İş hayatı nerde yanlış yapıyorum

KahvemVeBen

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2025
168
61
13
Merhabalar, çalıştığım ekipteki yöneticim beni sevmiyor. İlk günden beni yıldızımız barışık değil. Beni o işe almamıştı bu arada. Neyse bunun bir sağ kolu var aynı seviyedeyiz ama onlar özelde baya yakınlar. Birbirlerinin evine gidiyorlar. Bir dereceye kadar ok ama kızı görmelisiniz sanki ikinci müdür bir havalar. Konuşması, tavrı aynı müdür gibi. Hatta yeni başlayan arkadaş onu yönetici sanmış o derece:) Kimse de bir şey demiyor anlamıyorum. Bir de işinde de öyle aman aman biri değil en çok da bu sinir ediyor. Tek iyi tarafı girişkenliği ama o kadar yapmacık ki tavırları anlatamam. O kadar hakeden kişi varken terfi buna veriliyor. Bir foto paylaşılıyor bi bakıyoruz müdürle bu yanyana bir etkinlikteler. Tamamen algı yaratıyor kız. Bu tarz örnekler çok biliyorum ama burdaki sıkıntı ben politik olamıyorum. Öfkeleniyorum yapmacık hareketlerine. Bu süreci nasıl daha akıllıca yönetirdiniz?

İş iştir, duygusal anlam yüklemeyin.
Bağ kurmayın, kalbinizi açmayın.
Her gün giderken telkin edin kendinize “amacım bu insanlarla iç içe bir hayat değil, üstüme düşeni yapıp mesaimi doldurup gitcem, amacım kazandığım para ile doyumlu bir yaşam”
Takın maskenizi, doğal halinizi yansıtacağınız güvenli alan değil orası, ne diye duygusal malzeme veresiniz ki cahile karaktersize..
Minimum duygu, maksimum hedef odaklılık.

Her gün giderken telkin edin kendinize “amacım bu insanlarla iç içe bir hayat değil, üstüme düşeni yapıp mesaimi doldurup gitcem, amacım kazandığım para ile doyumlu bir yaşam”
Takın maskenizi, doğal halinizi yansıtacağınız güvenli alan değil orası, ne diye duygusal malzeme veresiniz ki cahile karaktersize..
Yapılacak en doğru yorumlardan biri

+1

Merhabalar, çalıştığım ekipteki yöneticim beni sevmiyor. İlk günden beni yıldızımız barışık değil. Beni o işe almamıştı bu arada. Neyse bunun bir sağ kolu var aynı seviyedeyiz ama onlar özelde baya yakınlar. Birbirlerinin evine gidiyorlar. Bir dereceye kadar ok ama kızı görmelisiniz sanki ikinci müdür bir havalar. Konuşması, tavrı aynı müdür gibi. Hatta yeni başlayan arkadaş onu yönetici sanmış o derece:) Kimse de bir şey demiyor anlamıyorum. Bir de işinde de öyle aman aman biri değil en çok da bu sinir ediyor. Tek iyi tarafı girişkenliği ama o kadar yapmacık ki tavırları anlatamam. O kadar hakeden kişi varken terfi buna veriliyor. Bir foto paylaşılıyor bi bakıyoruz müdürle bu yanyana bir etkinlikteler. Tamamen algı yaratıyor kız. Bu tarz örnekler çok biliyorum ama burdaki sıkıntı ben politik olamıyorum. Öfkeleniyorum yapmacık hareketlerine. Bu süreci nasıl daha akıllıca yönetirdiniz?
Sizin çalıştığınız yere özgü değil her şirkette bu tarz insanlar var. Sadece kendi işinize odaklanın ve kimseyle çok yakın olmayın. Yoğun duygulara girmeyin. Onun yapmacıklığına siz neden öfkeleniyorsunuz? Bu tarz insanlar her yerdeler, hiçbirini değiştiremezsiniz.

Çok çok doğru ama sanki yükselmenin vs bir yolu da sanki samimi bağlar kurmaktan mı geçiyor diye düşünüyorum. Çünkü diyelim iki çalışan aynı kalitede insan ister istemez sevdiğini, yakın hissettiğini kendiyle yükseltiyor. Ya da ne diyorlar mesela alttan alta yemek yerken birlikte işte şu kişi çok iyi vs işinde ama iletişimi zayıf. Bu sefer de burdan eleniyorsunuz.

Sizin çalıştığınız yere özgü değil her şirkette bu tarz insanlar var. Sadece kendi işinize odaklanın ve kimseyle çok yakın olmayın. Yoğun duygulara girmeyin. Onun yapmacıklığına siz neden öfkeleniyorsunuz? Bu tarz insanlar her yerdeler, hiçbirini değiştiremezsiniz.
Çünkü içten içe biliyorum bir fırsat çıksa onu terfi ederler işte çok konuşkan iletişimi insanlarla iyi diyip. Sizin aldığınız eğitimin, yeteneklerinizin pek çnemi kalmıyor. Ben de çok içime kapanık biri değilim ama mesafeliyim ve bu da sanki yönetici olamaz bu mesajı veriyor. Halbuki onun gibi önüme gelenle iyi olup , gülmem eğlenmem gerekiyor

Bir de bu kız bana taktı. Herkesi parmağında oynatıyor. Ben yüz vermiyorum diye sürekli yanıma geliyor yüzsüz yüzsüz işte iş çıkışı napıyprsun, beraber spor yapalım mı falan diyor delircem.İyi niyetli gibi gelmiyor bana. Ben olsam asla yapamam mesela beni sevöediğini bu kadar belli eden bir insana..

