İrademe hakim olamıyorum

Herkese selam. Derdim iradesizlik. Yaklaşık 20 kg fazlam var. Temmuz ayında 81.50 kiloydum. Bir anda bana bir irade geldi bayağı uzun bir süre dikkat ettim yediklerime yazın. Şimdi 74 kiloyum. Ama diyorum acaba tartı mı bozuk inanamıyorum çünkü kilo verdiğime. İnsülin direncim varmış bir de. Bu aralar abarttım yemeyi yine. 2019 a girmeden istediğim her şeyi yiyeyim artık 2019 başladıktan sonra dikkat edeyim dedim. Hatta 2 dk kalmıştı birkaç bisküvi teptim ağzıma. Ama yine bozdum diyeti. Bugün bir hocamıza pasta kola vs getirdiler. Adam yemedi. 7 aydır şeker tüketmiyormuş. İradesine hayran kaldım. Ben de sadece çaya şeker atmıyorum ona alıştım başka bir şey yok. Ne yapacağım böyle bilmiyorum. Hep şu olsun ondan sonra dikkat edeceğim diyorum ya da arkadaşlar bir şeyler alıyorlar ben de alıyorum yiyorum. Bugün 2 kutu profiterol yedim ne bulduysam yedim. Sonra da bu muydu yani diyorum. İrademe nasıl hakim olabilirim. Tokat gibi sözlere ihtiyacım var sanırım.
Ne kadar da benziyoruz. Yalnız ben verdiğim kiloları fazlasıyla geri aldım.22 fazlam var şuan. En son 2,5 ayda 7 vermiştim diyetisyen eşliğinde... Şuan 82 kiloya çıktım ve bir türlü toparlanamadım. Kendime inanamıyorum. :/

Dar gelen güzel kıyafete girmeye çalış her yerin sarksın, iğrenç görün, haftada bir dene. Bak nasıl hırslanırsın. Şu an motivem bu hamilelik öncesi kıyafetlerime girmek. Yeni kıyafet bile almadım.

yedıkce yıyesınız gelır o seker vucuda gırdıgı surece canınız hep ısteyecek
6 ayda 40 kılo verdım ben heryerde soyluyorum sekerı komple kestım ıcınde seker olan hıcbırsey tuketmıyorum
kızartma yemıyorum
asla ama asla unlu seyler yemıyorum
bu ucunu kestım 40 kılo gıttı suan esımle tanıstıgım gunden daha zayıfım mesela

yemedıgınız zaman ha kosede duran pasta ha beton aynı sey oluyor
1 hafta sabredın yemeyın ondan sonra canınız ıstemez farzedın seker hastasısınız farzedın colyak hastasısınız yemeyeceksınız oyle dusunun

tadını bılıyorsunuz daha once yedıklerınıze sayın

Küçükken o kadar çok gittim ki. Gelişimimi olumsuz etkiledi hatta yanlış uygulama. Boyum durdu bir anda tuhaf bir şey oldum küçüldüm yani. Bana mı iyisi denk gelmedi bilmiyorum ama standart bir diyet listesi verdiler hep aynı şey. Ben zaten olmuşum bir diyetisyen ama irade yok işte.
Cok gittiysen biliyorsundur . Burda diyet gruplari var onlara katilmani tavsiye ederim o zaman. Belki baska biri yapmistir. Okuyamadim ama.
Ben para harcayincs mutlu olan bir insandim herkes gibi. Buradaki tasarruf gruplari sonrassi , harcamadan mutlu olmayi öğrendim ;)

Herkese selam. Derdim iradesizlik. Yaklaşık 20 kg fazlam var. Temmuz ayında 81.50 kiloydum. Bir anda bana bir irade geldi bayağı uzun bir süre dikkat ettim yediklerime yazın. Şimdi 74 kiloyum. Ama diyorum acaba tartı mı bozuk inanamıyorum çünkü kilo verdiğime. İnsülin direncim varmış bir de. Bu aralar abarttım yemeyi yine. 2019 a girmeden istediğim her şeyi yiyeyim artık 2019 başladıktan sonra dikkat edeyim dedim. Hatta 2 dk kalmıştı birkaç bisküvi teptim ağzıma. Ama yine bozdum diyeti. Bugün bir hocamıza pasta kola vs getirdiler. Adam yemedi. 7 aydır şeker tüketmiyormuş. İradesine hayran kaldım. Ben de sadece çaya şeker atmıyorum ona alıştım başka bir şey yok. Ne yapacağım böyle bilmiyorum. Hep şu olsun ondan sonra dikkat edeceğim diyorum ya da arkadaşlar bir şeyler alıyorlar ben de alıyorum yiyorum. Bugün 2 kutu profiterol yedim ne bulduysam yedim. Sonra da bu muydu yani diyorum. İrademe nasıl hakim olabilirim. Tokat gibi sözlere ihtiyacım var sanırım.
beni bi arkadaşım bileğinde paket lastiğiyle gezer diyeti her bozuşunda sağlam bi şekilde çeker bırakırdı o lastiği. işe yaradı mı hatırlamıyorum da kolu hep kızarık gezerdi :/

O menüler daha uygun oluyor sanki. 2 hamburger 10 nugget 1 litre içecek mega boy patates 4 sos var içinde. Doymazmışım gibi geliyor tek menüyle. Bende ölçü kavramı yok bence. Sağlıklı besleneyim diyorum ama ölçülü olarak tadımlık da o kalorili şeylerden yiyeyim diyorum bir iç huzursuzluğu başlıyor. Ya tamamen sağlıklı besleneceğim ya da tamamen abartacağım arası olursa kilo veremem zaten e o zaman sal gitsin ölümlü dünya diyorum.
Siz bu beslenme tarzıyla bu kiloda kaldıysanız, arası olursa da kesin kilo verirsiniz. Ama bir tavsiye olarak şunu söyleyebilirim, doyana kadar yemek yemeyin açlık hissi geçene kadar yiyin. Ayrıca 2 hamburgerli menü daha uygun gibi gelse de aslında değil çünkü cebinden 20 tl çıkacağına 30 tl çıkıyor. Üstelik menü içinde para eden tek kısım eti aslında o da çok artmıyor. Birinde görmüştüm hamburger alınca üst ekmeği ayırıp tek ekmekle yiyordu. Bir de fastfood gerçekten doyurmuyor çünkü midede kalacak pek birşey yok. Ekmek kola patates zaten hemen eriyip gidiyor. İçindeki et miktarı da acınası. Menüye vereceğin paraya kasaptan et alsan çok daha iyi doyarsın.

"2 dk kala ağzıma attım bisküvileri"...:KK70:Çok tatlısınız.Allah sağlıklı şekilde kolayca zayıflamayı nasip etsin diyebilirim ancak.Bu sene o irade bende de yok.Ama şimdiki zaman kipini kullanıp beynimi kandırmaya çalışıyorum şu ara:"Ben zayıflıyorum,zayıflıyorum."Geçmişte işe yaramıştı.

Back
X