• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş görüşmesinde çocuğum olduğunu söylemesem?

dilekdilek41

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2015
603
899
103
34
Arkadaşlar iyi günler bir şey danışacağım, benim 2.5 aylık bir evladım var rabbim nazardan saklasın, çalışmayı düşünmüyordım o biraz büyüyene kadar hatta işimide o yüzden bırakmıştım ama eşimi işten çıkardılar tekrar iş buldu ama aldığı maaş eskiye göre çok çok düşük ve krediye bile yetmiyor benimde mecbur çalışmam gerekiyor, geçen bir fabrikanın mulakatına çağırıldım ama 1 sene vardiyalı çalışamayacağım için alabilmelerinin çok zor olduğunu ilettiler, şimdi aynı fabrikanın tekrar sınav yapacağı haberini aldım tekrar sınava girsem ve çocuğum olduğunu söylemesem fabrika bunu öğrenebilir mi yani çocuğum var dediğimde evraklarda çocuğun kimlik fotokopisini istiyorlar ama yok dersem herhangi biyerden görebilirler mi? Ben sanmıyorum ama bilen var mı acaba?

bence böyle birşeyi saklamayın eninde sonunda ortaya çıkar sizin cocugunuz oldugunu kabul eden calısma saatleri uygun bir işe bakın biran evvel
allah yardımcınız olsun maddiyatsızlık çok zor

Görebilirler mi bilmiyorum ama gizlemeyin bence.Dünyanın bin türlü hali var.Siz çalışırken allah korusun çocuk hasta olsa,bir şey olup size acil ihtiyaç olsa ne olacak.Başka iş imkanınız yok mu?

bence bunu yapmayın.. çocugunuz hastalanır birşey olur allah korusun izin almanız gerektiğinde ne bahaneler sunacaksınız?
hastalık vs olmasa da illa birgün söylemek zorunda kalırsınız ya da öğrenirler

tc kimlik nm girdikleri anda sistemde çıkar canım daha beter rezil olma

Çocuğun olmaması mı lazımmış?
Uzun süre saklayamazsın. Eğer SGK girişin olacaksa -ki fabrikalar mutlaka yapar cezası olduğunu bilirler- AGİ (asgari geçim indirimi) ödemen için çocuğun olduğunu belirtmen gerekir. Yani bakmakla yükümlü olduğun biri olduğunu beyan etmelisin.
He yazmam dersen devlet mutlaka bunu ortaya çıkarır. Artık sistem daha hassas işliyor.. Yerinde olsam bu riski almam..

Görürler saklama bence mülakata gittiğinde bebeğine bakacak birinin olduğunu söylersen belki işe alırlar ama bir sene vardiya dönmemen sıkıntı olabilir fabrikalar yoğun çalıştığı için yöneticiler istemiyor malesef

Arkadaşlar iyi günler bir şey danışacağım, benim 2.5 aylık bir evladım var rabbim nazardan saklasın, çalışmayı düşünmüyordım o biraz büyüyene kadar hatta işimide o yüzden bırakmıştım ama eşimi işten çıkardılar tekrar iş buldu ama aldığı maaş eskiye göre çok çok düşük ve krediye bile yetmiyor benimde mecbur çalışmam gerekiyor, geçen bir fabrikanın mulakatına çağırıldım ama 1 sene vardiyalı çalışamayacağım için alabilmelerinin çok zor olduğunu ilettiler, şimdi aynı fabrikanın tekrar sınav yapacağı haberini aldım tekrar sınava girsem ve çocuğum olduğunu söylemesem fabrika bunu öğrenebilir mi yani çocuğum var dediğimde evraklarda çocuğun kimlik fotokopisini istiyorlar ama yok dersem herhangi biyerden görebilirler mi? Ben sanmıyorum ama bilen var mı acaba?
E sgk da cıkar bildirim yapıldığı icin

Görürler saklama bence mülakata gittiğinde bebeğine bakacak birinin olduğunu söylersen belki işe alırlar ama bir sene vardiya dönmemen sıkıntı olabilir fabrikalar yoğun çalıştığı için yöneticiler istemiyor malesef
Evet canım vardiya dönemeyeceğim için sıkıntı oldu zaten yoksa mülakat çok güzel geçti, bebeğe bakacak insan çok da hep gündüz çalışmam gerektiği için sıkıntı oldu malesef, neyse nasip değilmiş diyeceğiz

Sistemden gorunur bebegim var ama bakacak ve birakacak kisim var ailem destek calismama mani bir durum yok diye belirtin nasibinizdeyse zaten alinirsiniz hakkinizda hayirlisi

Back
X