• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş hukuku HK. acil (işten çıkarılma )

Derinsart

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2020
1.011
872
53
38
bu konuda destek olabilecek bir avukat varmı aramızda ? süreci anlatmak istiyorum, danışmak istedigim bir kaç seyler var

şimdi gördüm hukuk diye bölümde varmış oraya açsaydım keşke :KK43:
Siz bi anlatın durumu avukat değilim ama muhasebeciyim. En azından bilgim varsa yönlendirme yaparım size.
yöneticiler konunuzu doğru yere taşır birazdan

Siz bi anlatın durumu avukat değilim ama muhasebeciyim. En azından bilgim varsa yönlendirme yaparım size.
yöneticiler konunuzu doğru yere taşır birazdan
bunu kapatabilirler bence ben açtım orda konu, iş verenim işten cıkarmak istiyor elinde bir kanıtta yok calışmadıgıma dair ama buna ragmen savunma verdim :( aksine benim elim güclü neler yapabilirim haklarımı da ögrenmek istedim
yada nasıl yol izlemeliyim

bunu kapatabilirler bence ben açtım orda konu, iş verenim işten cıkarmak istiyor elinde bir kanıtta yok calışmadıgıma dair ama buna ragmen savunma verdim :KK43: aksine benim elim güclü neler yapabilirim haklarımı da ögrenmek istedim
yada nasıl yol izlemeliyim
kaç yıllık çalışansınız ve neden sizden savunma istendi?

kaç yıllık çalışansınız ve neden sizden savunma istendi?
şirkette 8.senem ekibimize yeni bir ekip lideri dahil oldu, benimle asla geçinemiyor
onun sözlü beyanı benim çalışmadııgım yönünde bunu üst üste yapınca savunmamı aldılar
bide kötü değerlendidi çalışma olarak Iknin radarına düşmüşüm ama elinde calısmadıgıma dair bir verisi yok

şirkette 8.senem ekibimize yeni bir ekip lideri dahil oldu, benimle asla geçinemiyor
onun sözlü beyanı benim çalışmadııgım yönünde bunu üst üste yapınca savunmamı aldılar
bide kötü değerlendidi çalışma olarak Iknin radarına düşmüşüm ama elinde calısmadıgıma dair bir verisi yok
O zaman sizi çıkartmak için uğraşıyor ve mobbinge doğru ilerliyor. Biriminizi değiştirme şansınız var mı yoksa haklarımı alıp çıkayım mı diyorsunuz.

Eğer birimimiz degistirmek istemiyorsanız işinizden memnunsaniz hiç tinlamadan işinize dört elle sarılın yolunuza devam edin.8 yıllık bir emek var .iş yok ortam çok kötü.cok istiyorlarsa versinler tazminatınızi cikartsinlar bir yılda işsizlik maaşı alırsınız yeni bir iş bulana kadar

çıkarırsa haklarımı versin tabi ama bölüm değiştirme istemiyorum benim işimle alakalı hicbir sorunum yokki
Yazılı bir kanıt, performans değerlendirme olmadıkça yemez. Savunma verin, sonunda ihtar verirse kabul etmeyin. Derdi 2 ihtar. Haklı fesih yapın kurumsalsa arabulucuya gidin.
Ya da İK'da güvendiğiniz biri varsa konuşun.
Olmadı ekip liderine beni istemediğin belli, ver paketimi gönder deyin uygun biriyse.
Eliniz güçlü demişsiniz ama neler kanıt, neler doğru yolla alınmış çok değişiyor mahkemede. Yüzlerce iş mahkemesine gittim.
Böyle durumlar maalesef genelde eleman gitmesiyle bitiyor, yöneticiye bir şey olmuyor ama detay anlatmanız lazım fikir vermemiz için

çıkarırsa haklarımı versin tabi ama bölüm değiştirme istemiyorum benim işimle alakalı hicbir sorunum yokki
O zaman iş bulmadan ayrılmak akıllıca değil. Bölüm değiştirmem diyorsunuz ama dışarda bölümünüzde iş var mı? Piyasa aşırı kötü.
Bölüm değiştirip kurumda kalın memnunsanız. İş bulup haklı fesihe bakın.
Belki o arada o yönetici gider. Şu an paniksiniz ama işsiz kalınca daha çok kızacaksınız. İşsizlik maaşı kesmeyecek çünkü

