Iranli biriyle birliktelik

Nedir bizim bu halkımızın, Avrupa hayranlığı anlamış değilim.
Avrupa, çok mu medeni bir yer,orada hiç mi suç işlenmiyor ve kadınlar hiç mi şiddete maruz kalmıyorlar yani:63:

Suçsuz yer yok tabi de...Ortadoğu ülkelerinde cinsel şiddet suçları katbekat fazla.
Diyelim gece vakti sokakta tek başınıza yürüyorsunuz. Karşınızdan bir adam geliyor. Norveçli olsa mı korkarsınız, Ortadoğulu mu? Cevap yazmanıza gerek yok okuyan herkes ne dediğimi anlar.

Suçsuz yer yok tabi de...Ortadoğu ülkelerinde cinsel şiddet suçları katbekat fazla.
Diyelim gece vakti sokakta tek başınıza yürüyorsunuz. Karşınızdan bir adam geliyor. Norveçli olsa mı korkarsınız, Ortadoğulu mu? Cevap yazmanıza gerek yok okuyan herkes ne dediğimi anlar.
Miss stop kuzuuu :)))

Konu içeriğine göre yorum yapalım, konuda bir erkek var, turist olarak gelmiş, tanışılmış sonra ülkesine dönmüş, arkadaşlık sosyal medya üzerinden devam etmiş veeee adam ülkemize gelmek, konu sahibesiyle flört etmek ve onun evinde yaşamak istiyor, nereli olduğu mühim değil, sonuçta doğru dürüst tanımadığım bir adamla aynı evde yaşamam, tecavüzcü mü, seri katil mi, sapkın mı?
Türkiye de yaşamak isteyen kendi imkanlarıyla gelir yerleşir, evini barkını ayarlar, işini kurar, zenginse başkasının evinde ne işi var? Bu ne hız, bu ne cüret.

Miss stop kuzuuu :)))

Konu içeriğine göre yorum yapalım, konuda bir erkek var, turist olarak gelmiş, tanışılmış sonra ülkesine dönmüş, arkadaşlık sosyal medya üzerinden devam etmiş veeee adam ülkemize gelmek, konu sahibesiyle flört etmek ve onun evinde yaşamak istiyor, nereli olduğu mühim değil, sonuçta doğru dürüst tanımadığım bir adamla aynı evde yaşamam, tecavüzcü mü, seri katil mi, sapkın mı?
Türkiye de yaşamak isteyen kendi imkanlarıyla gelir yerleşir, evini barkını ayarlar, işini kurar, zenginse başkasının evinde ne işi var? Bu ne hız, bu ne cüret.

Aynen öyle yazdım önceki mesajlarımda. Konu sahibesi parası var demiş eee tutsun bir ev dedim. Konu sahibesi takılacaksa da başına bela açmadan takılsın.

Diğer konuya gelince ırkçılık göremiyorum, her ülkedeki suç oranı ve vaka sayısı biliniyır. Ne yapayım istatistiksel bir gerçeği yazdım, kendi fikrimi yazmadım sonuçta:bicak:

Aynen öyle yazdım önceki mesajlarımda. Konu sahibesi parası var demiş eee tutsun bir ev dedim. Konu sahibesi takılacaksa da başına bela açmadan takılsın.

Diğer konuya gelince ırkçılık göremiyorum, her ülkedeki suç oranı ve vaka sayısı biliniyır. Ne yapayım istatistiksel bir gerçeği yazdım, kendi fikrimi yazmadım sonuçta:bicak:
Miss,
otomatikman konuya Avrupa ülkeleriyle kıyaslama giriyor sizler öyle yazınca, başkası da gelir Amerika'da seri katil oranı yüksek der, o yüzden ırklar, kökenler üzerinden gitmemek en güzeli.

