• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iradesizlik...

zynpov

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2020
184
79
48
Merhaba kızlar Benim sizlerle paylaşmak istediğim bir sorunum var belki yardımınız dokunur.
Öncelikle en temel sorunum iradesizlik, kararlarımı sürdürememe. Bu gerçekten hayat boyu her anlamda başıma bela oldu.
Malum eVdeyiz, Ramazan da geldi. Soyle bir sıkintım var ki iftardan sahura deli dehset yiyorum. Abartisiz iftar ve sahurda bir pide bitmis oluyor. Az önce yarim pide onun üstüne cips onun üstüne 10 tane tatlı yedim. Yani hala daha diyebilirim. 1.60 boy 70 kilo.. herhalde 80 le bitiririm bu karantinayi ve bogazima dur diyemiyorum.diyet yapayim desem yumurta corba yesillik bunlarin hicbirini tuketemiyorum midem bulaniyor. Anlayacaginiz yememe dur diyemiyorum, irade gosteremiyorum.

Sonra dedim kpss çalışayım 80 puan aldım atanmak için 85 lazım. Ama gelin görün ki çalışmak bir işkence. Oysaki boşum yani çalışabilirim. Ama kendime inancım yok nasılsa yapamam diyorum. Bir hevesle başladım yine sonu gelmedi.

Hicbir kararımin arkasında duramıyorum. Diyet dediğim şey acıkana kadar. Ders çalışsam iki günde bikiyorum. ama böyle de olmaz. Napabilirim, nasıl kendime hakim olurum. Benim gibi olup kararlı iradeli olabilen var mı acaba nasıl başardınız yani?

Bence gerçekten istemiyorsun irade sahibi olmayı. Kafana koyduğunu yapabilirsin bence. Biraz sığınıyormussun gibi geldi bana. Ben iradesizim diyip kenara cekiliyorsun. Ilk önce yuzlesmelisin bence ne istedigini neden yapamadığını. Yeme konusunda ise ben spor yaparak bunu yeniyorum. Mesela kendimi çok zoeluyorum sporda ve yemek yerken nasıl yakacagimi bildigimdem az yiyorum. Sanırım bi nevi ceza veriyorum kendime 😂

Bence gerçekten istemiyorsun irade sahibi olmayı. Kafana koyduğunu yapabilirsin bence. Biraz sığınıyormussun gibi geldi bana. Ben iradesizim diyip kenara cekiliyorsun. Ilk önce yuzlesmelisin bence ne istedigini neden yapamadığını. Yeme konusunda ise ben spor yaparak bunu yeniyorum. Mesela kendimi çok zoeluyorum sporda ve yemek yerken nasıl yakacagimi bildigimdem az yiyorum. Sanırım bi nevi ceza veriyorum kendime 😂
Belki de kendimi boyle şartladim zaten iradesizim yapamicam diye. Bir hevesle başladığım şeyler hep yarıda kalıyor ya. Ben o cezadan sonra sanırım yine oturur yerim 🤣

Gidin mayo giyin. Ön arka yan profil resimlerinizi ve kilonuzu sabah açken çekin. Ve YouTube videosu vs egzersiz için bakın. Uyanır uyanmaz başlarsanız belli devamı gelir. Ama şunu söylemem lazım. Hiç kimse için kolay değil ve hepimiz zorlanıyoruz.
Bugün yarim saat aynaya baktım yüzüm yediğim yağlı şeylerden sivilce tarlasına dönmüş, suratım iyice şişmiş dedim böyle gitmez. Akşam oldu hooop bunların hepsi uçtu. :(

Kendinize uğraş bulursanız belki yemek düşünmezsiniz. Ben kpss çalışırken ev arkadaşımla birlikte çalıyordük. Yemek yerken bile konu tekrarı yapıyorduk siz de sizi motive edecek bsy bulun ve ona göre odaklanin

