• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş hayatına başlamak, yeni bir şehir

Bir Eylul Aksami

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2018
6.639
25.389
548
28
Selamlar hepinize
Mezun oldum ve öğrencilik hayatımdaki istanbulu bırakıp (pahalılık,virüs vs) ablamın olduğu şehre yerleştim. Yakında iş hayatına başlayacağım, mülakatlara gidiyorum onun haricinde covid yüzünden hep evdeyim. Kafayı yiyecek gibi hissediyorum hem maddi kaygılar hem sosyal kaygılar hepsi üzerime geliyor. Yeni eve çıktım haliyle düzgün maaşlı bir iş bulmak istiyorum ama maaşlar düşük, mülakatlardan sonuç gelmiyor. Şehirde evli olan ablam dışında kimseyi tanımıyorum ve covid yüzünden sosyalleşemiyorum da. Çok kötü hissediyorum hanımlar lütfen moral verin her şey zamanla düzelir diyin :(

ilk başta her şey zor gelir. İstanbul dışında uzun süre bi yerde ne zaman kalmaya gitsem bile geriliyorum. alışmışlık rahtlık ulaşım sosyalleşme kolay çünkü ama 1 yılda neler neler değişir. şansın bol olsun, mutlu ol 🌱☘️💜

Şimdi şehir var, şehir var. Sıkıcı, tutucu bir kentteyseniz alışmak zor olur, ama deniz kıyısı eğlenceli bir şehirde her şey daha kolaylaşır diye düşünüyorum.

Alışmak sizin elinizde, işe girince daha çabuk adapte olursunuz.

Ankara’ya geldim aslında covid olmasa rahatlıkla sosyalleşebileceğim bir şehir ama virüs endişesi bitirdi beni

ilk başta her şey zor gelir. İstanbul dışında uzun süre bi yerde ne zaman kalmaya gitsem bile geriliyorum. alışmışlık rahtlık ulaşım sosyalleşme kolay çünkü ama 1 yılda neler neler değişir. şansın bol olsun, mutlu ol 🌱💜

Ben de özlüyorum istanbulu, öğrencilik hayatını, rahatça gezdiğim günleri...
İnşallah bu yeni yaşam tarzına da alışabilirim.
Çok sağ olun desteğiniz için :KK200:

Selamlar hepinize
Mezun oldum ve öğrencilik hayatımdaki istanbulu bırakıp (pahalılık,virüs vs) ablamın olduğu şehre yerleştim. Yakında iş hayatına başlayacağım, mülakatlara gidiyorum onun haricinde covid yüzünden hep evdeyim. Kafayı yiyecek gibi hissediyorum hem maddi kaygılar hem sosyal kaygılar hepsi üzerime geliyor. Yeni eve çıktım haliyle düzgün maaşlı bir iş bulmak istiyorum ama maaşlar düşük, mülakatlardan sonuç gelmiyor. Şehirde evli olan ablam dışında kimseyi tanımıyorum ve covid yüzünden sosyalleşemiyorum da. Çok kötü hissediyorum hanımlar lütfen moral verin her şey zamanla düzelir diyin :KK43:
Kaygilanmak cok normal yasadikca anlayacaksiniz keske kaygilanip kendimi uzmeseydim diye :) kayginizi dengede tutmaya calisin.nerdeyse hepimiz geciyoruz boyle sureclerden.icindeki aniniza odaklanin.mulakatlara odaklanin.yoksa hayatin cogu kaygiyla geciyor.hersey yoluna bir sekilde girecek ama illa sorunlar olacak:) is bulacaksiniz isyerinde problem olacak,parasi az gelecek vs vs vs :) dunyada tokluktan olenlerin sayisi acliktan olenlerden daha fazlaymis bunu dusunun :)

Henüz

Selamlar hepinize
Mezun oldum ve öğrencilik hayatımdaki istanbulu bırakıp (pahalılık,virüs vs) ablamın olduğu şehre yerleştim. Yakında iş hayatına başlayacağım, mülakatlara gidiyorum onun haricinde covid yüzünden hep evdeyim. Kafayı yiyecek gibi hissediyorum hem maddi kaygılar hem sosyal kaygılar hepsi üzerime geliyor. Yeni eve çıktım haliyle düzgün maaşlı bir iş bulmak istiyorum ama maaşlar düşük, mülakatlardan sonuç gelmiyor. Şehirde evli olan ablam dışında kimseyi tanımıyorum ve covid yüzünden sosyalleşemiyorum da. Çok kötü hissediyorum hanımlar lütfen moral verin her şey zamanla düzelir diyin :KK43:
Yerinizde olsam komşularımla tanışırdım

Ben baska bir ulkeye tek basima tasindim tanidigim kimse de yoktu o donem kendim uyguladigim bazi seyleri siz covid cercevesinde tavsiye edecegim:
okumak istediginiz kitaplar izlemek istediginiz filmlerden olusan bir liste yapin; ogrencilikte okuldu yogun sosyal hayatti firsat bulamamis olabilirsiniz.
evde de olsaniz bir gunluk rutin olusturun, her gun ayni saatlerde uyuyup uyanmak vs gibi programinizda her saati doldurmaya calisin mesela ev ici workoutlari ya da youtubedaki yoga derslerini deneyin
yeni bir dil ogrenmek gibi sizi oyalayacak aktiviteler edinin
bunun gelip gecici bi surec oldugunu dusunun ki oyle de oluyor. Ankara cok guzel sosyal imkanlari olan bir sehir tadini cikaracaginiz gunler gelecek, bir cok arkadas edineceksiniz. Su donemde kendinizi oyalamanin yoluna bakin :)

Back
X