İş arkadaşlarıyla Öğle yemeğine gitmek zorunda mıyım?

Pinky9

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
560
149
323
merhaba kızlar, ben kurumsal bi firmada işe başladım. Benim çalıştığım birimde 5 kişi var ve yaş ortalaması 30-40larda. Şefim dediki her hafta öğle yemeğinde beraber çok lüks bi et lokantasına gidiyolarmış sende gelceksin dedi.

Et yemeklerini sevmiyorum kebapçılarda kokudan tiksiniyorum ve dışarda yemek yememe takıntım mı var desem hijyenden dolayı ne desem ne olur yardım edin:KK43: Ayrıca namazda kılıyorum ve öğle arasında namaz kılabileceğim yakınlarda bi cami arıcam, namaz kılıyorum gelemem desem bişey diyemez heralde

Son düzenleme:
Oraya bütçe ayırmak istememek en doğal hakkınız.

Peki gitmemeniz başka problemlere yol açmaz mı, ekipten çok uzaklaşmış olmaz mısınız?

Olaya dini karıştırma bence de geçenki yemekten sonra midem kötü oldu kullandıkları yağ malzeme bana dokunuyor sanırım diyebilirsin.. nişanlın kusura bakmasın yalnız bu ne bağnazlık yahu kurumsal firmalarda iş yemekleri birlik bütünlük olması açısından önemlidir bu kadar kendine güveni yoksa hiç çalıştırmasın seni nişanlın

Nişanlın 40lı yaşlardaki evli barklı kalantorlardan mı kıskanıyor ben buraya takıldım. İş yemeği yahu bu, nişanlın saçmalıyor. Erkekler var yazdığın adamlar iş arkadaşların, abin yaşındaki adamlar bu şekilde yazman garibime gitti.

Luks bir yerdeki ogle yemegi harcamaniz butcenizi zorlar veya menu hosunuza gitmez anlarim da aranizda topu topu 10 yas fark olan insanlarla topu topu 1 saat birlikte olmak neden bu kadar sorun oldu anlamadim.

Bence asil rahatsiz edici olan sey, (yabanci) erkekler var diye tepki gosteren nisanliniz. Baydi resmen.

Nişanlın 40lı yaşlardaki evli barklı kalantorlardan mı kıskanıyor ben buraya takıldım. İş yemeği yahu bu, nişanlın saçmalıyor. Erkekler var yazdığın adamlar iş arkadaşların, abin yaşındaki adamlar bu şekilde yazman garibime gitti.

Oo hoşgeldin cherry nerlerdeydin sen ya :)

Siz maddi açıdan çok nişanlınız kıskandığı için istemiyorsunuz. Uygun bir şekilde şefe söylerseniz belki anlayışla karşılar.

İş ortamında bu tür etkinlikler ekibi birbirine bağlar. O yüzden önemlidir. Ama her hafta çok fazla, ayda bir yeterli. Onlar her hafta gidiyorlarsa sen ayda bir katılırsın. Tamamen kendini soyutlarsan ilerde işinle ilgili sıkıntılar baş göstermeye başlar. Ha bu arada ekipçe gidilen yemekler şirket bütçesinden ödenir kurumsal firmalarda. Eşim de her ay ekibi için bir etkinlik planlar, şirket bütçesine yansıtır.

Ayrıca erkeklerle aynı ortamda bulunmak, iş yemeklerine katılmak istemiyorduysan çalışmayıp evde oturacaktın. Bunlar iş yaşamının gerekleridir özel sektörde. Ya da çalış memur falan ol, bak onlarda böyle şeyler pek yok.

yo hayır nişanlımda sorun tabiki ama maddi açıdan daha çok sorun oluyor, lüks et lokantaları pahalı ve ben her hafta oraya ayıracağım parayla bisürü şey yapabilirim. Ayrıca nişanlımı geçtim ben kendim rahatsız oluyorum konuşacak bişey bulamıyorum sıkılıyorumm. Eleştirilmek için yazmadım buraya yardım istiyorum sadece, strese giriyorum onlarla yemek yerken ve oraya bütçe ayırmak istemiyorum, evlilik hazırlığındayım bi ton ihtiyacımm var ben her hafta lüks et lokantalarına gidemem ki. Ve strese giriyorum konuşcak bişi bulamadığım için, işyerindeki kendi yaşıtlarımla yemek varken onlarla yemek hiç ilgimi çekmiyor

Nişanlının kafa yapısı bana çooooooook uzak olduğu için onu anlamadım. Yorum da yok.
Dışarıda yemek yiyemiyorum, hijyen takıntım var falan de veya et yemeklerini seviyorum falan de. Saçmalık yani, ayda bir kere olsa anlarım da her hafta olmaz ki.

