İş arkadaşım arabayla ayagimin üzerinden gecti durmadı!

bence işten çıkma, yetkili kimse onunla konuş ve gerekirse şikayetçi de olacağını söyle; ama baktın seni değil, onu kayırıyorlar ki muhtemelen öyle olacak, böyle devame decekse ben çıkmak istiyorum der, o zaman çıkarsın canım. sakın ürkek davranma, daha da üstüne gelir.
ayrıca da yayılmasına izin verme, belki de erkek güdülü bir kadındır ve sen olayı anlattıkça ya da mağduru oynadıkça daha da böbürlenir yaptığı psikopatlıkla.

Yabancı değil mi bu kadın? Türkiye'de bu kadar vicdansız bir kadın olamaz diyordum okurken bu ne ya. Bence o rica edeni falan boşver şikayet et sonra duruma göre ayrılır ya da devam edersin. Belki o kovulur. Ayrılacaksan kesinlikle şikayet et de öyle ayrıl.

bence kesinlikle şikayetci olun yoksa sözlü uyarı yaparlar kadına ve yaptığı yanına kar kalır. karakola gidin şikayet edin işyerinde de şikayet edin herşeyi yapın resmen canınıza kastetmiş. siz de işten cıkmayın bırakın onu atsınlar. böyle terbiyesizlik görmedim

genelde öyle tipler en sorunlu tipler olur da etrafımdada var 4 kişide test ettim hiç evlenmemiş ya da dul cocukta yok ve evde hayvan beslıyolar bende iş yerınde sorun yasıyorum o tiplerde ordan sordum :D

Bir de Dikkat edin insanlar zamanla beslediği hayvana benzermiş

Şikayet et korksun biraz yoksa seni daha ezik biri olarak görür.
İşe de git işyerindeki herkez duysun terbiyesizliğini facası sönsün
Çünkü bu sefer insanlar ona ön yargılı davranacaktır.
bu gün Melise yarın bana ne mağlum diceklerdir.( ama içlerinden :)
Bu işyerinde çalıştığın sürece kadın sana baskı yaptığı için bulaşmamak istiyor olabilirsin ama burdan çıktıktan sonra Keşke şikayet etseymişim ya o da kim oluyor benim yanımda diye düşüneceksindir.
O yüzden ceza almasa bile et.

Türkiye de olsa tazminat davası bile açabilirsin ama Almanyayı bilmiyorum. Gerekirse bir avukatı ara yardımcı olurlar. şikayet etmezsen ömrünce sessiz ve ezik olacaksın.

melisin inanmmıyorum neler olmuş öyle :53::53::53::53:

bence kesinlikle şikayet et tatlım.asla altında kalma.işverenlede konuş.onu sana yakın tutmasınlar :20:
nişan için tr ye gelirkende çık işten boşver gerizekalılarla aynı ortamda bulunup psikolojin bozulacagına çık gitsin tatlım.bak bende bunaldım psikolojim bozuldu agresif bi insan oldum iş yüzünden ve haftaya çıkıyorum.
insanın canından önemli mi yahu.

kadının türklere karşı önyargısı varsa hırsını bulduğu fazla dişli olmayan kişilerden çıkarıyor olabilir bundan sonra ona karşı bakışların bile onu korkutsun asla geri çekilme burda haklı olan sensin neresi varsa şikayet edeceğin hepsine et çalışanların hepsine anlat ki herkes de bilsin onu dışlasın sanmıyorum ki cezasız kalsın türkiyede belki polis falan birşey yapmaz ama orda kuralların daha katı olduğunu duydum şikayet et ki yaptığının cezasını ağır ödesin sen sustukça o üstüne gelmeye devam edecek bu tip insanlar böyledir karşı taraf sustukça bindirirler

Şikayet etmesen daha çok salya sümük ağlarsın
Ben sana söylüyüm alttan aldığın süre hatalı olan sen olursun
Bu kadar ezik olmayın , kendinizi savunun..

Konu içeriği nedeniyle "Arkadaş çevresi" başlığına taşınmıştır.
Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Arkadaslar detseklerinizden dolayi hepinize ayri ayri cok tesekkür ederim.

Bu arada bana bunu yapan kadin almanin ta kendisi arkadaslar türk yada baska bir uyruktan degil.

