İş görüşmesi

Birkadinvebiranne

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
6.169
813
373
Kızlar herkese merhaba.
4 yıldır çalışmıyorum. Daha önce 15 yıl tek bir firmada çalıştım. Şuan iş görüşmelerim oluyor. Fakat ben daha önce hiç iş aramadığım için kendimi görüşmede gösteremiyorum, kilitlenip kalıyorum.
Mesleğim muhasebe.
Hadi bana destek olun.
Yarın makine imalatı yapan bir yere ön muhasebe görümesi için.,görüşmeye gideceğim
Nasıl davaranayım? hangi soruları sorayım.?
Çalılma saatleri falan bana uygun güzel bir firmaya da benziyor bunuda kaçırmak istemiyorum.

Kızlar herkese merhaba.
4 yıldır çalışmıyorum. Daha önce 15 yıl tek bir firmada çalıştım. Şuan iş görüşmelerim oluyor. Fakat ben daha önce hiç iş aramadığım için kendimi görüşmede gösteremiyorum, kilitlenip kalıyorum.
Mesleğim muhasebe.
Hadi bana destek olun.
Yarın makine imalatı yapan bir yere ön muhasebe görümesi için.,görüşmeye gideceğim
Çalılma saatleri falan bana uygun güzel bir firmaya da benziyor bunuda kaçırmak istemiyorum.
Eski is yerinizin size referans olmasini saglayabilirsiniz

Kendinizi iyi satın, muhasebeci gibi değil satışçı gibi hareket edin. Öncelikle orada olmaktan mutluluk duyduğunuzu iletin, ortamdaki enerjiyi veya dekorasyonu keyifli bulduğunuzu söyleyin. Kendinizden bahsederken, işinizi sevdiğinizi, dikkatli ve iş yerini sahiplenen, güvenilir bir kişiliğiniz olduğunu söyleyin. Ses tonunuz çok alçak ya da yüksek olmasın. Görünüşünüz iddiasız ama şık olsun. Bol şans, hadi kap gel işi ❤️

Kendinizi iyi satın, muhasebeci gibi değil satışçı gibi hareket edin. Öncelikle orada olmaktan mutluluk duyduğunuzu iletin, ortamdaki enerjiyi veya dekorasyonu keyifli bulduğunuzu söyleyin. Kendinizden bahsederken, işinizi sevdiğinizi, dikkatli ve iş yerini sahiplenen, güvenilir bir kişiliğiniz olduğunu söyleyin. Ses tonunuz çok alçak ya da yüksek olmasın. Görünüşünüz iddiasız ama şık olsun. Bol şans, hadi kap gel işi ❤️
Ayy çok teşekkürler 💕💕💕💕 mesajını 20 30 kere okuyup yarın gazı alıp gitmeliyim inşallah kekelemem 🤣

İyi ayrıldık. 2 müdürüm referans ta var. Rahat olamıyorum işte, çok heyecanlanıyorum ☹️
Tamam referans varmış. Bak rahat oldugun sürece ağzında iyi laf yapar. Karşı taraf bu çekingen diye düşünmesin oo ağzı da iyi laf yapıyor vs ayağından yırtarsın. Relaks ol görüşmeye girmeden derin derin nefes al ver zaten tamam . Bu arada maaşını da güzel söyle yani sakın brüt ü katma direk net maaşımın bu olmasını istiyorum de ona göre yüksek söyle sen her durumda halledersin orta yol bulunur de . Siz ne veriyorsunuz gibi girme cümleye yani aklımda bu var de bakalım onlardan ne hamle geliyor.

