Is arkadasinin bitmeyen asagilamalari, terörü

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.784
1.839
333
Gunaydin arkadaslar,

Daha önce de bir konu acmistim ayni kisiyle alakali ve biraz daha sabretme, bekleme karari almistim.

Önceki konum : Is arkadasi terörü

(Eski konumun özeti: ise basladigim günden itibaren orada calisan bir kadinin sürekli imali bir sekilde islamdan, türbandan, türban takan insanlardan korkmasindan ve ne kadar kisa oldugumdan dem vurmasi. Olay almanyada yasaniyor.)

Ise baslayali 3 ay olacak nerdeyse. Yeni ortama, arkadaslarima, isime alistim. Ancak bu lanet olasi kadin yakami birakmiyor.

Dün toplantidayken odama geldi, toplantida oldugumu görünce cikti, ben de isim bitince yanina gittim. Koordine olarak calisiyoruz ama ben onun üstündeyim. Gidince bir sürü nutuk cekti, neyi nasil yapmam gerektigi konusunda:) he he diyip cikacaktim, bir sey daha gostermek istedi ve bana dönüp o kadar kisasinki (1.53 boyundayim) masami ayarlamama gerek bile yok dedi. Ardina da sunu ekledi: bu aslinda asagilayici bir cümle ama?! Ben donup kaldim, gülmeye falan vurdum ama ne munasebet.

2 hafta sonra patronumla bir konusmamiz olacak, onun bana benim ona geri bildirimimiz icin. Ben bu konuyu orada dile getirmek istiyorum.

Ama bir taraftan da kadinin kendisine soyleyip icimi dokmek istiyorum. Ben bu ise basvururken boy kriter olarak sunulmadi, podyumda yurumeye gelmedim ama oyle dahi olsa senden daha fazla sansim olurdu demek istiyorum.

Sizce ne yapiyim? Deneme suresini sikayetsiz vs atlatmak istiyordum ama sabredemiyorum.

Bir de bu kadin bana bunlari soylerken ben donup kaldim. Tepki veremedim. Bu bana hep oluyor. Bunu nasil asarim? Sonrasinda gidip satasiyorum ama suclu cikiyorum o zaman da.

ben önceki konunuzu zaten hatırlıyorum da
kadın size alenen hakaret ederken bu kadar donup kalmayın artık
hadi bu bir değil iki değil yani...

Evet kendime inanamiyorum. Kadin bana resmen hakaret etti, bir de üstüne acikca söyledi ve ben onunla hic bir sey olmamis gibi konusmaya devam ettim.

Sonradan dank ediyor ama is isten gecmis oluyor.

Ama bir taraftan da kadinin kendisine soyleyip icimi dokmek istiyorum. Ben bu ise basvururken boy kriter olarak sunulmadi, podyumda yurumeye gelmedim ama oyle dahi olsa senden daha fazla sansim olurdu demek istiyorum.

hayır yaa
bence böyle imalı şeylere ne gerek var ki?
kayınvalide görümce elti konusu değil ki bu

bu yaptığınız hakaret lütfen konuşmalarınıza dikkat edin, yoksa sizi şikayet edip haklı şekilde işten çıkartılmanızı isteyeceğim falan deyin. İllaki vardır almanyada da kanunda böyle şeyler. gözünü bir korkutun aklı çıksın bir daha da kimseye böyle diyemesin hadsiz.

Bu sizin kişilik sorununuz. Yani insanları terslemeyi öğrenin. Kadın alenen terbiyesizlik yapıyor siz gülüyor musunuz gerçekten bir de? Aklınıza hiçbir şey gelmiyorsa, bunlar ne kadar seviyesiz cümleler, lütfen sınırı aşmayın deyin. İlla laf sokmak zorunda değilsiniz. Bozuluyorsanız belli edin ve ters davranın. Yokmuş gibi davranmayın.

“Bana karşı davranışlarınızı/konuşmalarınızı ırkçılık olarak nitelendiremezsek bile, ki o da kuşkulu, kesinlikle mobbing kavramı içinde değerlendirebiliriz. Bu nedenle bu şekilde devam ettiğiniz takdirde yönetime bu konuda bildirimde bulunacağım konusunda sizi uyarıyorum” derdim. Hem de yeni bir olay olmasını beklemeden, direkt sabah görünce.

Eski konunuzada yazmistim böyle tipler cevap vermezseniz daha çok üzerinize gelir diye.

Benzer seyleri Türkiyede ilk atandığım zaman yasadım. Annem yasindaki emekliliği gelmis bir öğretmen surekli bana laf vuriyordu. Sonra ogrendimki benimle ayni bransta atanamamış kızı varmış hırsı oymuş.