Dün ki soku bir nebze olsada atlattim. Ama annemler dahi hala saskinlar. Annemin sözünü asla unutmiycam 'ben seni sokakta mi buldum da delinin teki eziyor seni' dedi.

Dün isten cikicam diye kararliydim. Beni savunan kimse olmaz ondan taraf cikarlar diye düsündüm.

Sabah iste gittim elimde doktor/sikayet belgemle bir türk abla var ona direk anlattim olayi böyle böyle oldu o kadinin ismi lazim bana dedim. Ismini ögrendim sonra is basi vakti geldi baska kimseye anlatmadim zaten.

Is basi yapmadan önce ellerimizi yikiyor ve dezinfekte ediyoruz uzun bi sira oluyor kisacasi. Sabah o kadin tam benim yanimda ellerini yikadi bana bakmadi bile yanimdan geldi gecti. Ilk paydos zamani ayni sekilde yanimdan gecti ve hic bir sey olmamis gibi davrandi suratima bile bakmadi.

Ben sonra o kadinin ismini bildirdim gerekli yere. Onlarda bana haber vereceklerini söylediler sorumlu kisiyle konustuktan sonra. Ikinci paydos yemek paydosu 18 dk sürüyor. O kadinin hep arka tarafa gittigini bildigim icin gittim oraya ve bekledim onu.

Kadin geldi dedim ki: 'Bi özür bile dileyemiyormusunuz?'

O: Diledim ya!

Ben: Ne zaman dilediniz peki?

O: Arabadayken diledim ya!

Ben: Ha öylemi, siz sadece el salladiniz ve yolunuza devam ettiniz. Inip arabadan bi ne oldu ne bitti diye sormadiniz bile doktora ihtiyacim var mi yok mu hic düsünmediniz. El sallayip gittiniz!

O: Ben özür diledim iste gördüm sonucta sizi. (Görmemesi imkansizdi zaten dedigim gibi, hatta ayagimin üzerinden gectigi icin görmeyi birakin hissetmistir de.)

Ben: Dua edin ki ben sizin kadar vicdansiz olmayim ki sizi sikayet etmeyim!!!

Bunu dedigim gibi döndüm önümü yoluma devam ettim. Arkamdan hala 'ama bir sey olmadi, ama ben özür diledim' deyip durdu ama ben arkami dönmedim.

Sonra dedigim o türk abla geldi melis kadin domates gibi kizardi dedi. Ilk defa öyle gördüm onu dedi. Simdiye kadar cok sikayet aldi o kadin hep personel müdürünün yanina gitti ama yüzü kizarma bile kizarmadi o kadar utanmaz bi kadin ama sen basardin dedi. Simdi korkacak dedi ve bu ona ders olur insaAllah dedi baskalarina artik yapmaz en azindan dedi.

Sonra yine is basi yaptik. Bir bucuk saat sonra personelden sorumlu yardimci beni yanina cagirdi olan biteni onada anlatmak zorundaydim herseyi anlattim. Kadin dedi ki o kadinla ben bile anlasamiyorum dedi olgun davranmiyor dedi sorunlar oluyor onunla dedi (YANI ILK BEN DEGILMISIM). Bu konuyu hafife almayacagiz kesinlikle dedi o kadinlada konusulacak dedi cünkü böyle bisey yapmasi kesinlikle dogru degil dedi. Sikayetci olup olmamaniz size kalmis bir sey tabi ki dedi. Ama is yeriniz icin endise etmenize gerek yok dedi. Biz sizden cok memnunuz dedi. Sirket sahibi ama cuma günü gelecegi icin cuma günü ancak konusulurmus dedi.

Ne kadar dogru ne kadar yanlis bilmiyorum arkadaslar. Ama ben kimseye muhtac olmamak icin kendi isimi kendi elime alayim dedim ve kadinin gözünü korkuttum. Bi arkadas burda yamis 'baskilarinla bile korkut onu' diye. Aynen dediginizi yaptim arkadaslar. Sözümden geri adim atmadim da. Calisanlar arasinda zaten yayilmis bu konu. Ve o kadini hic kimse kaale bile almiyormus. Normal degilmis gercekten. Benden öncede cok kisiyle sorunlari olmus.