Belki de kendimi boyle şartladim zaten iradesizim yapamicam diye. Bir hevesle başladığım şeyler hep yarıda kalıyor ya. Ben o cezadan sonra sanırım yine oturur yerim 🤣
Biras işin kolay yönünü seçiyor olabilirsin evet 😂. Ama kendinle de barışıksın bence. Ama eğer spordan sonra da yada uğraşlardam sonra da hala iradesizlik yapıyorsan bence kilondan şikayet etme. Yani ya kilonla barışık olup yemeye devam et sorgulamadan (bu sağlıksız ve negatif şık) yada rahatsızım ben diyip çalışmaya başla kilo verdikce zaten iraden artacaktır. Ama bir karar ver. En sevmediğim zaman boşlukta arada kaldığım zamandir sende hemen harekete geç 😊🌸

Merhaba kızlar Benim sizlerle paylaşmak istediğim bir sorunum var belki yardımınız dokunur.
Öncelikle en temel sorunum iradesizlik, kararlarımı sürdürememe. Bu gerçekten hayat boyu her anlamda başıma bela oldu.
Malum eVdeyiz, Ramazan da geldi. Soyle bir sıkintım var ki iftardan sahura deli dehset yiyorum. Abartisiz iftar ve sahurda bir pide bitmis oluyor. Az önce yarim pide onun üstüne cips onun üstüne 10 tane tatlı yedim. Yani hala daha diyebilirim. 1.60 boy 70 kilo.. herhalde 80 le bitiririm bu karantinayi ve bogazima dur diyemiyorum.diyet yapayim desem yumurta corba yesillik bunlarin hicbirini tuketemiyorum midem bulaniyor. Anlayacaginiz yememe dur diyemiyorum, irade gosteremiyorum.

Sonra dedim kpss çalışayım 80 puan aldım atanmak için 85 lazım. Ama gelin görün ki çalışmak bir işkence. Oysaki boşum yani çalışabilirim. Ama kendime inancım yok nasılsa yapamam diyorum. Bir hevesle başladım yine sonu gelmedi.

Hicbir kararımin arkasında duramıyorum. Diyet dediğim şey acıkana kadar. Ders çalışsam iki günde bikiyorum. ama böyle de olmaz. Napabilirim, nasıl kendime hakim olurum. Benim gibi olup kararlı iradeli olabilen var mı acaba nasıl başardınız yani?
" İradesiz " olması sebebiyle ,
-ki konu da sizinkine benzer -
6 yıllık sevgilimi terk ettim.
Tam bir karakter turnosolu bu konular...

Diyette ve KPSS'de başarılar .

🙄Bu iradesizlik yani yemekte ve çalışmada olan iradesizlik sebebiyle mi terk ettiniz? Doğrusu sevgilim şu an bu iradesizligimden dolayı sabah karar verip akşam her kararı bozmamdan dolayı tartışıyoruz. ben yanımda olmasını isterken O beni kırıp duruyor. Şu an siz böyle deyince neden terk edecek kadar kızdınız ki

Bunu söyleyene ilk kez rastladim.😻 Yemek yeme iradesizliği konusuna ben de "karakter" olarak bakiyorum kesinlikle ve alti ustu yemek yiyor ve cozumu de diyet filan diye dusunemiyorum niyeyse, yemek yemeden duramayan ve asiri yiyen insan bana acayip itici geliyor. 😑

Bu iradesizligin cozumu de belli bir sure diyete girmek değil, hayatini tamamen degiştirmektir.

İlk önce kendinize canı yürekten inanmayı deneyin. Yemek için bişey diyemiyorum çünkü ben bünye olarak çok yemek yiyebilen biri değilim. Abur cubur tarzi hiç diyecek kadar az. Ama kpss konusunda memurlugun nasıl bişey olduğunu tam anlamıyla bilsen yada çevrende var mı bilmiyorum ama öyle rahat öyle güzel ki Allah isteyen herkese nasip etsin. Bı kere kendini müthiş iyi hissediyorsun. Giydiğin kıyafetlerle, sacinla, makyajinla, insanların sana olan saygisiyla, böyle ekstra çıkan konularda olan çalışma rahatlığıyla, her ay ayın 15 i gelince yatacak parayı bilmenle efsane rahat. Öncelikle kendine program belirle. Bölümün ne bilmiyorum ama alan sınavın yok ise şimdi çalışsan bile yetişir.

