İş arama süreci

Didemfeda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2022
24
19
38
34
yaklaşık 11 aydır aktif olarak iş arıyorum. marmara üniversitesini bitirdim, ingilizcem oldukça iyi ve kanada'da yüksek lisans yapmış biriyim. bulunduğum şehir sanayileşme bakımından zengin olduğu ve çalışırken iş görüşmesi yapmaya vaktim de olmadığı için, işimden ayrılıp boşa çıktığımda arayışa geçtim. kolaylıkla bulabileceğime inanıyordum, 7 yıllık mesleki tecrubem de vardı. ancak bırakın işe alınmayı , bu süreç o kadar yıpratıcı ve sinir bozucuymuş ki hiç haberim yoktu. öncelikle bu ghostlama olayı o kadar normalleşmiş ki hayretler içinde kaldım. sadece 1 firmayla 6 görüşme yapıp son 3'e kaldım ve alım yapmaktan vazgeçtiklerini öğrendim. kendileri bana dönüş dahi yapmadılar. bakın 6 görüşme diyorum, bi tanışıklık olmuş, uzunca bi süreç geçmiş, bel bağlamım artmış vs. diğer firmadaki kadınlar ise tehdit olarak algılıyorlar sanırım. bir tanesi vardı ki; iltifatlar, sizin bu küçük şehirde ne işiniz var, görüştüğümüz en iyi aday sizsiniz, 19 mayıs haftası çalışmayı düşünürmüsünüzler.. olumsuz olsa bile kesinlikle dönüş yapacağımlar. ve kendisinden gelen bir “söz”dü bu, ben talep etmemiştim. ve bu kadın arkadaşlar 1 ay içinde 2 kere telefonlarıma çıkmadı - çıkamadı. çok zor olmasa gerek, “yönetimle görüştük, farklı bir adayla devam etme kararı aldık”. bitti abi, 10 bilemedin 15sn.

daha fazla ne kadar hayal kırıklığı yaşayabilirim derken en ilgincini bugun yaşadım.

yaptığım onlarca kalitesiz görüşmelerden sonra bu şehirden bir b*k olmaz diyip, izmirde deneyeyim şansımı dedim. akabinde geçtiğimiz salı günü bir firmayla video call yaptık, içime sindi iş, beyefendinin de içine sinmiş olacak ki bana; çarşamba başlayabilir misiniz dedi. 1 günde nasıl taşınayım? artı izmirde yaşasam bile çok hızlı beni yüzyüze bile görmemişsin. dedim çok erken olur, öncesinde görmek isterim yerinizi dedim ve görüşme için anlaştık. dün, kararlaştırdığımız saatte işyerine gittim. beni bir personel karşıladı ve içeri buyur etti. patronun görüşmede olduğunu birazdan geleceğini bildirdi. buarada patronu görmüştüm zaten, camlı bir odadaydı ve önünden geçmiştim. o da beni görmüştü.
efendim ben bekle allah bekle derken yaklaşık 1 saat beklemişim, akşamüstü suları, trafige kalmak istemiyorum memleketime dönücem, onu geçtim anlaştığımız saatte müsait olamıyorsun. saygısızlık mı desem, sistemsizlik mi anlayamadım derken mesaj geldi, xx hanım merhaba, gelmeyeceğinizi keşke söyleseydiniz, sizi bekliyorum, hiç hoş olmadı??? kafamı kaldırıp ona baktım, oturduğum yerden bizzat kendisini görebiliyordum. ben böylesine bir üste çıkış görmedim arkadaşlar. eminim çünkü beni gördüğüne. cevap yazdım, beni gördüğünüzü zannediyorum, önünüzden geçtim ve yaklaşık 1 saattir bekliyorum. ardından da çalışanlara sordum, haber verilmedi mi acaba diye. onlar da haberi var biliyor geldiginizi dedi. biz böyle konuşurken çıktı geldi, heralde yalanının ortaya çıkacağını düşündü. personeller de o sıra paydos etti ve dagiliyorlardi. xx hanim buyrun gelin , neden haber vermiyorsunuz geldiginizi diyerek manipule dozunu arttirdi. ben sasirdim oldukca ve beni toplantıya dahil etti. bir 15-20dk daha kös kös oturmaya devam ettikten sonra paşamız uygun oldu , tam başladık konuşuyoruz derken arama geldi iznimle onu acip 15-20dk da onunla konustu. kısa kessene bari be adam diye içimden söylenirken bir yandan da kabak tadı verdiği için terlemeye başladım. kendimi bu kadar degersiz hissetmemistim arkadaşlar, bırakıp gidesim geldi ama buraya kadar geldim sabredeyim diyerek kendi kendimi telkin ediyordum. nihayet konuşması bitti, konuyu toparladik ve anlaştık pazartesi gorusuruz dedik , el sıkıştık.
bugun de muhasebe tarafından aranıp gerekli evrakların listesini almam gerekiyordu ama bilin bakalım noldu arkadaşlar, işyeri sahibi telefonlarıma çıkmıyor. hikaye bu kadar!

Kendi evime cikmak istiyorum, eskiden memnun oldugum bir is vardi, ailem bir yandan oraya gir olmazsa diyorlar. Ben istemiyorum. Ama her defasinda kendimi kandirilmis hissediyorum ve cok uzuluyorum. Paylasmak istedim

Bu süreçte size kolaylıklar dilerim. Umarım istediğiniz gibi gelişir süreçler.. eski işiniz memleketinizdeyse biraz daha sabredip bulunduğunuz şehirde çalışsanız daha iyi sanki her açıdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…