bitiremediğim için hep sürüncemede kaldı.
Yaklaşık 2 aydır artık dur dedim kendime tatlıya yenilme. Ve o günden beride tatlı yemiyorum. He yediysem de 1 veya 2 yi geçmedim o da kahvaltıda. Yani bildiğin tatlı çikolata vs değil :))
Madem gündemin rejim bende ondan örnek verdim :1:

Öncelikle tebrikler :nazar: Tutcam kendimi ya hemde ramazan ayındayız yani irade şart gaza geliyorum valla teşekkürler :21:

kafa da bitirmek tabiri vardır ya krişe olacak ama onu yapamıyorsun demek ki cnm.... inanacaksın ve gerçekten isteyeceksin bak o zaman diyet bozuluyor mu :)

Hahaha tamam hadi bakalım bitircem kafamda olmadı açıp açıp okucam bu sayfayı :9:

ben bişey fark ettim: şöyle ki eğer ben diyeti bozuyorsam iradesiz değilim diyet bana göre değil.

yani sen de eğer kendi beslenme düzenine göre daha sağlıklı yersen bu senin diyetin olur.

yoksa sık sık nereye kadar muhakkak bir yerde patlıyor insan ayol:8::9:

Merhaba,
İradeli olmamak dert mi? diyebilirsiniz. Evet, dert! Kendini tutanlar nasıl yapıyor acaba? Mesela, en basitinden yemek konusunda. Çok pisboğazımmm :1: Bak bir de gülüyorum yaaaa :18: Bir arkadaşım var rejim yapıyoruz kız öldürsen inat ya bozmaz ben aynı gün bozarım falan. Neden ben bu kadar iradesizim. Tu ta mı yo rum! kendimi. Ben bu konuyu, genel olarak bu ara gündemim rejim, o yüzden örnek olarak gösterdim. Genelde böyle bir sorunum var, para biriktirememek, gereksiz insanları hayatımdan çıkaramamak; en ufak sözde affetmek, çok fazla uyumamaya alışmak vs. Sevmiyorum bu çabuk vazgeçen halimi. Siz ne düşünürsünüz acaba ? Hmmm :kkk::17:

iradeli olmak dert değil erdemdir...kararlı olmak ve önemsemekle ilgilidir...

Bence dert.

Ve o dertten ben de muzdaribim maalesef. :31:

Ben bu durumun hırs ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

İnsanın içinde birazcık da olsa hırs varsa bir şeylerin sonunu getirebiliyor.

Fakat bende zerresi yok. :ssz:

bir anda irade örneği gösteremiyorsan yavaş yavaş ilerle..yediklerini biraz biraz azalt..sonuçlarını gördüğünde her şeye değdiğini göreceksin..ben 13 kg verdim..

bnm çok pis gururum kırılmıştı kilom yüzünden ve çoğuna göre kilolu sayılmazdım bile,170 boyunda 70 kiloydum....babam birgün sen ne biçim genç kızsın g*t bi yerde göbek bi yerde dei ve bu bni kamçıladı,lise 1 deydim ozaman ve yaz olduğunda tam 15 kilo vermiştim ve 12 yıldırda aynı kilodayım:)) inan spor ve kendimce diyetle yaptım bunu...ve yıllarca böyle sık yemeyi bazı şeyleri hayatımdan çıkardığım için bu bnde yaşam tarzına dönüştü....ilk ayı atlat alışırsın sonra..tek dikkat etmen gereken akşam 7 den sonra yeme,vee uzun süre aç kalma gündüz...

Hadi ya ERDEM'midiir tüh bak ne yoksunluk bendeki (!) :20:

Bence dert.

Ve o dertten ben de muzdaribim maalesef. :31:

Ben bu durumun hırs ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

İnsanın içinde birazcık da olsa hırs varsa bir şeylerin sonunu getirebiliyor.

Fakat bende zerresi yok. :ssz:

Evet, hırs bende başka alanlarda gereksiz var, iş hayatımda mesela :)

bir anda irade örneği gösteremiyorsan yavaş yavaş ilerle..yediklerini biraz biraz azalt..sonuçlarını gördüğünde her şeye değdiğini göreceksin..ben 13 kg verdim..

Tebrk ederim :nazar: Aslında 27 kilo verdim bende ama işte 7 kilosunu falan aldım. Sanırım sıkıldım biraz ama bu kadar yol almışken pes etmek olmaz. Tekrar başlayacağım. :21:

bnm çok pis gururum kırılmıştı kilom yüzünden ve çoğuna göre kilolu sayılmazdım bile,170 boyunda 70 kiloydum....babam birgün sen ne biçim genç kızsın g*t bi yerde göbek bi yerde dei ve bu bni kamçıladı,lise 1 deydim ozaman ve yaz olduğunda tam 15 kilo vermiştim ve 12 yıldırda aynı kilodayım:)) inan spor ve kendimce diyetle yaptım bunu...ve yıllarca böyle sık yemeyi bazı şeyleri hayatımdan çıkardığım için bu bnde yaşam tarzına dönüştü....ilk ayı atlat alışırsın sonra..tek dikkat etmen gereken akşam 7 den sonra yeme,vee uzun süre aç kalma gündüz...

