iş hayatındaki çakallar ...

İşini iyi yapan insanlar birinin ayagini kaydirmak veya birinin arkasindan iş cevirmek zorunda degiller. Onlar işini iyi yapmayan veya o yeterlilikte olmayan insanlar.
Bulundugunuz işinizi iyi yapiyorsaniz kimseyi kaydirmaya calismaniza gerek yok. Sadece sizin icin bunu isteyenleri fark etmeniz ve konusurken agzinizdan cikacak sözlerin, davranislarinizin size geri donusu nasil olacak bunu en uç sekilde hesap etseniz yeter. Her dogru heryerde soylenmez. Dogruyu soyleyeceksen de zamani vardir, o zaman soylersin. Yoksa baskasinin seni yakmasina gerek kalmaz, kendini yakarsin.
Yillarin tecrubesi değil. :KK70:

13 yıldır iş hayatındayım, 30 küsür yaşımdayım..
Sonradan olan bir şey değil çakallık ve kıvrak zeka.. Yaradılış meselesi..

Siz kendi işinizi düzgün yaptıktan sonra müşterilerle ilişkileriniz iyi olduktan sonra size kim ne yapabilir ya da ayağınızı nasıl kaydırabilir üzerinize oynayabilir ki ayrıca göreviniz de farklı ve nereye gidersiniz gidin bu tipler var zamanla onlarda öyle olmuşlaar gardlarını almak zorunda kalmışlar belki ama tamamen kişinin kendisinde biter iş. Benim işyerimde de var ama hiç ilgilenmiyorum laf sokmalar ben her işi biliyorumlar falan filan ben amirimin beni nasıl bildiğiyle ilgilenirim kendi işimi yapıyorum çekiliyorum mesafe koyuyorum bende çakal olayım yakayım edeyim demiyorum yani gerekte yok

bence oldugun gibi ol kardeşim.. Seni yöneticilerin bu şekilde takdir etmiyorsa, o zaman işin zor ama eğer o tarafta bir problem yoksa bu şeklinle olmaya devam et..
Doğru düzgün insanlar mutlaka kazanır, birileri mutlaka görür senin iyi niyetini bu gibi dalaverelere gerek yok..
Mutsuzsan ayrıl dicem ama sektörün de kolay iş bulunabilecek bir sektör değilmiş.
İlla şirketinde dostun olması gerekmiyor. Arkadaşın olsun. Sosyal hayatını iş dışında yaşa. Zaten mobil çalışıyormusun.. Çok yüz yüze bakmana gerek yok.
Bol şans:KK74:

Merhaba beni burdan tanıyanlariniz var.Az çok fikir sahibi olmuşsunuzdur kimisi sever kimisi nefret eder .Aslında bu durum gayet normal ben de size karşı aynı şeyleri besliyorum.
Iki hafta önce yenı bir ise basladim. Bizim isimiz sürekli olarak yabancılarla ağırlıkli olarak çinli lerle .Bir şirkette yaklaşık 8 kişiyiz. Ama sürekli olarak sahalardayız yani dağlarda.
Benim görevim X maden hangi maden ocağından çıkar. 0 ocakla bağlantı kurup ıyi ilişkiler geliştirip musteriye istedigi tasi sağlamak.
NEYSE genel olarak ego lu bir sektör.
Çok fazla dedikodu ve yalan döner .
Inanılmaz stresli ve sürekli tetikte olman gereken bir meslek.
Çünkü biri anında senin üstüne basabilir .
Şimdi genel olarak benim kafam düz çalışır. Yani cakalliga çalışmaz. Onu söyle dersem böyle olur bunu dersem böyle olur diye düşünmem. Ne dusunuyorsam benim için ne doğruysa pat diye derim kimsenin arkasından iş cevireyim sonra işinden ederim gülerim demem .
Kafam böyle çalışmadığı için de bana atılan kazıkları ancak atıldıktan sonra farkediyorum .Ya da tonga ya düşünce farkediyorum.
Şimdi ben bunlara nasıl ayak uydurabilirim .
Yanmamak için yakmak
Yenmemek için yemek zorundayım .
Biraz yol gösterin lütfen

İş alanımız aynıymış bu arada ;)
Şimdi çakallığa çalışmaz demişsin ya o zaman seninde yememen lazım.Ha tabiki lafını esirgeme.
Çünkü bu sefer maalesef ki o duruma düşmüş olursun.