Bölüm ön muhasebe ise ilan açıklamasında yapılacak iş ile ilgili beklentileri kafanızda iyice oturtun.
Beklentilerine göre kendinizin en iyi yönlerini bağdaştırın.
Muhasebede her an bir şeyler değişiyor.
4 yılda doğru bildiğiniz şeyler artık yanlış olabilir.
Şirketin sektörünü de göz önünde bulundurup güncel mevzuatı incelemenizde fayda var.
İşin stresi, muhasebenin hızlı ve doğru çalışması, güvenilirlik, analitik düşünebilmek, raporlama becerileri, mevzuat takibi, araştırmacılık, tecrübe kendinizi parlatacağınız kısımlar.
Kötü bir personel 15 yıl bir yerde çalışamaz zaten.
Herkes farkındadır eminolun.
Önemli olan ne kadarını satabildiğiniz yani pazarlama meselesi.
Geçenlerde kardeşimin yaptığı benzetmeyi yazayım.
İş hayatındaki herkes tavuk olsa, herkes yumurtlasa bile, kim daha çok gıdaklayıp yumurtasını sergilerse o kazanır.
En güzel yumurta sizin bile olsa üstünü örtüyorsunuz, arayıp bulsunlar istiyorsunuz dedi.
Yerden çöp alıp kaldırsan yumurtladım gıdak gıdak diye bağırman lazım dedi.
Bir İKcı olarak senin yumurtanı aramakla uğraşmam, sen yumurtanı altın tepside sunmalısın ki ben göreyim dedi.
Demem o ki siz kendinizden emin ve özgüvenli olun.

Kızlar herkese merhaba.
Mesleğim muhasebe.
Hadi bana destek olun.
Heycanlanmayın .Hepimiz ınsanız .Rahat olun .

Bölüm ön muhasebe ise ilan açıklamasında yapılacak iş ile ilgili beklentileri kafanızda iyice oturtun.
Beklentilerine göre kendinizin en iyi yönlerini bağdaştırın.
Muhasebede her an bir şeyler değişiyor.
4 yılda doğru bildiğiniz şeyler artık yanlış olabilir.
Şirketin sektörünü de göz önünde bulundurup güncel mevzuatı incelemenizde fayda var.
İşin stresi, muhasebenin hızlı ve doğru çalışması, güvenilirlik, analitik düşünebilmek, raporlama becerileri, mevzuat takibi, araştırmacılık, tecrübe kendinizi parlatacağınız kısımlar.
Kötü bir personel 15 yıl bir yerde çalışamaz zaten.
Herkes farkındadır eminolun.
Önemli olan ne kadarını satabildiğiniz yani pazarlama meselesi.
Geçenlerde kardeşimin yaptığı benzetmeyi yazayım.
İş hayatındaki herkes tavuk olsa, herkes yumurtlasa bile, kim daha çok gıdaklayıp yumurtasını sergilerse o kazanır.
En güzel yumurta sizin bile olsa üstünü örtüyorsunuz, arayıp bulsunlar istiyorsunuz dedi.
Yerden çöp alıp kaldırsan yumurtladım gıdak gıdak diye bağırman lazım dedi.
Bir İKcı olarak senin yumurtanı aramakla uğraşmam, sen yumurtanı altın tepside sunmalısın ki ben göreyim dedi.
Demem o ki siz kendinizden emin ve özgüvenli olun.
😍💕 Çok sağolun. Evet sorunum kendimi görüşmede gösterememek pasif kalmak yoksa işe alınsam kısa zamanda yeni işi kapar yırtıklaşışırım ama işte pazarlayamıyorum kendimi

15 yil bir yerde calismak, üstelik müdürlerinizin referans olmasi,
isinizde gayet iyi ve basarili oldugunuzu gösteriyor zaten.
bu yüzden sadece kendiniz olun, heycan yapmayin.
karsinizda olacak kisilerde herkes gibi hata yapma potansiyeli olan insanciklar sadece : )
görüsmeyi yüzyüze tanisma olarak düsünün ve kendinizi iyi tanitmayi simdiden prova yapin.

