İş Görüşmesinde "Haksızlığa Uğradığınızda Ne Yaparsınız?" Sorusu ile İlgili ...

AsiNaz

Huzurum; İ&E
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.715
304
698
36
İstanbul
Merhaba hanımlar;

Şu an bir iş arayışım var. Konu başlığından da anlaşılacağı üzere farklı iki iş görüşmemde bu soruyla karşılaştım.

-"Haksızlığa uğradığınızda ne yaparsınız?"

-"Önce anlayışla karşılamaya çalışırım. Baktım olmuyor, konuşurum çözmeye çalışırım. O da olmazsa (çözüme ulaştırmak için ne yapmam gerekiyorsa) kime/nereye başvurmam gerekiyorsa ona başvururum" gibi bir cevap verdim.

merak ediyorum, sizce sorulan bu soruda işe alınmayı sağlayacak cevap nedir ki?

bu durumla karşılaşanlar, fikirlerinizi bekliyorum.

Ben şöyle cevap verirdim:Bana haksızlık yapılsa giderim bu haksızlığın düzeltilmesi için konuşurum önce.
Eğer karşımdaki insan eğer adamsa zaten kabul eder hatasını ve düzeltir.
Eğer adam değilse de bir daha o insanın bana haksızlık etmemesi için ilişkimi en aza indiririm ve her an tetikte olurum bana karşı yapacağı bir sonraki haksızlık ihtimaline karşı.
Yani muhatap olmamaya çalışırım mecbur kalmadıkça.

peki iş görüşmelerinde bu sorunun sorulma amacı nedir sizce?

Bence çalışma ortamındaki insanlar arasında çıkan sorunların çözülmesi için sorulan bir soru olabilir.Yani çalışanlar arasında böyle bir sorun çıkarsa çalışanlar kendi aralarında bu sorunu çözebilecek mi diye soruyor olabilirler.
Ya da çalışırken müşterilerle ilgili sorun çıkarsa (müşteriler size haksızlık ediyor mesela) siz bunla nasıl baş edersiniz onu öğrenmek için sormuş olabilirler.

Ama tabi bunlardan çok çok farklı birşey de olabilir.Bunlar benim tahminlerim.

Duymak istedikleri cevap ne, onu çok merak ediyorum : )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…