• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İran Sineması izlediniz mi hiç?

FTM1979

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2014
3
3
1
40
Merhaba. İlk mesajım, favori sinemam üzerine olsun istedim.

Hiç İran filmi izlediniz mi? Beğendiklerinizi söyler misiniz?

Benimkiler sırayla,

Cennetin Çocukları [1997]

Baran [2001]

Söğüt Ağacı [2005]

Serçelerin Şarkısı [2008]

Cennetin Rengi [1999]

ve yönetmen Majid Majidi (Mecit Mecidi)'nin diğer tüm filmleri. Ayrıca şunları da çok beğendim:

Davul Dengi Dengine [2010]

Altın ve Bakır [2011]

Bir Ayrılık [2011]

Elma ve Selma [2011]

Rüzgar Bizi Sürükleyecek [1999]

Son Bekâr [2010]

Sükût [1998]

:D

Bu listeden izledikleriniz var mı? Ve listede olmayıp da beğendikleriniz var mı? Teşekkür ederim. :)

Son düzenleme:
İran Sineması, kendine has bir anlatım üslubu geliştirmiştir. Sembolik anlatımlar kullanarak halkın basit yaşamını dramatik bir şekilde yansıtır ve genellikle filmlerin merkezine bir çocuk karakter oturturlar. :-) Uluslar arası festivallerde de başarılar elde eden İran Sineması 2012 yılında Asghar Farhadi'nin Bir Ayrılık – Jodaeiye Nader az Simin (2011) filmiyle En iyi Yabancı Film Kategorisinde Oscar ödülü kazanmıştır. Ama ben İran Sineması'nı sever miyim, sevmem pekte takip etmem. :-)

Son düzenleyen: Moderatör:
Been çok severimmmm :)
Özellikle sırdan günlük olayları yansıtması ve sıradan çok basit bir konunun içinde birçok şeyi anlatması iran sinemasının tipik özelliğidir. Bu yüzden altındaki olguları göremeyen kişilere sıkıcı gelebilir.
Hangi iran filmini izleseniz gözleriniz yaşarır emin olun.
Ben genel avrupai hollywood filmlerindense bir toplumun kültürel ögelerini gördüğümüz filmleri çok seviyorum. Bu yüzden hint ve kore filmlerinide ilgiyle izliyorum.
Benim izlediğim iran filmleri ise;
Mim Anne Gibi, Söğüt Ağacı, Cennetin Rengi, Cennetin Çocukları, Bir Ayrılık
Çoğunlukla aynı filmleri izlemişiz ama izlemediysen sana Mim Anne Gibi yi de tavsiye ederim :))

Rüzgar bizi sürükleyecek'i izledim. Çekildiği yerler muazzamdı fakat filmi o kadar sevemedim.
Sarhoş atlar zamanı ve niwemang var. Hele ki niwemang en sevdiğim filmlerden biridir.

İran Sinemasında Oscar ödül alan filmler var. Her ülkenin filmlerini izliyorum. İran'dan da güzel filmler çıkıyor. Ayna filminin anlatım tarzını çok beğenmiştim. Tavsiye edilir. :)

İran Sinemasında Oscar ödül alan filmler var. Her ülkenin filmlerini izliyorum. İran'dan da güzel filmler çıkıyor. Ayna filminin anlatım tarzını çok beğenmiştim. Tavsiye edilir. :)

Bir Ayrılık, Daire ve Kirazın Tadı'nı izledim..Üçü de çok güzeldi.
Güney Kore sineması ve dizilerini de takip ediyorum ..

Merhaba. İlk mesajım, favori sinemam üzerine olsun istedim.

Hiç İran filmi izlediniz mi? Beğendiklerinizi söyler misiniz?

Benimkiler sırayla,

Cennetin Çocukları [1997]

Baran [2001]

Söğüt Ağacı [2005]

Serçelerin Şarkısı [2008]

Cennetin Rengi [1999]

ve yönetmen Majid Majidi (Mecit Mecidi)'nin diğer tüm filmleri. Ayrıca şunları da çok beğendim:

Davul Dengi Dengine [2010]

Altın ve Bakır [2011]

Bir Ayrılık [2011]

Elma ve Selma [2011]

Rüzgar Bizi Sürükleyecek [1999]

Son Bekâr [2010]

Sükût [1998]

:KK70:

Bu listeden izledikleriniz var mı? Ve listede olmayıp da beğendikleriniz var mı? Teşekkür ederim. :)

cennetin rengi çok güzel film:) diğerlerine de bakıcam.:)

Bahman ghobadİ' nin iki filmini izledim onlar da kaplumbağalar da uçar ve sarhoş atlar zamanı.saydıklarınızın içinden de rüzgar bizi sürükleyecek' i izledim.

Cennetin Çocukları'nı ben de çok sevmiştim :) Aslında İran Sineması değil ama İran denince aklıma ilk "Persepolis"filmi gelir.

bahman gobadi ve mecid mecidi nin tüm filmlerini izledim, iran sineması bana göre değil, ağla ağla içim çıkıyor..

eğlenceli bi film isterseniz iran sinemasında kertenkele-marmoulak, mutlaka tavsiye ederim ;)

Baran muhtesemdir . Hiç konuşmadan aşkı ve güzelliği bir bayan nasıl böyle anlatır hayran kalinasi .
Babaziz filmi de iran sinemasında favorim.
Geçen hafta kertenkele filmini izlemiştim onu da çok beğendim .
Sessiz kızlar bağırmaz filmini de tavsiye ederim. Baya dramatik bir o kadar gerçekçi.
Altın ve Bakır filminde sevginin samimiyetini bulabilirsiniz.
Resimde görünmeyen filmi ise tam olarak gerçek sevginin engeller tanımadığını anlatır. Aile olmak ne demek yureginize işler.
Bir de heiran filmi var ama tavsiye etmeye cekiniyorum beni çok dağıtmıştı .

Back
X