Genel olarak kimse tanımadığı biriyle aynı evde yaşamayı doğru bulmuyor, turist olarak gelmiş, en fazla 3 ay kaldığını kabul etsek kimse kimseyi 3 ayda tanıyamaz, sosyal medyadan yazışmayı tanımak olarak saymıyorum bile, bir de x marka giyiyormuş galiba, her yer o tip markaların çakmasıyla dolu, ki armani zenginlik göstergesi değil, kaç para bir armani gömlek? Kaldı ki bekar bir erkek maaşını 3-5 markalı giyime harcayabilir rahatça, ülkesi de yanılmıyorsam bazı kalemlerde bizden çok daha ucuz, yani armani marmani gözümü boyamaz, ki aksine armani giyip benim evime yerleşmeyi teklif etse altında birşeyler ararım zira bazı avcılar markalara para verir, bol keseden harcar göz doldurmak için, sonra bir bakarsınız aslında adam beş kuruşsuz biri.

Son düzenleme:
Miss,
otomatikman konuya Avrupa ülkeleriyle kıyaslama giriyor sizler öyle yazınca, başkası da gelir Amerika'da seri katil oranı yüksek der, o yüzden ırklar, kökenler üzerinden gitmemek en güzeli.

Genel olarak kimse tanımadığı biriyle aynı evde yaşamayı doğru bulmuyor, turist olarak gelmiş, en fazla 3 ay kaldığını kabul etsek kimse kimseyi 3 ayda tanıyamaz, sosyal medyadan yazışmayı tanımak olarak saymıyorum bile, bir de x marka giyiyormuş galiba, her yer o tip markaların çakmasıyla dolu, ki armani zenginlik göstergesi değil, kaç para bir armani gömlek? Kaldı ki bekar bir erkek maaşını 3-5 markalı giyime harcayabilir rahatça, ülkesi de yanılmıyorsam bazı kalemlerde bizden çok daha ucuz, yani armani marmani gözümü boyamaz, ki aksine armani giyip benim evime yerleşmeyi teklif etse altında birşeyler ararım zira bazı avcılar markalara para verir, bol keseden harcar göz doldurmak için, sonra bir bakarsınız aslında adam beş kuruşsuz biri.
Mune ilk asamadq elbette beraber yasanmaz da neyse konumun kapatilmasini rica ediyorum.tum yorumlara tesekkurler.elbette hemen evim3 alacak degilim.yaklasim garip geldi sizlerle de paylasmak istedim.tesekkurler

Şaka gibi yorumlar. İnsan azıcık utanır İran gibi binlerce yıllık tarihi olan, müthiş bir yerleşik hayat ve düzen ve süreklilik gösteren medeniyeti küçümsemeye. Hele bir de İranlıları küçümsemişler :)))) İran ne yazık ki Arap istilacılarına ve kültürüne yenik düştü ama boyun eğmeden de çarpıştı ve kendine göre bır kültür inşaa etti. Bugün durum kötü de olsa, üzerinde oturdukları medeniyet ve köklü geçmişleri ile tekrar elbet ayağa kalkarlar. İşin komiği ise İran denen ülkenin köklü medeniyetinin uzun yıllar Anadolu'da hakim olmadığını sanmak, kültürümüzün yarısı İran kültürü etkisi altındayken üstelik :)))

Epey İranlı tanıdığı olan biri olarak diyebilirim ki, İranlı var İranlı var:)) adamların dindar denen kadınlarının bile başı açık neredeyse , sokağa yalnız çıkarlar, dehşet iyi bir edebiyat ve sinema kültürleri var. Diğer tarafta ise suudlar var, onlar da şeriat ile yönetiliyor ama kadınlar bir kaç sene önceye kadar oy kullanamıyor ve araba süremiyorlardı! Kocalarından ve ya erkek velilerinden izinsiz yurt dışına bile çıkmaları yasak. Bir suud Şeriatı var bir de İran şeriatı!karışık o işler yani:)

