iş hayatı hep böyle midir?

portakalcicegiii

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
662
69
318
Denizli
bir hastanede staj yapıyorum 1 aydır. hemşire ablalardan, benden sadece 1 ay önce işe başlamış olan sekreterden sürekli azar yiyorum. bu nedir?

ve geçen gün ayniyat bölümüne gittim küçük bir işim vardı ordaki görevli 30lu yaşlarda bir abi var bana dedi ki "ayniyata gelmek istemiyormuşssun duydum, sakın arkamdan konuşma benim her yerde kulağım var" diye bağırdı ben şok :KK57: Sen kimsin senin arkandan konuşayım bey amca?
Yaşım olmuş 23, ben sizden sürekli azar yemek zorunda mıyım yahu? Annem babam bu kadar söylenmiyor bana. Daha iş hayatına atılmadan soğudum, soğuttular ... :KK42::KK42:

altta kalmıyorum asla, sadece çok ileri gidemiyorum stajım yanar korkusundan :cry::cry:

bende staj yaptım okulda oyle cok korkutuyorlar kı stajın yanarsa hayatın bıter dıye ezılıyorsun farkındayım ama bil ki o stajları kolay kolay yakmıyorlar. bana cınsellıkle ılgılı terbıyesız bı saka yapan mudurumun suratına elımdekı bardakta kı suyu fırlatmıştım işletmme çıkarmak ıstedı benı hocalarım gelıp konuştu onlarda gerı adım attı. oyle kolay değil yanı

Çok mu güzelsin, zayıf ve alımlı mısın? Kıskanılacak bir şeyin var mı?

Hemşireler kıskanmış ve millete seni fişteklemiş olabilir. Ya da sana piskopatı bol bir hastane denk gelmiş. Hepsi öyle değil, sana ablalalık, abilik yapacak çalışanları olan hastaneler de var.

Hastanede guvenlikler bile profsr havasindalar bence kısa bi süreyse kulagini kapa duymadim görmedim bilmiyorum kuralini uygula eger uzun bi sure ise isini iyi yaparak onları ez senle alakan olmayan insanlari dinleme bile bisey dediklerinde ben ise geldim dedikoduya degil lütfen haddinizi asmayın de ciddi ve kuralci ol

Allah aşkına ne dönüyo bu hastane stajlarında ya?
Bu hemşirelerdeki anormallik nedir?
Sanki hepsi birbirinin fotokopisi.
İki güne bi aynı konu açılıyo buraya.
Ver ağızlarının payını hiç ezdirme kendini.

özellikle çok da yüksek mevkide olmayan insanlar ego tatmini yapıyor stajyerler üzerinden...kendi hamlıklarından kaynaklanıyor bu. asla altta kalma. cevaplarını ver takır takır. işinde hata yapmadığın srece stajına bir şey olmaz.
altta kalmıyorum, tartıştığım anlar da oldu.
gelmış bana mavı dosya ver diyo veriyorum sonra hata oldugunu anlayınca sen bunu neden kırmızı dosyaya koymadın diye bağırıyor dünkü b.k olan sekreter. sacını basını yolmak ıstıyorum ve yolacagım :KK34:

Meslek hayatın da maalesef çok iyi olmuyor o gördüğün vicdan yoksunu hemşireler iş arkadaşın olup canından bezdiriyor. Ama bizim mesleğin şöyle bir güzel tarafı var iyi bir ekibin olursa muhteşem zevkli oluyor işe gidip gelmek, bu arada her hemşire bir değil bugüne kadar hata yaptığını gördüğüm stajyer arkadaşları kimseye farkettirmeden nasıl yapmaları gerektiğini anlatarak uyarıyorum. Ben kan almada çalışıyorum şuanda 2 güzeller güzeli öğrencim var asla hastaların bile kırmasına izin vermem. Siz mesleğe başladığınızda en azından kendi etrafınıza güzellik katabilirsiniz.

