Merhaba arkadaşlar 39 haftalık hamileyim.Olası doğum tarihi 30 aralık.
Başlangıçtan beri gelişim olarak önde giden bi bebeğim var.
Şu an 3600 gram, doktorum normal süreyi beklersek 4 kg'ı geçebilir, iri bir bebek dedi.
Çatı muayenemde normal doğum yapabileceğim,çatımın uygun olacağı sonucu çıktı.
Nts ye göre hiç sancım da yok. Doktorum suni sancıyı önerdi.
Sizce ne yapayım kızlar? doktordan geldiğimden beri başım ağrıyor inanın düşünceden
Merhaba, bende iri bebek dünyaya getiren annelerden biriyim. Hatta bebeğim beklediğimizden de büyük çıktı.
Yaklaşık 4 kg tahmin edilen bebeğim 4500 gr doğdu ve 55 cm. Ve sunni sancı ile normal doğum yaptım.
Bebeklerin anne karnında vakitlerinin doldurmasından yanayım. Çocukları vaktinden erken doğurmanın doğru olmadığını düşünüyorum.
Sonuç olarak karar senin. Allah kurtarsın :)
meraba canım benim doktorum da bana aynı şeyi söylemişti.40 haftamı doldurdum ve bir hafta daha bekleyelim olmazsa suni sancıyla olur dedi cünkü sezaryen istemiyordum.bebeğim de 3.750 grdı o zaman.bir hafta sürenin son günü sancılarım başladı Allaha şükür..ve 4 kg normal doğumla oldu bebeğim boyu da uzundu.Biraz daha sabret inşallah normal yollarla bebeğin sağlıklı bir sekılde dunyaya gelır.Suni sancıyı ben de bılmıyorum ama illa normal doğum dersen suni sancı olması gerekiyor sanırım.
bencede bebegin nezaman isterse ozaman dogmasindan yanayim..o kendini tamamladigi zaman dogmak istiyor zaten.benim kizimda nerdeyse 4 kilo dogdu 39+3te 3950gramdi...4 kilo oldu diye suni sanciyla dogurtmak biraz allahin isine karismak gibi geliyor bana hasa..karar senin tabiki sagligin durumun ve bebegin saglini tabiki doktorun nasil uygun görüyorsa öyle davran..