İrademe hakim olamıyorum

mastoid

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
353
248
33
Herkese selam. Derdim iradesizlik. Yaklaşık 20 kg fazlam var. Temmuz ayında 81.50 kiloydum. Bir anda bana bir irade geldi bayağı uzun bir süre dikkat ettim yediklerime yazın. Şimdi 74 kiloyum. Ama diyorum acaba tartı mı bozuk inanamıyorum çünkü kilo verdiğime. İnsülin direncim varmış bir de. Bu aralar abarttım yemeyi yine. 2019 a girmeden istediğim her şeyi yiyeyim artık 2019 başladıktan sonra dikkat edeyim dedim. Hatta 2 dk kalmıştı birkaç bisküvi teptim ağzıma. Ama yine bozdum diyeti. Bugün bir hocamıza pasta kola vs getirdiler. Adam yemedi. 7 aydır şeker tüketmiyormuş. İradesine hayran kaldım. Ben de sadece çaya şeker atmıyorum ona alıştım başka bir şey yok. Ne yapacağım böyle bilmiyorum. Hep şu olsun ondan sonra dikkat edeceğim diyorum ya da arkadaşlar bir şeyler alıyorlar ben de alıyorum yiyorum. Bugün 2 kutu profiterol yedim ne bulduysam yedim. Sonra da bu muydu yani diyorum. İrademe nasıl hakim olabilirim. Tokat gibi sözlere ihtiyacım var sanırım.

Bence bunun için motive edecek birşeye ihtiyaç var. Aşık olmak, sevilen birinden bu konuda bir laf duymak, söylediklerine uyunca kilo vereceğine inandığın bir diyetisyene gitmek gibi..

ay tatli bulursam asla affetmem
ben saglikli besleniyorum spor yapiyorum ama o tatlimi da yiyorum, üc günlük dünya ayol

Irademe nasil hakim olabilirim derken? Yemeyeceksiniz Hanimefendi. Bu sorunun baska bir cevabi olabilir mi sizce?

2 kutu profiterol yemek neyin nesi? Bu kadar mi dusmansiniz bedeninize?

İradenize hakim olamıyorsanız alt yapınızda psikolojik bir etki olabilir.
Duygusal yeme durumu içinde olabilirsiniz.
Hangi durumlarda daha çok yeme ihtiyacı duyuyorsunuz?
Yoksa kayıtsız şartsız önünüze gelen her şeyi,
her durumda yeme isteğiniz mi var?

kimse benim kadar yemek,tatli,cikolata sevmezdi.kilomda gayet ideal ama gobegim gitsin diye 1 aya yakindir hem spor yapiyorum hem cikolata yasagi uyguluyorum.sizde isteseniz yapabilirsiniz 20 kilo ciddi bi fark yaratir

Bence bunun için motive edecek birşeye ihtiyaç var. Aşık olmak, sevilen birinden bu konuda bir laf duymak, söylediklerine uyunca kilo vereceğine inandığın bir diyetisyene gitmek gibi..
Bizzat annemden çok laf duyuyorum. Şişko patates vs. Ama umurumda olmuyor niyeyse. Arkadaşlarım bir şey deseler ama çok takarım üzülürüm sanırım.

İrade hayatın her alanında gerçekten çok önemli bir konu, hatta artık zekadan bile daha çok önem veriliyor. İradenize hakim olmak için ‘ya hep ya hiç’ düşünce tarzını bırakın. Mesela 1 paket yediniz diyelim, artık yediğiniz 2.paket suçluluktan ve pişmanlıktan oluyor. Tam o noktada nefes alın ve durun. Arada bozdunuz diye sonuna kadar tümden bozmanıza gerek yok. Kısacası düşünce tarzınızda dengeli olmaya çalışın her alanda. Gün içerisinde yediklerinizi not edin ve zorluk yaşadığınız yerde derin bir nefes alın sadece 2dakika kendinizle başbaşa kalın. Gündelik hayatta başka konular üzerine de irade konusunda pratikler yapın.

Karnim tok bile olsa , yemekle ilgili seylere bakinca canim cekiyor , midem kaziniyor.
Ben olsam ilk olarak yemegi aklimdan cikarmayi düşünürüm.
3 ogun mu yemek yiyor sunuz ? Saatlerini belirlerim . Onlari da kucuk porsiyon seklinde yerim .Ara ogun birinde bir avuc kuruyemiş , birinde bir cikolata gibi yaparim. Tatliyi bende cok severim.
Bol su icmeye calisin.gercekten tokluk hissi veriyor. Meyve yiyin. Sakiz cigneyin, duruma gore.
Bence ne yerseniz yeyin, doymadan kalkin. Kucuk porsiyon. 3 ana 2 ara ogun yapabilirsiniz.
Tabi diyetisyenler daha iyi bilir.
Kendinizi 65 kilo hayal edin .