bende staj yaptım okulda oyle cok korkutuyorlar kı stajın yanarsa hayatın bıter dıye ezılıyorsun farkındayım ama bil ki o stajları kolay kolay yakmıyorlar. bana cınsellıkle ılgılı terbıyesız bı saka yapan mudurumun suratına elımdekı bardakta kı suyu fırlatmıştım işletmme çıkarmak ıstedı benı hocalarım gelıp konuştu onlarda gerı adım attı. oyle kolay değil yanı

Ahahahah :rolleyes:
beni çok fena gaza getirdin, staj belgelerimi ellerinden aldığım gün bütün hıncımı cıkarabılırım.

Çok mu güzelsin, zayıf ve alımlı mısın? Kıskanılacak bir şeyin var mı?

Hemşireler kıskanmış ve millete seni fişteklemiş olabilir. Ya da sana piskopatı bol bir hastane denk gelmiş. Hepsi öyle değil, sana ablalalık, abilik yapacak çalışanları olan hastaneler de var.

Güzel ve alımlı olduğumu düşünmüyorum ancak kıskanılacak bir durumum var ise, herkesle çabuk kaynaşmam olabilir. Daha geldiğim ilk günlerde butun hemsıre ve sekreter stajyer arkadaslarla iyi oldum (çok da samimi olmadım tabi ki) sureklı abla abla deyıp pesımden kosuyor canlarım benım. umarım ılerde ıs hayatına atıldıgımda iyi kalplı calısanlara denk gelirim, umarım...

Hastanede guvenlikler bile profsr havasindalar bence kısa bi süreyse kulagini kapa duymadim görmedim bilmiyorum kuralini uygula eger uzun bi sure ise isini iyi yaparak onları ez senle alakan olmayan insanlari dinleme bile bisey dediklerinde ben ise geldim dedikoduya degil lütfen haddinizi asmayın de ciddi ve kuralci ol
kesinlikle ciddi ve kuralcıyım. iki haftam kaldı stajın bıtmesıne sırf onlar gıbı ınsanlar ıcın canımı sıkamam dıyerek kendımı telkin etmeye çalışıyorum ne kadar başarılı olamasam da.
koskoca başhekim bile beni ezmeye kalkmıyorsa, beni her gördüğünde selam veriyor halimi hatrımı soruyorsa, bana insan gibi davranıyorsa siz niye beni ezmeye çalışıyorsunuz sekreter hanım!!! (diyesim var) :KK67:

Allah aşkına ne dönüyo bu hastane stajlarında ya?
Bu hemşirelerdeki anormallik nedir?
Sanki hepsi birbirinin fotokopisi.
İki güne bi aynı konu açılıyo buraya.
Ver ağızlarının payını hiç ezdirme kendini.

bir tek benim başıma geliyor sanmıştım gelmiyormuş demek.
sahiden ne bu hava bende anlamıyorum eminim çok çok iyi sağlık personelleri de vardır ama bazıları beni çıldırtıyor. onları öldürmek istiyorum :mad:

bu bir gelenektir, merak etme. daha neler neler konuşurlar. meslek hayatına başlayınca da böyle. ben ilk atandığımda beni istifa boyutuna getirdiler. önceden çok susardım, atardım içime, ama şimdi öyle değil. susunca tepene çıkıyorlar. o nedenle ezdirme kendini. haklı olduğunda konuş. emin ol hocan bile seni savunacaktır. hocan bişey dedğinde de haklıysam susmam vb. bişy de işte