Oh süper manken gibisin o zaman :nazar: darısı başıma ya evet evet bende yapıcam teşkkürler :34:

Son düzenleme:
Rejimdeyken,aklına sık sık zayıflayacağın anda göbeğini içine çekmeden salına salına giyinip yürüyeceğin anı düşün.
Ve bunu sana katacağı özgüveni düşün.
O tabaktaki yemeğimi tercih ederdin,bu söylediklerimi mi?
Hattan kendine düşmek istediğin bedende bir kıyafet al,ve haftada bir onu giyin.İçine giremedikçe hırs yapacaksın,ve o kıyafete giriceğin anki haz seni çookk mutlu edecek=)
Bende 3 haftadadır diyetteyim,62 ile başladım,şuan 58 deyim.daha yolu var=D

Son düzenleyen: Moderatör:
yaa en büyük sevinç te insanın daha önce ona anca olan pantolonlarının bol gelmeye başlaması,nası güzel bi duyguuuuu,bi bakıosun basenden bol gelio,göbek gitmiş:) şöyle yan durduğun zaman sütyen kopçaşından fırlayan sırt etlerin artık yok:))body giydiğin zaman sıradağ görüntüsündeki mide ve göbek düzleşmiş ve oturunca katlanan bi bölgenin olmayışı da ayrı bi güzellik....

Benim kilo değilde başka şeylerle ilgili iradem zayıf. Diyorum ki aldığım şeyi anında yerine koyacağım. Gün boyu toplamak için uğraştığım yatakodam 2 gün sonra ilk haline dönmüş. Yapamıyorum olmuyor. Eşime açık açık bana tepki göstermesini istedim ama umrunda değil. Alışmış yazık yatağı falan o toplar. Bunun dışında da çok üşengecim. Yapacak o kadar şey var ki.Ama ben aynı ben.

Benim kilo değilde başka şeylerle ilgili iradem zayıf. Diyorum ki aldığım şeyi anında yerine koyacağım. Gün boyu toplamak için uğraştığım yatakodam 2 gün sonra ilk haline dönmüş. Yapamıyorum olmuyor. Eşime açık açık bana tepki göstermesini istedim ama umrunda değil. Alışmış yazık yatağı falan o toplar. Bunun dışında da çok üşengecim. Yapacak o kadar şey var ki.Ama ben aynı ben.

Ben de aynen bu şekildeyim. :14:

Gün içinde yapacaklarımı listeliyorum bir bir, sonra gün bitiyor bir de bakıyorum ki 1 tanesini bile yapmamışım. :50:

herkesin yapısı iştahı farklıdır siz arkadaşınıza bakarak kendinizi değerlendirmeyin. hırslı ve süper iradeli olmak zorunda da değilsiniz kendinizi zorlamayın bu konuda hatta hırssız olabilmek çok büyük meziyet günümüzde. amaçlarınıza ulaşmak için hırsa değil pratik çözümlere odaklanın. mesela boğazınıza düşkünseniz sıkı kurallı rejim yapmayın sadece bazı kurallarınız olsun çayı şekersiz içeceğim, günde sadece 4-5 dilim ekmek yiyeceğim tatlı sadece haftada 1 kere vs. gibi eğer sporu seviyorsanız rejime çok dikkat etmeseniz bile zararı olmaz.
para biriktirmek vs. zaten hiçbirimiz yapamıyoruz :D sonuçta paranız birikmiyorsa ihtiyaçlarınızı karşılıyorsunuz demektir o elbiseyi alamıyorsanız onun yerine bi yakınınızla güzel bir yemek yemişsiniz demektir mesela ama israf kapsamında harcamalarınız varsa tabi ki durdurun alıp kullandığınız şeyleri de kafaya takmayın para harcamak içindir

yani demem o ki hırslanmayın hırslarınız olmadığı için mutlu olun bi sonuca tek bi yoldan gidilmez farklı seçenekleri kullanın çok da kendinizi sıkmayın

ah ah bende ayni dertten müzdaripim malesef, karde$imle beraber diyete girdik o benden i$tahli oldugu halde saat 6 dan sonra bir$ey yemzken (öyle anla$mi$tik) ben taa 10 da falan elimde bir$eylerle dolaniyorum :(( asla diyet yapamiyorum en fazla 2 gün 3. gün verdigimin iki katini alacak $ekilde yiyorum

aslinda kafada bitiyor gerçekten, ne kadar az yesemde oruç tutarken acikmiyorum hiç hatta iftar saatinde canim yemek bile istemiyor zorla yiyorum resmen, ama diyette ise imkansiz duramiyorum midemde orkestra varmi$ gibi sesler geliyor ama oruçluyken hiç ses mes yok anlamadim gitti :(

Back
X