Aralarına girin o ikilinin Üçüncü ayağı olun o dediğiniz piramidin bunun başkada yolu yok oradan diğerini ekart edin.Yada aralarında sizde kendinize yer bulun ekart etmeyin buna o zaman karar verin

Off gidin spora yakın olun o kızla oradan da o amirle yakın olun maksat bı kere içeriye girmek öyle olmaz öyle yerlerde adil adalet bekleyerek çok beklersiniz biraz öğrenin kurtlar sofrası gibi böyle bu işler yapacak birşey yok biraz odun verilecek ya prensipler den ya da bakış açınızdan bir şekilde ondan da daha yükselmek için basamak laziim öyle hep düz yoldan çıkılmaz her zaman.

Bir seyi merak ettim, terfi alsan bunun alti gercekten dolacak mi? Yoksa sadece mail imzasindaki unvan olarak mi kalacak.
Ikincisi ise bosver terfiyi is degistir. Birinci ise ozel sektorde rol yapmaya alis.

Size uymuyorsa birşey diyemem o kızı eleştirmek yerine yüzüne hayranlık yapın eşit olmanız önemli değil tutulan o şu anda bunu değiştirmek için fırsat yaratın söylenmek ve elestrimek yerine onların yanında olduğunuzu gösterin işyerinde ne amiri ne bu kızı sakin kimseye eleştirmeyin

Niye sevsin yahu sizi işyeri orası işine yaradiginiz kadar insanların yapamayacaksaniz başka iş bulursunuz orada da olur böyleleri yada böyle sadece dert edersiniz böyle bu işin püf noktası özel bı işyeri ise aşağı yukarı böyle

Bir de bu kız bana taktı. Herkesi parmağında oynatıyor. Ben yüz vermiyorum diye sürekli yanıma geliyor yüzsüz yüzsüz işte iş çıkışı napıyprsun, beraber spor yapalım mı falan diyor delircem.İyi niyetli gibi gelmiyor bana. Ben olsam asla yapamam mesela beni sevöediğini bu kadar belli eden bir insana..
Ya bu söyledikleriniz de bir art niyet görmedim ben.
Siz daha içe dönük yapıda biri o daha doşa dönük yapıda biri olabilir.
İnsanlarla sohbet etmekten beslenen bir tip olabilir bir de bu bakış açısıyla bakın derim.
Ne güzel sizinle yakınlık kurmak istemiş vaktini ayırmış size.
Gidip iki sohbet edip kahve içseniz belki duygularınız da değişecek belki müdürünüzün size olan olumsuz tavrı da değişecek.
Evet mesafe iyidir bir yere kadar ama.

Kaç iş değiştirdim en son işsizlikten girdiğim markette bs istifa etti ms msy hırsızlıktan atıldı ben şikayet ettim çünkü. Nasıl bir iş bu? İnan girdiğim en kötü işten en iyi işe kadar bu salaklar hep var. Kimseyle arkadaş olma işi işte bırak asla kafanı yorma

Çünkü içten içe biliyorum bir fırsat çıksa onu terfi ederler işte çok konuşkan iletişimi insanlarla iyi diyip. Sizin aldığınız eğitimin, yeteneklerinizin pek çnemi kalmıyor. Ben de çok içime kapanık biri değilim ama mesafeliyim ve bu da sanki yönetici olamaz bu mesajı veriyor. Halbuki onun gibi önüme gelenle iyi olup , gülmem eğlenmem gerekiyor
Ben sizi çok iyi anlıyorum çünkü sizin yaşadıklarınızı çalışma hayatı olup da yaşamayan yoktur. Ancak bunu değiştiremezsiniz. Ben de hayat görüşü olarak değiştiremeyeceğim şeyler için keyfimi kaçırmayan biriyim. Size de tavsiye ederim. İşinizi eksiksiz yapıp maaşınızı alın. Özelinizi de kimseyle paylaşmayın. Kendinizi ne kadar üzerseniz özel hayatınız o kadar sekteye uğrar.

Niye sevsin yahu sizi işyeri orası işine yaradiginiz kadar insanların yapamayacaksaniz başka iş bulursunuz orada da olur böyleleri yada böyle sadece dert edersiniz böyle bu işin püf noktası özel bı işyeri ise aşağı yukarı böyle
Bunda sorun yok aslında bağrına bassın demiyorum ama duygularıyla hareket eden biri ve bu benim başarıma yansıyor. Hep diken üstündeyim. Ufacık başarısız olsam hemen yüzünden belli oluyor gıcık olduğu bana ama iş yapınca tabi çok iyiyim

Prensiplerinize ters olsada afedersiniz bazen hani biseye dayı deriz ya köprüyü geçene kadar böylesine bu gerek biraz yüzeysel oluverin

Back
X