İs gorusmesi şaşkınlık sinir

Monfi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2016
576
162
18
35
Selam kızlar ben dün bahsettigim bu leras tekstile is görüşmesine gittim.Sekreter pozisyonu icin kadın benle görüştu anlattım nerde oturuyorsun ne kadar calistiniz niye çıktınız okuduğunuz Bölüm falan.Neyse bu sürekli çalışma saatleri üstünde durdu ben dedim olumlu galiba içimden. Sonra o konuştu biz burasi için değil bizim yan firmamız gross kristal firması için eleman arıyoruz. Müşterilerle ilgilenecek kasadan sorumlu Ofis temizliği çay kahve orayı çekip çevirecek birini arıyorlar mis. Kadın olumlusunuz benim gözümde siz ne düşünüyorsunuz dedi ben de Hayır dedim.Kendisi bile söyledi tam bir sekreterlik pozisyonu değil diye.İlanı niye sekreterlik diye veriyorsun o zaman satış temsilcisi kasaya bakabilen temizlik çay kahve yapan birini arıyorum de işlerine gelmiyor.Sanki yalanlari ortaya cikmadi.Boşuna boşuna gittim sinir de çabası. Nasıl yerler bunlar anlamak mümkün değil. Haksız miyim kızlar ne düşünüyorsunuz.

Yok artık ya, resmen saçmalamış. Ben hatta sana git bir şey kaybetmezsin dedim, olmazsa kabul etmezsin. Cidden bu kadarını beklemiyordum.

Bu orta işleri yapsın diye üniversite mezun mu arıyorlarmış?? İki dil bilen, ekip çalışmasına yatkın, çok iyi MS office bilen, autoCAD kullanan, yüksek lisans falan da istiyor musunuz deseydin. Hatta ben size yeterli gelmem, doktoralı birini alın daha iyi çay yapar diyip lafı soksaydın. Delirtirler adamı ya...

İş bulmak stresli bir süreçtir bazen görüşmeye gideceğimiz yol parasını bile başkasından alırız ancak durum çok net iş çok net size açıklanmış sinirlenecek pek bir şey yok Umarım gönlünüze göre bir iş bulursunuz
Bu süreçte boş kalmamak adına standartlarınızın altındaki işlerde çalışarak kafanızı meşgul edebilirsiniz

Bircok is yerinde sekreter zaten bu pozisyonda calisir. Is taniminda bunlarin da varligi kabul edilir. Ofisin gunluk temizliginden sorumludur, cay kahve servisi yapar, asiste eder ofisi, sadece telefonlara bakmaz yani. Ben anlamadim pek. Tabi kucuk capli ofislerden bahsediyorum buyuk bir yerin sadece temizligini vermek istiyorlarsa yanlis tabi de selreterlik diyince de sadece telefon bakma misafis karsilama olmaz yani. Bunu yapanlar da vsrdir ama genel kabul goren bircok sey yapmasidir.

Maaşı da söylemedi ler onu ikinci görüşmede soyleyeceklermis şaka gibi.İlana niye sekreterlik diye veriyorsun insanı yoruyorsun sonunda ogreniyisun sen satış yapan kasaya bakan birini çay kahve temizlik yapan birini arıyorsun.Kadın acicaktim beni ben de maalesef saetler uymuyor dedim bir an sasirdi.Gitsinler başka birini bulsunlar.

Sekreterlik işi için bende 6-7 yıl önce iş görüşmelerine gitmiştim. Sekreterlik yazmışlar, biri kapı kapı dolaşıp tatlı satma işi çıktı diğeri de telefonla halı yıkama makinesi satma işi çıktı (daha önce dolandırıcılıktan sabıkası olan yeşil sermayeli bir firma isim vermeyeyim). Burası Türkiye o yüzden böyle şeylere hazırlıklı olun derim. Zamanla istediğiniz işi bulursunuz inş.

Aynen modern Cadı. Ben daha önce iki sene sekreterlik yaptım cayci vardı temizliği o yapardı muhasebeye yardım ederdim telefonları bağladım araç dosyasına ben baktirdim kargolaria bakardim.Ürün hakkında fiyat teklifi isteyen firmalara fiyat teklifini gönderirim. Saatler uzun diye çıktım.

İnşallah nasıl birini arıyorsanız ilani öyle ver ben de başvurmam ne senin ne de benim vaktimi alırsın. Böyle yalan dolan sonradan ortaya çıkmıyor sanki.

Aynen modern Cadı. Ben daha önce iki sene sekreterlik yaptım cayci vardı temizliği o yapardı muhasebeye yardım ederdim telefonları bağladım araç dosyasına ben baktirdim kargolaria bakardim.Ürün hakkında fiyat teklifi isteyen firmalara fiyat teklifini gönderirim. Saatler uzun diye çıktım.

Ünv mezunu musunuz?

Maaşı da söylemedi ler onu ikinci görüşmede soyleyeceklermis şaka gibi.İlana niye sekreterlik diye veriyorsun insanı yoruyorsun sonunda ogreniyisun sen satış yapan kasaya bakan birini çay kahve temizlik yapan birini arıyorsun.Kadın acicaktim beni ben de maalesef saetler uymuyor dedim bir an sasirdi.Gitsinler başka birini bulsunlar.

İyi yapmışsın. Temizlik işi ofiste kimsenin işi değildir. Bu iş için ise ya biri alınır ya da gündelikci biri ile anlaşılır gelir akşamları 2 saat çöpleri toplar, bulaşıkları yıkar, masaları siler gider.

Onun dışındaki talepleri makul gibi geldi. Tüm ofise sekreter çay kahve servisi yapmaz ama misafirlere ve müdüre, patrona yapabilir.

Evet benim isimde ayni.. ben birde banka isleriylede meskulum..
Yani rahatım temizlk kahve çay diince insanın gözünde büyüyor baya ama öyle deil sabah kahvaltı yapiorz toplayıp temzlk yapiorm 1 saatimi alio zaten araç sattigmz için gelen giden fazla olmuo oluncada 1 çay vermek zorlamıo yani:) bide rahat çayımı kahvemi alıp akşama kadar pc basindaym film izliorm veya başka bişey sadece hafta başı ve yeni araçlar geldgnde yoğun oluyorz onda bile deli gbi yorulmyrm

İnşallah nasıl birini arıyorsanız ilani öyle ver ben de başvurmam ne senin ne de benim vaktimi alırsın. Böyle yalan dolan sonradan ortaya çıkmıyor sanki.

İyi bunları görüşmede söylemişler. İşe alınıp 2-3 hafta çalışıp tam alıştım derken patron şu çöpleri akşamları atıver der önce. Sen boş bulunur kabul edersen iki hafta sonra masalar çok toz haftada bir de olsa masaları silelim lütfen der. Böyle böyle bu işleri sana kaktirabilirlerdi. Sende ortama alışıyor olmanın uzun süreden sonra iş bulup tekrar iş aramaya başlamamak için elime yapışmaz diyip kabul ediyor olabilirdin. Genelde böyle taktikle yaparlar.

Zeymurel üniversite mezunuyum işletme. Ben yalan söyleyip karsindakini enayi yerine koymak arının sinirlendim.Sekreterlik bir de kendi firmanın ismi var.İnsan der ki yani grup Şirketimiz bu bu özelliklerde birini arıyoruz diye.Bir baktım bambaşka şey çıktı maksat ne anlamam.

Back
X