Nişanlının kafa yapısı bana çooooooook uzak olduğu için onu anlamadım. Yorum da yok.
Dışarıda yemek yiyemiyorum, hijyen takıntım var falan de veya et yemeklerini seviyorum falan de. Saçmalık yani, ayda bir kere olsa anlarım da her hafta olmaz ki.

Bu benim de dikkatimi çekti. Nasıl kurumsal firma bu? Neden personelin cebinden çıkıyor? Tuhaf.

Yahu bu bir etkinlik degil. Nasil her oglen disarida yemek yeniyorsa bir oglen de X restoranina gitmeyi planlamislar. Niye firma karsilasin ki?

Yahu bu bir etkinlik degil. Nasil her oglen disarida yemek yeniyorsa bir oglen de X restoranina gitmeyi planlamislar. Niye firma karsilasin ki?

Hayır iş yeri yemekhanesi var anladığım kadarıyla. Yani dışarda yemek yenmiyor normal şartlarda. Şef herkesi toplayıp haftada bir gün yemeğe götürüyorsa şirket karşılar.

Bilmem? Sanki mecburi bişeymiş gibi geldi bana. Ya da emrivaki, bilemiyorum. Konu sahibi burada şefime nasıl söylesem diye soruyor neticede. Emrivaki yapılıyorsa "sen de katıl" falan diye, bütçe konusuna da çözüm bulacak o zaman firma. Bana geçen izlenim bu. Zaten konu sahibi dışarıda yemiyormuş ki normalde.

Paranı öderlerse git, yoksa tek takıl. Sebep olarak bahane uydurmak yerine gerçekleri söyleki, hayatının geri kalanında yaşayacağın zorluklara karşı daha dik ve emin durabilesin.

Bana çay yaptırmaya çalışmışlardı.
O gün bugündür kimseye "büyük,mevki sahibi, para babası,üzülür" vb gözüyle bakıp alttan almaya çalışmam.
Direkt, "kendin yap" diyorum.

Birkez karşı koymanın keyfini yaşayınca, insan bağılısı oluyor.
Lan diyor, neden kendimi üzdünm, saçmalıkları üzerinde kafa yordum, kestirip atmadım...
Şarşırıyorum doğrusu.

Sokakta da erkekler var, nişanlınız sokağa çıkmanıza bozuluyor mu yani?
Verdiğiniz para bütçenizi zorluyorsa anlarım, vermek istemeyebilirsiniz ama koca koca insanlar dediğiniz mesai arkadaşlarınız, emin olun onlar da sizin muhabbetinize bayılmıyordur.
Hijyen takıntım var rahat edemiyorum, deyin. Kendi istediğiniz gibi harcayın boş vaktinizi.

Hayır iş yeri yemekhanesi var anladığım kadarıyla. Yani dışarda yemek yenmiyor normal şartlarda. Şef herkesi toplayıp haftada bir gün yemeğe götürüyorsa şirket karşılar.

Oyle olmuyor. Yemekhane olabilir ama insanlar kendi butcelerinden karsilanmak kaydiyla disarida yemegi de tercih edebilir.

yo hayır nişanlımda sorun tabiki ama maddi açıdan daha çok sorun oluyor, lüks et lokantaları pahalı ve ben her hafta oraya ayıracağım parayla bisürü şey yapabilirim. Ayrıca nişanlımı geçtim ben kendim rahatsız oluyorum konuşacak bişey bulamıyorum sıkılıyorumm. Eleştirilmek için yazmadım buraya yardım istiyorum sadece, strese giriyorum onlarla yemek yerken ve oraya bütçe ayırmak istemiyorum, evlilik hazırlığındayım bi ton ihtiyacımm var ben her hafta lüks et lokantalarına gidemem ki. Ve strese giriyorum konuşcak bişi bulamadığım için, işyerindeki kendi yaşıtlarımla yemek varken onlarla yemek hiç ilgimi çekmiyor

İş hayatı böyle bişey şekerim. İstemediğin, hoşlanmadığın şeyleri de yapmak zorunda olabilirsin tutunmak için. 30-40 yaş dediğin insanlar yaşlı değil, onlarla sohbet edecek konuşacak öğrenecek çok şey bulabilirsin eğer istersen. Sen kendini şartlandırmışsın sadece, nişanlından kaynaklandığını düşünüyorum bu şartlanmanın.

Dediğim gibi her hafta değil ayda bir katılacağını, evlilik hazırliğinda olduğun için her hafta katılmanın senin bütçeni zorlayacağını şefine anlat. Sanmıyorum bişey desin. Yalan söylemeye, bahane aramaya gerek yok.

Back
X