İri bebek anneleri persentiliniz nasıl ilerliyor?

dilaradiyebirii

Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2025
207
482
18
27
Oğlum 43 günlük ve 5 kilo 500 gram olmuş boyu 59 cm . Ebe kilosunun fazla olduğunu her istediğinde emzirmemi söyledi.Persentil %97 lerde. Baş çevresi de 40 cm olmuş . Bu büyüme sağlıksız mı emzirme sistemimi düzenlemeli miyim bilmiyorum. Boy ve kilo daha sonra düzene girse de baş büyümesi tehlikeli bişey ne yazık ki. Benim gibi bebeği iri olan anneler baş çevresi ölçümleriniz nasıl ilerliyor?

Benim bebeğimde iri bebek şuan 43 günlüğüz ve 6 kiloyu geçtik. Sürekli emziriyorum gık dese meme ağzında ağlamasın diye gece gündüz o konumdayım ama ebem veya doktorum sizinkilerin söylediği gibi birşey söylemedi maşallah diyip geçtiler. Mama verme diyeni duydumda Emzirme diyen sağlık çalışanıda ilk defa duydum değişik. Bazı biyolojik durumlar genetiktir ilk bebeğimde iriydi şimdiki ikincide iri sütüniz varsa emzirin neden rızkından geri kalsın yavrucak

Her istediğinde emzirmelisiniz bebeğiniz daha 43 gunluk bazı ebeleri hemşireleri anlamıyorum gerçekten

Bebeğim 1 aylıkken 5800 60 cm baş cevresidr 41 cm di hala persentil olarak üst değerlerde ama 97 değil de 85 90 persentillere düştü emekleyip yürüyünce diş xikarinca kilo alımı azalıyor bebeğinizin baş cevreside boyuna kilosuna oranla gayet normal önemli olan hepsinin aynı orantıda olması

Ben ve kardeşlerim iri bebektik annemin söylediğine göre 6 aylıkken 10 kiloymusuz.Şuan hepimiz fit ve sağlıklıyız.Emzirme diyen ebe de ilk kez duydum.Her bebeğin gelişimi farklıdır.Anne sütü ile alınan kilonun bir zararı yok.

Arkadaşım benim kızımda 35 günlükken 36 cm kafa önemli olabilir takip dedi doktor başka doktor da aynı şeyi söyledi üzüntüden sütüm kesilecekti sonraki ay biranda 38.4 ölçtü doktor herşeyi iyi dedi sende hiç korkma Allah büyüktür

Formda sürekli sizi ve endişeli mesajlarınızı okuyorum. Sanki beni tarif ediyorsunuz. Benim bebegimde aynıydı. Şuan 1 yaşında yine iri bir bebek. Kafa yapısı cok güzel bebeğinizin. Yorumlarda da yazmışlar zaten boy kilo orantılı. Bana aynısını söyledi doktor yeni doğduğunda her ağladığında emzirme. Ama bebek her ağladığında emzirin diyorlar dedim. Ben emzirmeye devam ettim. Çok şükür hala iri bi bebek. Bu arada bizde nöroloji ve gelişimsel pediatri takipliyiz. Kafasi çevresi 85 90 persentilde olduğu için. Takip etmeniz gerekn ayına göre gelişimi.

Meme açık büfe, mama sınırlı gitmeli. Bebeğinizin maşallahı var, normali böyle olmayacak bir bebek sizin emzirmeniz ile böyle olmaz

Benim bebeğimde iri bebekti 4 yaşına girecek hala yaşıtlarına göre boyu ve kilosu önde ama öyle aman aman obez veya çok aşırı kilolu değil hareketlenmeye başladıkça yavaşlıyor kilo alımları 40 günlük bebek acıkınca ses şişkosun enziremem mi diyecekmişsiniz

Ben 5.5 kilo doğmuşum baya gazeteye vs çıkmışım annemde şeker olduğu için 30 sene öncesi çok umursanmıyordu sanırım bence düzenini koru ne kadar gerekiyorsa

Ay ne bileyim öyle dedi doktor bizim sorunumuz kilo değil baş çevresi büyümesi . O yüzden memeni emzik gibi kullanmasına izin verme gerçekten acıktığında emzirmen gerek ölçümleri tutarlı götürmemiz için dedi. Bebeğim de saat başı emiyor ben de şaşırdım ne yapacağımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…