Bende türkiyeye gidene kadar sabretmeye karar verdim arkadaslar. Sus pus kalmayacagimi haksizliga boyun egmeyecegimi gösterdigime inaniyorum. O yüzden suan icim rahat. O türk abla da dedi bi sefer biri sikayet etmis onu sonra bir hafta kimseyle konusmamis. Senin laflarin bir ay yeter ona dedi.

Yarin ise YINE ONUNLA AYNI MAKINEDE calisacagim. Ben biraz tedirgin oldum bunu basta duyunca ama o türk abla sag olsun bosver dedi sen onu takma dedi o sana hic bir sey yapamaz. Eger o sana bir sey demeye kalkarsa sende cevabini vereceksin dedi.

Biz zamaninda bisey yapamadik dilimiz yoktu dedi bizi kücük gördüler dedi ama sen okumus bilmis birisin dedi haliyle sessiz kalamazsin dedi, iyi de yaptin dedi. Gözü korkmustur simdi dedi.

Iste böyle oldu arkadsalar.

Merve canim hic bir sey hic bir miktar para insanin ruhsal ve bedensel sagligindan önemli degil gercekten bunu bende bu olay sayesinde ögrenmis oldum. Eger isten cikinca daha iyi olacaksan bence hic terredüt etme. Allahin bir bildigi vardir elbet. InsaAllah senin hakkinda da hayirlisi olur.

Dedigim gibi bende hem sizler sayesinde hem bugün olanlardan sonra türkiyeye gidene kadar sabretmeye karar verdim. 3 - 5 haftam kalmis. Kendini bilmez bir densizin yüzünden isimden olmama degmezmis gercekten kizlar.

HEPINIZE COOOK TESEKKÜR EDERIM !

iyi yapmışsın canım asla ezdirme kendini.sakın susma hakkını savun.
evet asla ve asla para insanın huzurundan mutlugundan önemli olamaz.
canını sıkma üzülme şurda 1 ay kaldı gelmene zaten sık dişini.tatil sonrası düğün tarihine göre ya 1-2 ay daha idare edersin yada çıkarsın.

anneninde dediği gibi onlar seni sokakta bulmadı para için de herşeye katlanılmaz can bu yani !

hakkında hayırlısı tatlım

BUGÜN ANI BIR SEKILDE BENDEN ÖZÜR DILEDI !

Kizlar yine yeni haberlerle geldim buraya.

Sabah ise gittim ve beni o kadinin calistigi bölüme verdiler. Aradan bir 15 20 dakka gecti arka tarafa gönderdiler beni. Tam o kadinin karsisindaydim yani. Cok sinirliydim bakislarimdan da belliydi bu. Hic citimi cikarmadim ve isime baktim.

Yarim saat gecti aradan büro ya cagirdilar beni. Iki adam tekrar ayni seyi konusutlar benimle. Sikayetci olup olmayacagimi tekrar sordular ve gören varmis ta ben isimlerini bilmiyormusum öyle demisim o yüzden is yerini bana gezdirecekmisler ki görenler söylesin diye. Bende dedim ki kesinlikle görenler olmustur sonucta tam o saatte herkes eve gidiyordu. Ama ben kimseye gidipte 'sen gördün mü o mu suclu ben mi' diye sormam.

Ben herseye ragmen sözümde duruyorum ve bilerek ayagimdan gecti özür bile dilemedi. Sikayetci olmayacagim ama bu durumun hafife alinmasini istemiyorum dedim. Sonra bi adam dedi iste olsun biz yinede bi dolasalim firmayi hazir elimize imkan gecmisken. Bi yarim saat onunla dolastik ve adamla konustuk biraz.

Öylesi insanlarin buralarda parlak bir gelecegi olamaz gülüp gecmelisin onlari sen onlarin seviyesinden cok daha üstünsün takma bu kadar gibi seyler söyledi adam. Ondan sonra tekrar is yerime gectim. Ve bu sefer o kadini üst kisma vermisler benim yanimda degildi yani.