Bu ara bu ikisinin bunalimindayim .kpss ve diyet . Ben de 80 aldm demekki yapabiliyoruz diyorum ama 3dür kpssye giriyorum 88 alsam garanti olacak ama yok çünkü calsma iradem yok calisamiyorum .kilo deseniz bir zamanlar(gecen yıl) 50 kiloydum suan 66 kiloyum .((( Yarama tuz bastiniz .(( Bi caresini bulursanz banada diyin .

İlk önce kendinize canı yürekten inanmayı deneyin. Yemek için bişey diyemiyorum çünkü ben bünye olarak çok yemek yiyebilen biri değilim. Abur cubur tarzi hiç diyecek kadar az. Ama kpss konusunda memurlugun nasıl bişey olduğunu tam anlamıyla bilsen yada çevrende var mı bilmiyorum ama öyle rahat öyle güzel ki Allah isteyen herkese nasip etsin. Bı kere kendini müthiş iyi hissediyorsun. Giydiğin kıyafetlerle, sacinla, makyajinla, insanların sana olan saygisiyla, böyle ekstra çıkan konularda olan çalışma rahatlığıyla, her ay ayın 15 i gelince yatacak parayı bilmenle efsane rahat. Öncelikle kendine program belirle. Bölümün ne bilmiyorum ama alan sınavın yok ise şimdi çalışsan bile yetişir.
bölümüm edebiyat :( konulara başladım ama gitmiyor yani.. temelim var çalışırken farkındayım zaten 80 almıştım sıfır değilim.. ama o istek gelmiyor işte. gelse de hemen geçiyor. özel bir kurumda çalışıyorum evde online derse geçtik. bu süreyi fırsat bileyim dedim ki özelin şartları zaten ağır bu bile motivasyon sebebi ama kendime inancım yok sanırım bundan kaybediyorum..bir kere çok çalıştım yapaamdım şimdi mi olacak diyorum. süre de kısıtlı malum..

Bu ara bu ikisinin bunalimindayim .kpss ve diyet . Ben de 80 aldm demekki yapabiliyoruz diyorum ama 3dür kpssye giriyorum 88 alsam garanti olacak ama yok çünkü calsma iradem yok calisamiyorum .kilo deseniz bir zamanlar(gecen yıl) 50 kiloydum suan 66 kiloyum .((( Yarama tuz bastiniz .(( Bi caresini bulursanz banada diyin .
ne kadar da aynı ben de 3 kez girdim. olmuyor olmuyor.. şu kadarcık sürede ne yapabilirim bilmiyorum başladım çalışmaya ama öyle bıkmışım ki..

Cocukken kilonuzla ilgili konusuyo muydu aileniz ya da arkadaslarınız? Her içiniz sıkıldıgında kendini cezalandırma semanız devreye giriyor olabilir. Örneğin bana cocukken annem akrabalarım vs cok zayıfsın, çöp gibisin, bi deri bi kemiksin deyip duruyolardı. Ben de bu yüklemeler yüzünden özellikle zor zamanlarımda hep yemeden icmeden kesiliyorum kendimi açlıkla cezalandırıyorum bilincdısımda, bu otomatik oluyor yani. Belki sizde de tam tersi olabilir. Çalışma konusuna gelince, evde kusur bulan yapamazsın edemezsin deyip kendinize inancınızı zedeleyen bi ebeveyn var mıydı ya da tam tersi her seyi yapmanızı bekleyen?