15 yıldır bir yerde çalışmak kolay değil. Ya işinizde çok iyisiniz yada iş yeri her türlü etinizden sutunuzden yararlandı minumum maaşla maksimum iş yaptırdı ve 15 sene çalıştınız.
Şimdi siz hangisisiniz.? Bu benim sorum.
Sizin soruya gelecek olursak. Ben bir çok iş görüşmesinde bulundum çalışmak isteyen kişinin enerjisi çok önemli. Ne az konuşun ne de çok konuşun. Ne cevap vermek için onların sormasını bekleyin ne de konuşma sırası onlara da gelmesi için onlar sıra beklesin bu ayarlamayi iyi yapın.
Şimdi senaryo şöyle; iş görüşmesini yapan kişinin elinde sizin cv onlu arka li çevirip okuyor kafasına takılan yerleri yada sizi konuşturmak için bir kaç maddenin üstünden geçiyor. Siz koltugunuzda gayet rahat oturmussunuz güzel bir ses tonuyla pozitif enerji saçarak sorulara gayet net açıklayıcı cevaplar veriyorsunuz.
Zaten cv ye beklediginiz maasi yazmissinizdir. Yazmadiysaniz o anda bunu konusacaksiniz görüşme yaptiginiz kişiye maaş konusunu size sormak istediğim sorulardan sonra konuşmak istiyorum öncelikle iş konusunda sizden bilgi almak istiyorum diyeceksiniz.
Sorularınız kaç saat calisacaksiniz ,izin günleri ,departmanda sizden başka kimsenin olup olmayacağı ,muhasebe dışında sorumlulugunuzjn olup olmayacagi olacak.
Sonra hangi programı kullanıyorlar bu programa alisana kadar size yardımcı olacak kimse olacak mı bunlari da sorun.
Daha sonra daha önce de bahsettiğim gibi önce ki iş yerimde 15 sene çalıştım isimde her konuya hakimim ufak bir adaptasyon sürecim olur ondan sonra güzel bir iş cikartacagimiza eminim deyin. Bu sorumlulugun hakkinin da 3200 ile 3500 tl arası bir rakam olacagini düşünüyorum şehre göre yemek yol imkanına göre değişir.
Kesinlikle pasif olmayın gayet ayağınız yere sağlam bassın. Güler yüz sade sık giyim arti 15 senelik tecrübeyle bence işi kaparsiniz.

Ayy çok teşekkürler 💕💕💕💕 mesajını 20 30 kere okuyup yarın gazı alıp gitmeliyim inşallah kekelemem 🤣
Maaş beklentisi sorulursa (bazen sorulmaz işveren direk imkanlarla destekleyerek kendisi açıklar) bence bir rakam belirtmeyin, “sizin uygun gördüğünüz bir rakam vardır mutlaka, isterseniz onun üzerine konuşalım” deyin. Böylece pazarlık kapısını siz tutmuş olursunuz. Beklentinizin çok altında bir maaş telaffuz ederlerse, “sizinle çalışmayı çok isterim ama bu rakamda biraz daha iyileştirme bekliyorum” deyin, bu cümlenin ardından siz talep ettiğiniz maaşı söyleyebilirsiniz. Baktınız olmuyor ama yine de bu işi istiyorsunuz, “ben sizinle çalışmak istiyorum, birlikte yola çıkalım, deneme süresi sonunda bunu tekrar konuşalım” diyebilirsin. Böylece o kapı bir süre daha açık kalır. Kekeleyecek, endişe edecek bir şey yok. iş görüşmeleri 2 taraflıdır, sen iş arıyorsun, onlar işçi arıyor. Şartlarımız uyarsa, kimyamız uyarsa kafasında git, masken bile olsa gülümse, gülümsemek hissedilir ❤️🙏🏻

İş görüşmelerinde beden dili de çok önemli bence , dik oturmak hafif güler yüz, maske olsa da gülümsemeyi gözlerden alıyoruz , ellerin sürekli sabit veya hareketli olmaması
İş için istekli olduğunuzu gösteren cümleler kurun

Kızlar herkese merhaba.
Mesleğim muhasebe.
Hadi bana destek olun.
Çalışma saatlerini sorabilirsin canım işleyişi vs kitlenip kalma kendin ol özgüvenli davran

Back
X