Iş hayatı için uyguladığınız strateji/taktikler

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
Mrb kk kadinlari
Ben sosyal yonden becerilerimin az oldugunu düşünüyorum
O yuzden 4 yil olucak nerdeyse ama resmen bi challenge niteliginde olan is hayati konusunda zorluklar yasiyorum.

Ozellikle kamuda calisanlarin taktiklerini merakla bekliyorum. Isten fln kacmak degil amacim ters dustugunuzde, birine gıcık oldugunuzda ne biliym hosunuza gitmeyen bir durum oldugunda nasil davraniyosunuz. Nasil davranilmali. Orneklendirilirse yeni baslayanlar icin de faydali olacagini dusunuyorum.

Mesela calistigim yerde sadece bir tane samimi gordugum biri var. Aramizdaki samimiyete dayanarak mesela sinirlendigim bir sey anlatiyorum ben anlatinca huysuz ve agresif taraf ben oluyorum o anlatinca karsi taraf oluyo. Bunun sebebi aslinda benim kendimi ona cok acmam ve agresif oldugumu dillendirmem. Sonra kendi kendime karar aliyorum bir daha is disinda yorum dahi yapmiycam diye. Ama kendimi tutamadigimi goruyorum.

Sizin varmi deneyimleriniz hayat tecrubeleriniz

Lütfen özgüven,zor insanlarla başetme,iletişim ve insan ilişkileri gibi konularda yazılmış kitapları ve web yazılarını okuyun.

Herkese her şeyini anlatma. Herkesin anlattığı şeyleri dinleme, herkesin senin hakkında söylediği şeylere çok takılma umursama mümkünse sana laf getirenlerle özellikle irtibatını samimiyetini kesmeye çalış. Eğer birisinden ilk gördüğün anda hoşlanmadıysan bunu dikkate al çünkü ileride problem yaşayabilme ihtimalin yüksektir. Çalışma saatlerini üzerine giydiğin bir önlük gibi düşün mesai süren dolduğu anda o gömleği o mekanda askıya astın ve orada bıraktın çıktın kabul et. Bunları hemen yapamazsın seneye de yapamazsın ama zaman geçtikçe yüreğin nasır bağlıyor umursamamayı sorun etmemeyi öğreniyorsun işte o noktada hiç kimse senin moralini bozamıyor.

Öncelikle 657 kanununu, görev tanımınızı ve bağlı olduğunuz yönetmelikleri tam olarak bilmeniz gerekiyor. Yani önce resmi olarak haklarınız nedir, mesleğinizin gerekliliği nedir bilin. :)

İletişiminizi arttırmak için bu yöndeki kitapları, seminerleri vb takıp edin.

İşinizi iyi yapın. Yani kimse iş olarak sizi eleştiremesin. Deneyimini az olabilir ama iş disiplininiz olsun..

Yakın görseniz de karşınızdaki kişiye kolay kolay işle ilgili insanlar hakkında olumsuz şahsi görüşünüzü anlatmayın ( onu hiç sevmiyorum vb). Yani kötü olaylar olabilir, bunu yakın gördüğünüz kişilerle paylaşmak isteyebilirsiniz tabiki ama sadece olayı anlatın; karşı tarafla ilgili kişisel olumsuz sözler söylemeyin. Gün gelir siz kötü olursunuz.

Kimseye kötü davranmayın. Yeni gelen insanlara önyargılı yaklaşmayın ama kendinizi ezdirmeyin. Kullandırtmayın kendinizi. O dengeyi yakalayın.

İş arkadaşlarınız ile İletişiminizde profesyonel davranın.

Şimdiden iş hayatınızda başarılar dilerim :)

Politik davranın , iş arkadaşlığı işyerinde Kalsın , çok sinir olduğunuz işyerindeki başka kişileri kötülemeyin , özel hayatınız hakkında asırı bilgi vermeyin

Açıkçası iş yerinde 100 kişiyiz sadece 2 si ile samimiyim. Onlara da özelimi açmam sorunları varsa dinlerim. Duyduğum dedikoduyu kesinlikle duymamış bilmiyormuş gibi yaparım.
İş yerinde tek amacım işimi düzgün yapıp evime dönmek. Bazen saatlerce iş arkadaşlarımla hiç konuşmadığım olur. Zaten bolumumuzdeki kişiler de konuşmayı sevmez kimse kimseye duyduğunu aktarmaz. Kutuphane sessizliğinde sıkıcı bir şekilde çalışırız. Herkese tavsiye ederim. Beklentiyi kesinlikle yuksetmeyin, insanlar emin olun sizi çok da fazla ciddiye almıyor o yüzden bolumunuzde olan olayları kişisel algılamayın .şahsınıza yapılan bir hakaret olmadığı sürece olaylara karışmayın.

Mrb kk kadinlari
Ben sosyal yonden becerilerimin az oldugunu düşünüyorum
O yuzden 4 yil olucak nerdeyse ama resmen bi challenge niteliginde olan is hayati konusunda zorluklar yasiyorum.

Ozellikle kamuda calisanlarin taktiklerini merakla bekliyorum. Isten fln kacmak degil amacim ters dustugunuzde, birine gıcık oldugunuzda ne biliym hosunuza gitmeyen bir durum oldugunda nasil davraniyosunuz. Nasil davranilmali. Orneklendirilirse yeni baslayanlar icin de faydali olacagini dusunuyorum.

Mesela calistigim yerde sadece bir tane samimi gordugum biri var. Aramizdaki samimiyete dayanarak mesela sinirlendigim bir sey anlatiyorum ben anlatinca huysuz ve agresif taraf ben oluyorum o anlatinca karsi taraf oluyo. Bunun sebebi aslinda benim kendimi ona cok acmam ve agresif oldugumu dillendirmem. Sonra kendi kendime karar aliyorum bir daha is disinda yorum dahi yapmiycam diye. Ama kendimi tutamadigimi goruyorum.

Sizin varmi deneyimleriniz hayat tecrubeleriniz
Bende her zaman şöyle şöyle davranacağım insanlara kendimi açmayacapım konuşmalarım dikkat edeceğim gibi kararlar alıyorum ama uygulayamıyorum

Back
X