Neyse konunuza dönersek adama bakın, tabi ki Türkiye'ye yerleşmek ister , sonuçta dini kurallar ile yönetilmiyor. Buradan da Avrupa'ya geçer.
Kulturel birikim cok cok iyi gercejten.diger iran dogumlu arkadasimin da ayni sekildeydi.edebiyat tarih bilgileri cok iyi

Türkiye'de değil ama İran'da dörde kadar serbest olduğunu bazı görüşlere göre muta nikahını serbest kabul ettiklerini biliyorsundur umarım. Yani bunlar da sorun değilse yerleşmek için direttiği önemli değilmiş zaten olur yani derim.
işte bende tam da bu nedenlerden dolayı konu sahibine burdan sesleniyorum : ateşle oynama sonunda ellerin dillerin yanacak

Yaşını başını almış kadınsın istersen yaşarsın evine alırsın kime ne
Ama şu var ben kendimi onun yerine koyuyorum bir adam benle gelecek düşünmüyor sadece takılmak istiyorsa onunla olmam .netim bu konuda.çünkü orda aşktan bahsedemezsin.aşkın olmadığı yerde bende olmam .bu iş bitecek bir gün zatrn diye kendimi o ilişkiye vermem fedakarlık yapmam vs ve yaşanmadan biter.bu bana iyi vakit geçirmek için insan kullanma gibi geliyor.tabiki her ilişki evlilikle sonuçlanmaz ki evlilik delisi de değilim ama yinede ilişki bana çiğ gelir bu şekilde sonunu biliyorsam heyecanı kalmaz
Son olarak Avrupa lı erkek -Ortadoğu lu erkek kıyaslamasına girmek istemiyorum ama şu var her ülkede kadına şiddet var ,tecavüz var hatta dünyanın en gelişmiş ülkelerinde tecavüz oranı çok yüksek maalesef.bu Hollywood da bile var düşünün artık yeni yeni ortaya çıkıyor.ben müslüman erkeklerin hepsi döver hepsi şiddet gösterir mantığını doğru bulmuyorum sonuçta benim babam da müslüman bir erkek anneme bana şiddet göstermedi hiç ve çevremde ailemde hiç bir erkek eşine şiddet uygulamadı ki içlerinde çok dindar koyu insanlarda var.
Bu şekilde genellemeci yaklaşımı doğru bulmuyorum
Avrupa’da şiddetin az olmasının sebebi yasalar zaten.yasalar iyi işliyor şiddet gören kadını koruyor.bir tv programı izlemiştim .Fransada kadın sığınma evine gittiler Müslüman olmayan kadınlar vardı hepsi gördüğü şiddetten bahsediyordu
Bugün Amerika tecavüz,taciz olayları çok fazla.pedofili de var ,hayvanlara tecavğz eden de,seri sapık katiller vs
Sadece bu ülkede mi var?bu çok yanlış bir düşünce.bu dünyanın meselesi.
İranlılar Türklere benziyor ayrıca.bir kaç arkadasım var İranlı ben severim.ama dediğim gibi insanına göre değişir...

Bu mantikla kinseyle gorusmememiz gerekir.ben kararimi verdim bir sans verecegim bize.gelsin istiyorsa burada kalsin bir aure evimde degil elbette.
Ünlü biri ülkesinde dediniz ya ona istinaden yazdım. Meetoo hareketine girmedim bile :)) yalnız madem kararınızı verdiniz bize neden soruyorsunuz???

Nedir bizim bu halkımızın, Avrupa hayranlığı anlamış değilim.
Avrupa, çok mu medeni bir yer,orada hiç mi suç işlenmiyor ve kadınlar hiç mi şiddete maruz kalmıyorlar yani:63:

Tabii ki Avrupa'da da suç işleniyor. Tacizler, tecavüzler, cinayetler yaşanıyor. İnsan olan her yerde suç da vardır kötülük de. Ama orada haklarınızın korunacağını bilirsiniz en azından.
Kimse "elin adamını evine alırsan böyle olur işte, o saatte orada ne işi varmış, kim bilir ne giydi de böyle oldu, hanım hanım aile içinde olur böyle şeyler dayak yedin diye ev mi terk edilir" vs demez. Burada olanları yazmaya gerek yok, hepimiz biliyoruz.
Olay Avrupa hayranlığı değil yani.