Meslek hayatın da maalesef çok iyi olmuyor o gördüğün vicdan yoksunu hemşireler iş arkadaşın olup canından bezdiriyor. Ama bizim mesleğin şöyle bir güzel tarafı var iyi bir ekibin olursa muhteşem zevkli oluyor işe gidip gelmek, bu arada her hemşire bir değil bugüne kadar hata yaptığını gördüğüm stajyer arkadaşları kimseye farkettirmeden nasıl yapmaları gerektiğini anlatarak uyarıyorum. Ben kan almada çalışıyorum şuanda 2 güzeller güzeli öğrencim var asla hastaların bile kırmasına izin vermem. Siz mesleğe başladığınızda en azından kendi etrafınıza güzellik katabilirsiniz.
siz en güzelini yapıyorsunuz. kimseye farkettirmeden. bizimkiler ise herkesin ortasında sert bir tavırla söylüyorlar. o kadar saçma sebeplerden laf yiyorum ki 45 yaşındaki bir bayana yakışmıyor. bugun benden 5 yaş küçük bir erkek arkadaşa (akrabam aynı zamanda) sarılıp ablasının gülü diye sevdim. dalga geçmek maksatlı. hemen bir hemşire abla çıkıştı. sen ona sarılamazsın, bi denk dur, peygamberimiz bile eşinden 10 yaş küçükmüş vs vs. saydırdı bana. dedim abla ne var onu çok seviyorum bir kaç gün sonra gidecek sarılmak istedim dedim.oyle şey olmaz, sen çok fenasın dedi. öldüm sinirden öldüm...

Sendeki ego hava başhekimde yok benimle bağırmadan konuş de o sekretere. Dosya düzenlemek onun işi değil mi?

evet onun işi ben sadece yardım ediyorum o da her zaman değil. bugun iyi davrandı hayret, kavga edeceğimi hissetti herhalde..

evet onun işi ben sadece yardım ediyorum o da her zaman değil. bugun iyi davrandı hayret, kavga edeceğimi hissetti herhalde..
Bunu niye kırmızı dosyaya koymadın dediği an sen sekreterlik stajı yapmadın mı bir belgeyi doğru dosyaya koyamıyorsun derdim. Kendi işini kendin göremiyorsan sekreter stajyeri tut diyeydin... Ahhh diyeydin. Neler demek istiyoruz ama her şey de söylenmiyor.

siz en güzelini yapıyorsunuz. kimseye farkettirmeden. bizimkiler ise herkesin ortasında sert bir tavırla söylüyorlar. o kadar saçma sebeplerden laf yiyorum ki 45 yaşındaki bir bayana yakışmıyor. bugun benden 5 yaş küçük bir erkek arkadaşa (akrabam aynı zamanda) sarılıp ablasının gülü diye sevdim. dalga geçmek maksatlı. hemen bir hemşire abla çıkıştı. sen ona sarılamazsın, bi denk dur, peygamberimiz bile eşinden 10 yaş küçükmüş vs vs. saydırdı bana. dedim abla ne var onu çok seviyorum bir kaç gün sonra gidecek sarılmak istedim dedim.oyle şey olmaz, sen çok fenasın dedi. öldüm sinirden öldüm...
Ona neymiş ki senin çocuğa sarılmandan kafaya bak ya hey Allah ım insanlar niye durması gereken yeri bilmez ki. Bende stajyerlerimi bazı konularda uyarıyorum ama böyle bir üslup olmaz bir kere bir de beni ilgilendirmez kiminle ne yaptığı. Bizim sekreterlik stajı yapan bir öğrencimiz ve bir lise hemşirelik öğrencimiz sevgili hastaların önünde kendileri zaten çok dikkatli geri kalan konuları düşünmek bana düşmez biri 18 diğeri 20 yaşında kendi kararlarıno verebilirler. Kaldı ki hemşire arkadaşlardan hastası ve ya hastasının çoluğu çocuğu ile çıkan evlenen her şeyi yapan var millet in namus bekçiliğini mi yapacak mışız. Üstelik herkesin akrabalık ilişkisi başkadır kimi kuzeniyle aynı yatakta yatar gezer dolaşır kardrşi gibi kimi gider kuzeniyle evlenir ikisinide yargılamak bize düşmez sen takma bunları güzel düşün inşallah hep iyi insanlarla karşılaşırsın

Back
X