Ben cevap verdim. Söyledigi herseye aynı onun uslubuyla cevap verdim. Artık bardaği tasiran son damlada da (cok kucuk bir olay icin bana ogretmenler odasinda bağirmaya kalktı) bana bağiramayacağinı benim amirim olmadigini bir daha bana sesini yükseltirse tutanak tutup mudure verecegimi soyledim. Korktu ve daha bana bulasmadı. Sonra da emekli olup gitti.

Şimdi Almanya da prosedur nasıl isliyor bilmiyorum ama size bir daha hakaret ederse "Bu yaptiginin irkcilik oldugunu, soylediklerinin nefret soylemi olduğunu, bunu artık ust mercilere bildireceginizi" söyleyin. Bağirmayın ama diliniz sert olsun. tepkiniz ölçülü ama sert olursa hem haksız duruma düşmezsiniz hemde geri adım atar.

Arkadaslar ben hazmedemiyorum. Beyinsiz bir de bu asagilayaci bir cumle ama diye seni asagiliyorum anla diyor resmen ya.

Hayir kendi tipine de bakmadan.
eğer patron değilde çalışansanız ve işe ihtiyacınız varsa hazmetmek durumundasınız. Benımde boyum kısa bırı bana kısa dese üzülmem çünkü kısayım :) bence kendinizle barısın on zaman kimsenin değini takmaz boylece patronun gozunde de sorunlu ımajı cizmezsiniz.Benden tavsiye

Eski konunuzada yazmistim böyle tipler cevap vermezseniz daha çok üzerinize gelir diye.

Benzer seyleri Türkiyede ilk atandığım zaman yasadım. Annem yasindaki emekliliği gelmis bir öğretmen surekli bana laf vuriyordu. Sonra ogrendimki benimle ayni bransta atanamamış kızı varmış hırsı oymuş.

Ben cevap verdim. Söyledigi herseye aynı onun uslubuyla cevap verdim. Artık bardaği tasiran son damlada da (cok kucuk bir olay icin bana ogretmenler odasinda bağirmaya kalktı) bana bağiramayacağinı benim amirim olmadigini bir daha bana sesini yükseltirse tutanak tutup mudure verecegimi soyledim. Korktu ve daha bana bulasmadı. Sonra da emekli olup gitti.

Şimdi Almanya da prosedur nasıl isliyor bilmiyorum ama size bir daha hakaret ederse "Bu yaptiginin irkcilik oldugunu, soylediklerinin nefret soylemi olduğunu, bunu artık ust mercilere bildireceginizi" söyleyin. Bağirmayın ama diliniz sert olsun. tepkiniz ölçülü ama sert olursa hem haksız duruma düşmezsiniz hemde geri adım atar.

Sabrediyim, deneme sürecim gecsin diye bekledim ama kadin ustume ustume geliyor. Onda da bana karsi bir hirs hissediyorum. Hem daha genc hem daha üst kademedeyim diye sanirim.

Bir dahaki hakareti beklemeden harekete gecmek istiyorum. Ya üstüm üzerinden ya da kendiyle konusarak.

eğer patron değilde çalışansanız ve işe ihtiyacınız varsa hazmetmek durumundasınız. Benımde boyum kısa bırı bana kısa dese üzülmem çünkü kısayım :) bence kendinizle barısın on zaman kimsenin değini takmaz boylece patronun gozunde de sorunlu ımajı cizmezsiniz.Benden tavsiye

Boyum kisa ve kabul ediyorum burada sorun yok. Ama kimse bunu bir hakaret olarak ortaya getiremez. Kimisi kisa, kimisi uzun, sarisin, esmer cesit cesidiz ama bunlar bir asagilama ya da ustunluk kurmak icin vasif degiller.

Bu kadin boyun kisa ve ben seni asagiliyoruma getirdi. Zoruma giden bu. Kusurlar(!) üzerinden gideceksek, senin de burnun yamuk, cildin kötü, fazla kilolusun, vücudun da bicimsiz diyebilirim ozaman :)

Sabrediyim, deneme sürecim gecsin diye bekledim ama kadin ustume ustume geliyor. Onda da bana karsi bir hirs hissediyorum. Hem daha genc hem daha üst kademedeyim diye sanirim.

Bir dahaki hakareti beklemeden harekete gecmek istiyorum. Ya üstüm üzerinden ya da kendiyle konusarak.

Bence Türksünüz ve daha üst kademedesiniz diye hırslı. Çünku önceki konunuzdanda anladığim kadın ırkçılık yapıyor ve boyla aşağılamaya çalısıyor.

Deneme sürecinde ust mercilere şikayet etmek istememekte haklısınız.

O zaman dondum kaldim diyorsunuz ya donup kalmayın cevap verin. "İş yerinde onemli olan akıldır boy değil" diyebilirsiniz mesela.

Back
X