İran diyince aklıma “kızım olmadan asla” filmi geliyor asla denemem farklı kültür istiyorsan Almanyalı bul Rus bul ne gerek var İranlıya
İnsan olarak değerlendirsen de tutacak bir yanı yok Türkiye’de yaşamak için sana yanaştığını düşünüyorsun niye kullandıracaksın kendini

Dünyadaki seri katillerin %80 i Amerikalıdır. Tarihteki en büyük katliamı Belçika yapmıştır. Ama tüm önyargılar bizimde içinde olduğumuz Ortadoğu içindir. Bir şans verip tanımalı. Herkesin bahsettiği tüm olasılıklar yeni tanıştığı herhangi birisi içinde geçerlidir. Bir Türk ün yapmayacağı ne malum. Burda okuyoruz hamile karısını dövüp evden kovan, evliyken başkasıyla düğün yapan vs. Ayrıca 4 eş yok İran’da. Yani uygun olmayan bir örnek.
İran’da yaşarsanız kültürlerimizin çok benzediğini görürsünüz. İran’a giden herkes memnun gitmeyen herkesin bilgisi tecrübesi olmadan olumsuz fikri var. Tavsiyem açık fikirli olunmasıdır. Eğer İranlı diye eşime şans vermeseydim hayatımın hatasını yapmış olurdum.
Merhaba bende İranlıları yaşadığı hayatı çok merak ediyorum . Bir yıl kadar önce bir İranlı erkek ile tanıştım . Onun öncesinde İran dendiğinde gözümde kara çarşaflı bayanlar ve uzun siyah sakallı erkekler canlandırıyordum gözümde. İranlı arkadaşta bana kız kardeşinin felan fotoğrafını gösterdi . Şaşırdım kaldım . Kız tepeden tırnağa bakımlı . Burnu estetikli , kaşlar yapılmış , dudaklar kalıcı boyalı manikürlü son derece hoş bir bayandı. Dışarda çekilmiş bir fotoğraf olmasına rağmen bacağında kot pantolon üzerinde biraz uzun bir hırka gibi birşey vardı . Baş örtüsü yerine , üzerine hafifçe atılmış bir şal vardı , kapatmaktan ziyada aksusuar gibi kullanılmıştı.
Orda fark ettimki İran hakkında hiç birşey bilmiyorum ve araştırma başladım . Bana bu konuda bilgi verirmisiniz?

Yanlız hatanız var İran bir Arap ülkesi değildir. İran Perstir. Biz ne kadar arapsak onlarda o kadar arap. İran pers ve Azeri karışıktır. O yüzden çoğu 2 dil bilir.
Onu biliyorum bir Arap ulkesi gibi degil yani. Türkiyedekiler icin aynidir fars arap bir. Halbuki kultur gelenek davranis farki cok. Arap ulkelerine de gittim Irana gitmedim ama Iranlilarla da cok karsilastim fark cok. Ben bu kulturlere asinayim siz de biliyorsunuz. Ama konu sahibi bilmiyor olabilir arti adam israrci supheli sekilde. Dikkatli olmalisi gerek. Zaten ciddi dusunmuyor tanisin ama kaptirmasin emin olmadan. Baska ne diyebiliriz ki. Ben tanisirdim sahsen ama cikarciysa güle güle.

Mune ilk asamadq elbette beraber yasanmaz da neyse konumun kapatilmasini rica ediyorum.tum yorumlara tesekkurler.elbette hemen evim3 alacak degilim.yaklasim garip geldi sizlerle de paylasmak istedim.tesekkurler

Back
X