iş görüşmesi

Cizirti

Hala muhterem , pek muhterem
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2008
6.679
13.955
773
Diğer
Arkadaşlar merhaba.. çooook heyecanlıyım daha yeni mezun oldum ve yarın ilk iş görüşmemi yapacam.. öğretmenliğini bitirdim ve yarın en iyi özel okullarından birine iş başvurusunda bulundum cv mi incelemişler ve bölüm başkanı bugün beni aradı burcu hanım yarın gelin görüşelim dedi... ilk defa iş görüşmesine gideceğim için deneyimli arkadaslardan her konuda öneri ve tavsiye bekliyorum.. mesela nasıl giyinmeli nasıl konuşmalı ücreti nasıl görüşmeliyim ? en önemlisi heyecanımı nasıl bastırabilirim... yorumlarınızı bekliyorum bayanlar hihoyyyt

Son düzenleme:
bu konuda bir hayli tecrübeliyim:smiley-cool:
öncelikle koyu renk bir pantolon ceket takımın içine beyaz bir gomlek giyebilirsin. altınada cok yuksek olmayan ayakkabılar.hatta babet bile olabilir. sacların cok abartılı olmasın makyajın canlı renklerden uzak olsun.
heyecanını görüşmeye baslayana kadar yenemezsin ugrasmakaydirigubbakcemile3 ancak gorusecegin kişiyle mülakat biraz daha ilerdeikçe heyecanın azalır
gorusme yaparken dik otur karsındakının gozlerinin içine bak. cumleleri dolandırmadan soyle açık ve net
karsındakı senın kendinden emin tavrını gorsun. siz bilirsiniz dediğiniz gibi olsun cumlelerini kurma. ne istedigini bil.
acaba bu işi alabilirmiyim diye değil bu işi alacagım diyerek at adımını odadan içeri. ilk izlenim önemli. bunu giyiminle yapıcaksın. unutmadan cok fazlada parfim sıkma.
aklıma geldikçe yazıyorum kusura bakma biraz karısık olacak
gorusmeye gittiğin yer hakkında detaylıca bilgi edin. neden biz diye sorarlar ona hazılrıklı ol
arkadasım şimdilik bu kadar. aklıma gelirse daha yazarım kaydirigubbakcemile5

ücret konusunu unutmusum.
sen stajyer olarak baslayacaksın sanırım. cevreyı arastır arkadasların ne kadar alıyorlar. kaç saatlike ders karsılıgı ne alıyorlar öğren. kafanda bir ücret olsun sorarlarsada ne cok uçuk nede cok düşük bir ücret olsun soyledğin. eğer sorarlarsa söylesin.

çoook teşekkür ederim arkadasım önerilerini dikkate alacağim yarın görüşmeden sonra durumu haber ederim ilgine sonsuz teşekkürler a.s.

güzelim nazalp arkadaş detaylıca anlatmış.bana diyecek birşey bırakmamış :) ben sana yarın iş görüşmende başarılar diliyorum.inşallah herşey istediğin gibi olur. bu arada saçına düz fön çektir güzelim

güzelim nazalp arkadaş detaylıca anlatmış.bana diyecek birşey bırakmamış :) ben sana yarın iş görüşmende başarılar diliyorum.inşallah herşey istediğin gibi olur. bu arada saçına düz fön çektir güzelim

opuyorumnanaktan

basarılar görüşmende canım. haberlerini bekliyoruz sabırsızlıkla

sakın kahve tonları kullanmayın, mümkünse lacivert olsun takım. öle okumuştum bi yerde, kahverengi kararsızlık rengiymiş, lacivert ciddiyet ve çalışkanlığı çağrıştırıyomuş karşınızdakine. iş görüşmesinde laci veya mavi tonlarında giyinin diyordu..

merhaba arkadaslar iş görüşmesi güzel geçti bize çok güzel bi enerji verdin senden çok iyi bi öğretmen olur dedi kadın ama şartları hiç hoşuma gitmedi =( stajyer olduğum için bir sene boyunca ücret almayacakmışım sadece sigortam yatacakmış. bir senenin sonunda da beni kadrolu olarak işe alacaklarını garanti edemezlermiş =( gene de olmaz demedim açık bi kapı bıraktım

ah ahhhh!!! stajı kalksın diye üzerine para veren arkadaslarım vardı benim...mafoldumben
ben birazcık sanslıydım azda olsa para alıyordum. nasılda sömürüyorlar insanı deli oluyorum...
canımcım sen ingilizce öğretmenliği mezunusun. cokta kolay atanırsın. bir sene otur calıs gerekırse kursa git ama atanacak kadar puanı al. devlet okulunda keyfine bak...
bende üniveristeyi ilk bitirince okulu bitimenin heyecanıyla 1 hafta sonra işe başladım. sonradan cok pişman olmadım değil...
ne ozel okul ne dersane... ismi turkıyenın en büyük ismi olsun gerekirse beş para etmezler. insanları sömürüyorlar. sende bedavaya calısıp onların ekmegine yag surme. ben çalıştıgım dersanenin sahibiyle öğretmenler odasında herkesin içinde kavga ettim kimse tık diyemedi. bal gibi çalışacaksın sözleşmen var dediler. gorursunuz sözleşmeyi dedim. oyle seyler yaptım ki onlara ayagıma kapandılar sonra.
neyse cok uzattım guzelim iyi düşün derim ben naçizane abla tavsiyesi opuyorumnanaktan

aynen dediğini yapıcam canım saol yorumların için.. kendimi kullandırtmayı düşünmüyorum kpss kursuna yazılıp atanmaya çalışacammm

aynen nazalpe katılıyorum hayatım, sakın kendini kullandırma
ucuza hatta bedavaya üniversite mezunu insan çalıştırmaya utanmıyorlar :oklava:
ben matemaetik mezunuyum, ilk dersanelere başvurayım dedim
türkiyenin enbüyük isimleriyle görüştüm, yağlama balla on numara, meğerse dertleri saf yerine koymakmış
sadece bir görüşme bütün dersanecilik sektörüne bakışımı belirledi, asla dedim
iyi ki de demişim, şu anki mesleğimde en azından doğrudüzgün bir maaşım, çalışan haklarım var...
sen de ne yap ne et devlete geç veya haklarını veren bir yer bul...
hiç acele etme, er geç nasılsa işin olacak a.s.

Back
X