Iş buldum derken dolandırılıyor muyum acaba?

Cvpplssss

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
50
55
3
Şimdi ben Ne zamandır evde yapabileceğim bir iş arayışındaydım paketleme işlerinde vesaire dolandırıcılığın olduğunu biliyordum o yüzden köyde ne yapabilirim diye araştırırken Çağrı operatörü işi buldum Sedar araştırma çağrı merkezi adında bir şirket eleman.net iş ilanı sayfasından bu işe ulaştım Bana bir bilgisayar ve kulaklık gerektiğini bunları kendim temin etmem gerektiğini söylediler Evde Kullanmadığımız laptobu boşaltıp bu iş için kullanabileceğini söyledim Onlar da ilk etapta zaten sıfır bilgisayar gerekmediğini boşaltmış olduğum bilgisayarın yeterli olabileceğini söylediler bu akşam beni arayıp yarın saat 10.00'da 45 dakikalık bir eğitim verileceğini ardından çalışmak istersem hemen başlayabileceğimi söylediler ve bana anyDesk programını yükleyip yarın eğitimden sonra daha teferruatlı konuşabileceğimizi söylediler Ben bu uygulamayı ilk defa duyduğum için indirmeden önce araştırdım bu program 2 bilgisayarı uzaktan bağlama programıymış yani onlar benim bilgisayarıma uzaktan ulaşabilecekler bu konuda çok dikkatli olmam gereken konular da var ama Çağrı operatörlerinin bu programı kullandıklarına dair bilgilerde mevcut Ben de kadına tekrar yazdım ve sordum bu programı ne için yükleyeceğiz dedim kadın bana sadece ses ayarlarınıza bakacağım Hepsi bu dedi Bu arada yapacağım Çağrı işi bir anket işi kamu kurumlarının memnuniyet anketlerini yapacağım söylendi böyle bir işte çalışan arkadaşlar sistem ve işleyiş süreci doğru mu acaba bilgisi olan Lütfen yazabilir mi

Firmanın vergi ve mersis numaralarına baktim açık adresleri de var. Pek dolandırıcılık gibi durmuyor ama dikkatli olmak lazim tabi. Anydesk üzerinden tam erişim verme, zaten ne yaptığını görüp erişimi sonlandırabilirsin de. Daha önce bu tür bir işte çalışmadım çalışanlar daha fazla bilgi verir ama sözleşme, maaş vs bunları konuştunuz mu?

Anydesk bizim şirkette sık kullanıyoruz, muhasebeci ya da IT ya da CEO bağlanıp bir şeyler yapıyor bilgisayar üzerinde ekranda görüyorsunuz zaten sonlandıra biliyorsunuz siz de aynı anda müdahale edebiliyorsunuz izinleri de ayarlayabiliyorsunuz

Anydeski itciler cok kullanir. Pc ayarlari ile ilgili yardima ihtiyacin oldugunda acarsin baglanir ayarlari yapar, kaparsin isi biter. Acip ekrandaki numarayi vermedigin surece baglanamaz pc ne

Yapılacak ayarları size söylesinler bakalım neymiş onlar. Evet o dediginiz bilgisayarin uzaktan kontrolünü ele alip ayar vs yapilmasina izin veren bir program. Sizin bilgisayarınıza program da yükleyebilirler. Bilgisayarda bankacilik işlemleri yaptiniz mi?

Bu işin normali nasıldır bilmiyorum da bu baglanalim ayar yapalım işini beğenmedim ben. Ayrıca kulaklık vermekten acizler mıymış? Şikayetvar gibi sitelere baktınız mı firma ile ilgili bilgi var mı?

anydesk biz de kullanıyoruz bilgisayarda sorun olduğunda bağlanıp düzeltiyorlar ama bilemedim firma ile ilgili şikayetvar vs. bakmak iyi olur belkin

Anydesk, Teamwiever, Alpemix bunlar İT'cilerin sık kullandığı ve ortak çalışma yapılacaksa sizden onay alarak girilebilen uygulamalar. Korkmayın bir bit yeniği çıkmaz.

Firmanın vergi ve mersis numaralarına baktim açık adresleri de var. Pek dolandırıcılık gibi durmuyor ama dikkatli olmak lazim tabi. Anydesk üzerinden tam erişim verme, zaten ne yaptığını görüp erişimi sonlandırabilirsin de. Daha önce bu tür bir işte çalışmadım çalışanlar daha fazla bilgi verir ama sözleşme, maaş vs bunları konuştunuz mu?
İnanin balıklama atladım böyle bir iş görünce. Maas anket başı ve söylenen miktar tatmin edici. Fakat sözlesme veya sigorta gibi detayları hiç sormadan ekipmanı ayarladım safmıyım neyim nedem yaptım bunu anlamadım

Yapılacak ayarları size söylesinler bakalım neymiş onlar. Evet o dediginiz bilgisayarin uzaktan kontrolünü ele alip ayar vs yapilmasina izin veren bir program. Sizin bilgisayarınıza program da yükleyebilirler. Bilgisayarda bankacilik işlemleri yaptiniz mi?