Yazılı bir kanıt, performans değerlendirme olmadıkça yemez. Savunma verin, sonunda ihtar verirse kabul etmeyin. Derdi 2 ihtar. Haklı fesih yapın kurumsalsa arabulucuya gidin.
Ya da İK'da güvendiğiniz biri varsa konuşun.
Olmadı ekip liderine beni istemediğin belli, ver paketimi gönder deyin uygun biriyse.
Eliniz güçlü demişsiniz ama neler kanıt, neler doğru yolla alınmış çok değişiyor mahkemede. Yüzlerce iş mahkemesine gittim.
Böyle durumlar maalesef genelde eleman gitmesiyle bitiyor, yöneticiye bir şey olmuyor ama detay anlatmanız lazım fikir vermemiz için
avukatsınız sanırım öylemi?
şöyle söleyim; benim elimde aylık, gün gün calısıtııgıma dair raporlar var sistem bunları kaydediyor
o ama sadece sözlü calısmadıgımı idda ediyor. bunları sistemden aldım ,ve savunmama da eklicem yazılı savunmayı daha vermemiştim.Sözlü olarak gerçekleşti henüz.. kullancılara bilgi vermediigmi dolasıyıla iş yapmadığımı söylemiş ama bunu da cürütecek bir mail çıktısı var bana fırsat vermeden maile hemen kendisi atlamış benim üzerimde baska iş yükleri varken , hic zaman tanımadan maile kendisi yazmıs sonrada IK'ya kullancılara dönmüyor demiş.
kanıtlayamadım tek şey şu olabilir hamileyken doktormun tavsiyesiyle iş yükümü azaltmam istendi , sadece gönüllü olduğum bir projeden cekildim. diger ana görevlerime devam ettim. ama hamileligimde verimsizsin diyerek yine kötü değerlendirildim gerci bunu da verilen puanla kanıtlayabilirim
oysaki yüzüme senin saglıgın ve bebeginki daha önemli demişlerdi ama sonrasıda öyle olmadi

haksız yere işten çıkartmaya kalkanlar yürek yemişler heralde iş mahkemesinde açacağınız bir dava ile evet 1-2 sene uğraşırsınız belki ama harika tazminat öderler size.
bu sebeple siz işten çıkın diye yapıyorlar bunu sakın çıkmayın,her iş yerinde türlü sorun var bekleyin sabredin sizinle anlaşamayanın kendi sorunu herkes herkesle anlaşmak zorunda da değil iş yapıyorsunuz çıkarınız ortak sizinle ego savaşı yapacağına işine baksın, sakin kalın,yoksa da çıkartsınlarda sizi görelim doooğruuuu dava açmaya gidersiniz ondan sonra nasıl tutuştuklarına ve sizinle iletişimi düzeltmek istediklerine inanamayacaksınız. umarım o noktaya getirmezler ama getirirlerse yasalar sizden yana ;)

Haklı nedenle fesih yapabilecekleri bir durumunuz yoksa kıdem tazminatınizi ödemeden sizi cikaramazlar.

avukatsınız sanırım öylemi?
şöyle söleyim; benim elimde aylık, gün gün calısıtııgıma dair raporlar var sistem bunları kaydediyor
o ama sadece sözlü calısmadıgımı idda ediyor. bunları sistemden aldım ,ve savunmama da eklicem yazılı savunmayı daha vermemiştim.Sözlü olarak gerçekleşti henüz.. kullancılara bilgi vermediigmi dolasıyıla iş yapmadığımı söylemiş ama bunu da cürütecek bir mail çıktısı var bana fırsat vermeden maile hemen kendisi atlamış benim üzerimde baska iş yükleri varken , hic zaman tanımadan maile kendisi yazmıs sonrada IK'ya kullancılara dönmüyor demiş.
kanıtlayamadım tek şey şu olabilir hamileyken doktormun tavsiyesiyle iş yükümü azaltmam istendi , sadece gönüllü olduğum bir projeden cekildim. diger ana görevlerime devam ettim. ama hamileligimde verimsizsin diyerek yine kötü değerlendirildim gerci bunu da verilen puanla kanıtlayabilirim
oysaki yüzüme senin saglıgın ve bebeginki daha önemli demişlerdi ama sonrasıda öyle olmadi
Avukat değilim. İşveren tarafı için girdim. Hukuk ekinindeydim de.
Bakın detaylar teferruat. İddiasını ispatlamakla yükümlü o. O savunma talebi kanıtsız performanssızsın diyorsa o da suç. Savunma almak bi şey değil mesele ihtar sayısı. İhtarı imzalamayın. Ve sakin olun şu an panikletiyorlar sizi.

Avukat değilim. İşveren tarafı için girdim. Hukuk ekinindeydim de.
Bakın detaylar teferruat. İddiasını ispatlamakla yükümlü o. O savunma talebi kanıtsız performanssızsın diyorsa o da suç. Savunma almak bi şey değil mesele ihtar sayısı. İhtarı imzalamayın. Ve sakin olun şu an panikletiyorlar sizi.Benim
Hayırlısı bakalm imzalamıcam aklımda
Ellerinde bişey olmadigina aslında emin gibiyim ama yarın yine soraxagim cünkü ik ile görüştügümde sözlü diye bahsediyor hep katılmadigim bir toplanti varmış güya zorunlu
Katılmamısım dedi hangi toplantı dedim cvp alamadım ama ben iki senedir katıldıfım zorunlu olan tüm toplantıların cıktısını aldım ispatlı delilli herşeyim elim boş degil ara bulucudan ziyade tüm süreci irdeleyecek olan bir kurum var talep/ sikayet üzerine ilgili yere geliyolar ve bunu istemediklerini de biliyorum ama oraya da basvuruda bulanacagim dicem ben maddi manevi kayıp yaşadım %70 maddi kaybım var zam alamıyorum neden cok gereksiz arkası aslı olmayan bir kini yüzünden
Bunlarida ispat edicem insallah ama buna ragmen bölümünü değiştirxez deme hakları yoktur sanırım onca kanıtım var hep çıktıları aldım gün gün saati dakkasina kadar yaptıgım işler belgeli

Back
X