Ne kadar zamandır orada çalışıyorsun bilmem ama görme duyma diyeceğim.
İŞ PATRONA gidene kadar ilgilenme.
Yani ben bunu yapıyorum muhakkak bir sorun olduğunda yüzleşeceğimiz için benim için en iyi zaman o zaman olur.
Bana ihtiyacı varsa zaten inanır bende ona o güveni sağlamışımdır.
Tercih yapması gerekirsede yapar.
Yani işi oluruna bırak @witch hunt.....

bitmez onlar malesef. her yerde sivrilen tipler mutlaka var. partonunuzda onlara uyuyorsa hepten işiniz zor. diğerlerini pohpohlayıp sizi dışladıkları zaman hiç bir şey yapamıyorsunuz. dürüst düzgün insanlar sürekli batıyor göze malesef. Sadece sinirlenme ve umursama. eğer çok sinirini bozucak bir şeyle karşılaşırsan da sinirlenmeden konuş. işten çıkmayı göze alıyodan da hadlerini bildireceksin ki bunun sonunda işlerine gelmediği için işten çıkarılabilirsin. :)

Sen dogru ol gerisi gelir. Isini dogru yaparsan kimseler sana bulasamaz. Bu arada cinlilerle calismak basli basina bir eziyet bence sen onu kotar gerisini bosver...

benimde 15 yıllık iş tecrübem var. Bu kadar yılda gördüğüm ve öğrendiğim tek şey ; sen işini iyi yaptıktan sonra nasıl olsa bir gün seni anlıyorlar ve değerini biliyorlar. Birilerini basamak olarak kullananlar, çalışmadan bir yerlere gelenler eninde sonunda çıktıkları yere geriye dönüyorlar.

Bu biraz yapı biraz tarz meselesidir. Yapın çakalliga uymuyor demekki tarzin da bu yönde olsun. Zorlama birşey yapay durur

Estafurullah .
Bu ucuz hesap ya bildiğin .
Entrika çevirme yani

Ucuz veya pahalı hiç gerektiği yerde o anda yapamadım bu hesapları.
Bana hep sonradan malum oluyor.. :olamaz:

Böyle gelmiş böyle gider benim için. Sonradan öğrenilmiyor.
Sadece biraz daha uyanık davranmaya çalışıyorum. Ama entrika cıkss..Hiç anlamam.
Ben daha dizilerdeki entrikalara yuh ya diye bakıyorum :KK48:

Her sektörde var sanırım.
Gardını almak lazım.
Ben mesela ters insanım.
Çakallarla dans etmek konusunda iyiyimdir.
Birkaç kişi ile papaz oluverdim sonrası misss

Ben direk yüzlerine vuruyorum bi aksilik farkettiğimde “ sen laf mı taşıyorsun,ne bileyim kaç yaşında kadınsın,hoş mu oldu şimdi” minvalinde,bikaç kişiyi birebirde çirkefçe,toplu olarak da salon kadını tadında haşlayınca sanırım yakasını bırakıyorlar insanın,ya da beni bıraktılar,bi de uzak duruyorum tek takılıyorum canım istemeyince selam bile vermiyorum,benim için “ona bulaşma” diyorlarmış,bi arkadaş aktardı:deli:

Mesafeni ve seviyeni koru is arkadaslarinla is gerektordigi kadar muhattap ol disarda yakinlasma isinide duzgun yapiyosundur zaten hepsi kendiliginden gelir dedikodulu ortama dahil olma yapanlar yaptigiyla kalsin zaten o gruplasmalar bile dagilir hele ki insanlar yok yere isten cikarilirsa.cakallarin icinde cakal olamazsin ama sakin ve akillica oynayarak isini kaybetmeden yani canli olarak kalabilirsin

yani ben o "çakallığı" hiç öğrenemedim. o ayrı bi sanat. ama en azından kötü insanlardan kendimi korumayı öğrendim. kendini ezdirmezsen gerisi önemli değil bence

Back
X