Yemiycem deme beyin her zaman alternatif ister. Yicemm deli gibi yicem ama salatalık yicem de. Al haftalık 3 kilo salatalık kıtır kıtır ye 😁

Cocukken kilonuzla ilgili konusuyo muydu aileniz ya da arkadaslarınız? Her içiniz sıkıldıgında kendini cezalandırma semanız devreye giriyor olabilir. Örneğin bana cocukken annem akrabalarım vs cok zayıfsın, çöp gibisin, bi deri bi kemiksin deyip duruyolardı. Ben de bu yüklemeler yüzünden özellikle zor zamanlarımda hep yemeden icmeden kesiliyorum kendimi açlıkla cezalandırıyorum bilincdısımda, bu otomatik oluyor yani. Belki sizde de tam tersi olabilir. Çalışma konusuna gelince, evde kusur bulan yapamazsın edemezsin deyip kendinize inancınızı zedeleyen bi ebeveyn var mıydı ya da tam tersi her seyi yapmanızı bekleyen?
ablam ergenlik dönemimde kilomla çok alay etti. bir sırtın var erkek gibi derdi.. çıkan gıdığıma laf ederdi hatta bir keresinde gıdık makinesi hediye almıştı.. ders konusuna gelince ben hep başarılıydım dereceyle üniv kazandım dereceyle mezun oldum ailem derslerim konusunda bir şey demedi. bakarsanız çok çalışkan değildim son sene çalışmıştım ama bölümümü çok istemiştim ve başardıkça hırslandım derece yapmaya çalıştım çünkü dershanedeki öğretmenlerim çok destekliyordu beni. o zamanlarki hırstan eser yok şimdiii

bölümüm edebiyat :KK43: konulara başladım ama gitmiyor yani.. temelim var çalışırken farkındayım zaten 80 almıştım sıfır değilim.. ama o istek gelmiyor işte. gelse de hemen geçiyor. özel bir kurumda çalışıyorum evde online derse geçtik. bu süreyi fırsat bileyim dedim ki özelin şartları zaten ağır bu bile motivasyon sebebi ama kendime inancım yok sanırım bundan kaybediyorum..bir kere çok çalıştım yapaamdım şimdi mi olacak diyorum. süre de kısıtlı malum..
Yaparsın ya 80 i alan 85i yapamaz mı ? İlk girdiğinde zaten olması o kadar zor ki. O kadar insan çılgınlar gibi hazırlanıyor. Bende ilk hazirlandigim sene 0.5 puanla atanamadim. Senin gibi o kadar umutsuzlasmistim ki annem dedi kızım 4 sene emek verdin ileriyi düşün bir kez daha hazırlan adam akıllı diye. 2. Sene de Allah yürü ya kulum dedi. 1 buçuk senedir çalışıyorum. Benimde daha önce ozel sektör geçmişim vardı. Buraya ataninca anladım ki misler gibi hayat varmış

Her gece büyük boy cipslerden 3 4 paket yerdim 3 ay öncesine kadar :olamaz:
Aynaya bakıp, bu ne hal kızım daha nerene yiyeceksin artık cips falan yok diyip akşamına markete koşuyordum.
Tabi yemekler de cabası. Gece yemek yemeyi de çok severdim. İşsiz de olduğum için sabaha kadar yiyip akşama kadar uyuyordum. Bu süreçte tartılmamıştım tabi en fazla 3 4 kilo almışımdır diye avuttum kendimi. Sonra bir gün tartılayım dedim tartıda 79.9 yazdı aynı anda da arka fonda dırırı dırırı fon müziği çalmaya başladı, gözlerim doldu.
Demek ki dedim buraya kadar. Sıkı bir diyete girmedim, kendimi tanıyorum çünkü bir yere kadar gidiyor sonra daha fazla alıyorum. Önce uykumu düzene soktum. Sabah kalkıp normal insanlar gibi kahvaltı yapmaya falan başladım. Akşam yemekten sonra yemedim. Çok acıkırsam eğer meyve ve suyla geçiştirdim. Sonuç olarak 10 kiloya yakın verdim bu süreçte. Benim kadar iradesiz yoktur sanırım yemek konusunda ama bence istemek lazım benim zaten iradem yok deyip yemeye devam etmek olmaz. Bir anda olmasa bile yavaş yavaş yoluna koyabilirsiniz.

Doğum haritanızda mars konumunuz balık sanırım.
sakıncası yoksa doğum tarihinizi öğrenebilir miyim?

Back
X