Bu işin normali nasıldır bilmiyorum da bu baglanalim ayar yapalım işini beğenmedim ben. Ayrıca kulaklık vermekten acizler mıymış? Şikayetvar gibi sitelere baktınız mı firma ile ilgili bilgi var mı?
Hiç bakmadım daha yeni geliyor aklım basıma. Yani bu iş uzakran homofis çalışma işi işnueri ankara gösteriyor ben baska bir sehirde bir köydeyim buraya kadsr vermiyorlardır diye düsündüm

Ben de yıllar önce çağrı merkezinde çalıştım ve maalesef paramı alamadım konu sahibi. SGK yaparlarsa güvenilir bir firma demektir. Çok dikkat et. Belki iyi bir yerdir belli olmaz. Ama ne işi tam olarak? Satış mi?

Ben de yıllar önce çağrı merkezinde çalıştım ve maalesef paramı alamadım konu sahibi. SGK yaparlarsa güvenilir bir firma demektir. Çok dikkat et. Belki iyi bir yerdir belli olmaz. Ama ne işi tam olarak? Satış mi?
Hayır satıs değil kamu kurumları magazalar vs memnuniyet anketi işi anketör bir nevi

Arkadaşlar yazılı olarak basvurdugumda bana bu mesaj gelmişti sizinle payşasayım
.
📌📌📌LÜTFEN DİKKAT: Bu metnin tamamını okumadan başvuru yapmayınız. Tüm çalışma koşulları ve detaylar aşağıda açıklanmıştır.

📩 Bu Mesaj SEDAR ARAŞTIRMA ŞİRKETİ MERKEZİ İşe Alım Robotu tarafından oluşturulmuştur. Bu sebeple mesai saatleri dışında gönderilmiş olabilir.

EVİNİZDE BİLGİSAYAR, İNTERNET VE USB GİRİŞLİ KULAKLIK BULUNMASI ZORUNLUDUR.
Not: Bilgisayarınız dizüstü ise, telefon kulaklığı ile çağrı alabilirsiniz.

📌 📌YAPILACAK İŞ:
Belediyeler ve kamu kurumları adına memnuniyet anketleri yapılmaktadır. Bilgisayarınıza kurulan özel bir yazılım aracılığıyla sistem tarafından otomatik aramalar yapılır. Size gelen çağrılarda ekranınızda yer alan soru formunu vatandaşlara yönelterek aldığınız yanıtları sisteme işaretleyerek anketleri tamamlarsınız. Her anketin süresi ve içeriği değişkendir. Bazı anketler 5 dakika, bazıları 10 dakika sürebilir. Anketin uzunluğuna göre hedefleriniz ve anket başı ücretler değişkenlik gösterir.

🕘 ÇALIŞMA SAATLERİ:
Haftada 6 gün çalışılır, PAZAR günleri tatildir. Günlük çalışma saatleri 10:00 – 19:00 arasındadır. Günlük 90 dakika mola hakkınız vardır ve molaları istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

🏧ÖDEMELER:
Ödemeler 2 haftada bir olarak yapılır. Bize ilettiğiniz IBAN numaranıza yapılır. Anket üzerinden kazanç elde ediyorsunuz

⚠️ İlk 7 iş günü tamamlanmadan sizin ya da bizim tarafımızdan iş bırakılması durumunda, yapılan tüm anketler iptal edilir ve hiçbir şekilde ödeme yapılmaz.

🔒 NOT:
Uzun vadeli çalışmayı düşünen adayların başvuru yapması rica olunur. Kısa vadeli, geçici çalışma düşünen adaylar için uygun bir sistemimiz bulunmamaktadır.

✅ Şartlar uygunsa, sadece “Şartlar uygun” yazarak adınızı, soyadınızı ve telefon numaranızı iletmeniz yeterlidir. İşe alınmadan önce tarafınıza gerekli eğitim verilecektir.

Anladım o zaman deneyin. Belki de seveceksiniz. Zaten dediğim gibi SGK yapılırsa paranızı da öderler.
Evet denemek istiyorum sadece güvenlik endişesi olustu.. Yarın eğitimden sonra başlayabilirsiniz dendi gercektemnişe basşarsam güvenli demek mi oluyor acaba

Anydesk cok kullanilan bir program cagri merkezinin ses ayarlari icin baglanmasi normal

Sgk olmadan baslama diyen arkadaslarım sgk için bilgilerimi isteyecekler mi onunda güvenip veremem ki ne yapmalıyım stres oldum

Sgk olmadan baslama diyen arkadaslarım sgk için bilgilerimi isteyecekler mi onunda güvenip veremem ki ne yapmalıyım stres oldum
Bilgilerinizi istemeden nasil sgk yapacaklar ki? Muhtemelen eğitimde küçük bir deneme yapıp onlar da işe uygunluğunuza bakacaklar, zaten teferruatlari sonra konuşuruz demiş. Yarınki eğitime katılın ondan sonra da sgk, ödeme vs bunların hepsini sorun korkmayın bu kadar

Back
X