Iscilerden sadece türk ablayla konusmustum. Ama herkes bir birinden duymus olacak ki dayanamayip bana iyi olup olmadigmi sordular ne olup bitti diye hepsi ayri ayri seyler sordu. Bende bastan sona anlattim herseyi. Onlar bana hak verdi biz senin arkandayiz yaptigi cok yanlis kesinlikle sikayetci olmalisin filan dediler. Uzun süre bu konu konusuldu.

Benim birden bire migdem agirmaya basladi artik duramiyorum oturamiyorum suratim yem yesil oldu heralde sinir migdeme vurdu herkes eve git eve git dedi ama ben gitmicem biseyler yersem daha iyi olurum dedim zar zor paydosa kadar bekledim. Paydos vaktinda Allah o türk ve kosovolu abladan razi olsun bana ekmek domates salatalik verdiler yedim ve migdemin agrisi biraz gecti kendimi daha iyi hissettim.

Sonra son iki saatimizdeydik ve isi bitirmemize 10 dakika kaldi ben tam egildim cöp aticam o kadin (ayagimdan gecen kadin) birden arkadan bana sarildi ' kiz tekrar özür dilerim ' dedi ve siritiyordu bende öyle aniden gelince bisey diyemedim ve sadece 'tamam tesekkür ederim' dedim. Diger calisanlar bunu fark etti ve neden öyle dedin 'simdimi aklina geldi, gec kaldin' gibi bisey söyleseydin gediler.

O sadece herkes tarafindan konusuludugu icin özür diledi senden dediler. Ki bencede öyle. Ama öyle aniden gelince yine beklemedigim bir durum oldu ve özürünü kabul etmis bulundum. Ama calisanlarada dedim pazartesi günü yinede gidip sorucam o kadinla konusuldumu diye benden özür dilese bile kac gün sonra özür diledi ve bunu ictenliklede yapmadi korktugu icin yapti o yüzden mutlaka onunla konusulmasini istiyorum.

Diger calisanlar tarafindan desteklendigim icin biraz daha düzeldi moralim ve yaza kadar artik daha kolay dayanirim diye düsünüyorum. Allah baska bir sorun vermezse tabi ki.

Hayirlisi olsun insaAllah.

Ama sanirim kadina haddini bildirdim ne dersiniz kizlar?

keşke biraz daha sert davransaydın kuşum.
o şimdi affedilmenin verdiği sevini yaşıyo bunu ona yasatmasaydın keşke
neyse olan olmuş.
boşver sakın muhatap olup da onu daha çok sevindirme

Evet bende neden daha sert bir tepki vermedim diye düsünüyorum. Ama dedigin gibi olan olmus. Aniden gelince sasiri verdim ve hic beklemedigim bir anda oldu.

Muhattap olmicam kesinlikle. Sirf korkusundan kuru bir özür diledi diye artik onunla aram iyi olacagini düsünmesin. Selam bile vermem ben ona artik.

Sadece personelden sorumlu o kadinla tekrar görüsüp böyle böyle oldu ama ben onunla yinede konusulup tekrar uyarilmasini istiyorum diycem.

Allahima bin sükür ki daha kötü bir sey olmadi. Ve cok sükür ki diger calisanlar bana destek oldu. Bu sayede yaza kadar dayanmam belki daha kolay olur merveciiim.

hadi gözün aydın canım en azından özür dilemiş, diğer insanlar da seni anlamışlar bence korkun olmasın artık stres yapmadan git gel işine, en azından yaza kadar :)))

hadi gözün aydın canım en azından özür dilemiş, diğer insanlar da seni anlamışlar bence korkun olmasın artık stres yapmadan git gel işine, en azından yaza kadar :)))

Cook tesekkür ederim caniim.

Bugün büyük patronun bürosuna cagirildim. Olanlari bir bir anlattim. Büyük patron bile sikayetci olursam arkamda olacaklarini söyledi. Yani anlasilan bu kadin ile kimse anlasamiyor firmada. Bana deger verildigi icin cok sevindim. Bunuda onlara söyledim taktir ettigimi.

Eveeet yaza kadar calisacagim Allahin izniyle. Ondan sonra zaten Ramazan. Ailemle gecirecegim son Ramazanim olacagi icin evde kalmak istiyoruuum :)

Allahima sonsuz sükürler olsun. Cok kötü baslayan bir olayin sonunda kendimi kurtardim.

Elhamdulillah.

Back
X