İradenize hakim olamıyorsanız alt yapınızda psikolojik bir etki olabilir.
Duygusal yeme durumu içinde olabilirsiniz.
Hangi durumlarda daha çok yeme ihtiyacı duyuyorsunuz?
Yoksa kayıtsız şartsız önünüze gelen her şeyi,
her durumda yeme isteğiniz mi var?
Özellikle canım çok sıkkınken, umudum kalmadığı zamanlarda. Boşluktan da yediğim oluyor. Geçenlerde annemle kavga ettik. Hemen bir fast food sipariş verdim 2 kişilik menüyü tek başıma yedim. Yarın da alayım ondan diye düşünüyorum hatta. Psikolojimin iyi olduğu söylenemez.

Herkese selam. Derdim iradesizlik. Yaklaşık 20 kg fazlam var. Temmuz ayında 81.50 kiloydum. Bir anda bana bir irade geldi bayağı uzun bir süre dikkat ettim yediklerime yazın. Şimdi 74 kiloyum. Ama diyorum acaba tartı mı bozuk inanamıyorum çünkü kilo verdiğime. İnsülin direncim varmış bir de. Bu aralar abarttım yemeyi yine. 2019 a girmeden istediğim her şeyi yiyeyim artık 2019 başladıktan sonra dikkat edeyim dedim. Hatta 2 dk kalmıştı birkaç bisküvi teptim ağzıma. Ama yine bozdum diyeti. Bugün bir hocamıza pasta kola vs getirdiler. Adam yemedi. 7 aydır şeker tüketmiyormuş. İradesine hayran kaldım. Ben de sadece çaya şeker atmıyorum ona alıştım başka bir şey yok. Ne yapacağım böyle bilmiyorum. Hep şu olsun ondan sonra dikkat edeceğim diyorum ya da arkadaşlar bir şeyler alıyorlar ben de alıyorum yiyorum. Bugün 2 kutu profiterol yedim ne bulduysam yedim. Sonra da bu muydu yani diyorum. İrademe nasıl hakim olabilirim. Tokat gibi sözlere ihtiyacım var sanırım.
Aslinda ilk yapilmasi gereken sende evdekilerde bunlari almamali.Markete elinden geldigince az git ve evden baska birini gonder.Destek olmalarini iste.

"Zaten diyete gireceğim, bari girmeden önce istediğimi yiyip içeyim" demek kendini kandırmaktır. Bu şekilde diyete başlayıp da hayır gören görmedim, 2. gün eskisi gibi yiyip içiyorlar. Kendinizi kandırmayı bırakın o yüzden. Beyinde bitirmek denen bir şey var. Sizde o yok bir kere. Kilo vermek isteyen insan şu andan itibaren dikkat etmeye başlar. 3 gün sonrası, 5 gün sonrası yok bu işin.

Beslenme alışkanlıklarını değiştirmek çok zordur. Kendi başınıza gerçekleştiremiyorsanız bir diyetisyene görünün.

Karnim tok bile olsa , yemekle ilgili seylere bakinca canim cekiyor , midem kaziniyor.
Ben olsam ilk olarak yemegi aklimdan cikarmayi düşünürüm.
3 ogun mu yemek yiyor sunuz ? Saatlerini belirlerim . Onlari da kucuk porsiyon seklinde yerim .Ara ogun birinde bir avuc kuruyemiş , birinde bir cikolata gibi yaparim. Tatliyi bende cok severim.
Bol su icmeye calisin.gercekten tokluk hissi veriyor. Meyve yiyin. Sakiz cigneyin, duruma gore.
Bence ne yerseniz yeyin, doymadan kalkin. Kucuk porsiyon. 3 ana 2 ara ogun yapabilirsiniz.
Tabi diyetisyenler daha iyi bilir.
Kendinizi 65 kilo hayal edin .
Yaptı mı çok güzel yapıyorum beslenme işini ama insülin direncinden midir nedir o kadar az yememe rağmen 1 haftada birkaç yüz gram verince moralim bozuluyor. Bak boşuna yemedim işte o tatlıyı ya da yemeği vs. diyorum. 65 beni kurtarmıyor maalesef boyum 1.60.

Back
X