%50 ortağı olduğum ve müştereken imzaya yetkili olduğumuz bir şirketim var. Yaklaşık 1.5 yıl önce ortağıma sağlık nedeniyle işi kapatmak istediğimi söyledim. Ne hisselerimi almayı ne de şirketi kapatmayı kabul etti. Ben işi fiilen terkettim ve şirketi kapatmamız gerektiğini aksi halde hiçbir belgeyi imzalamayacağımı söyledim. Bu arada ortağım şirket adresini değiştirdi tabii ki bu karar defterine işlenemedi.
Bu süreç sonunda yapılan usulsüzlüklerden ne gibi ceza ve sorunlar doğabilir? Ortağıma karşı şirketi kapatmak için bir yaptırırmım var mıdır?
İmza yetkim olmasına rağmen geçen 1.5 yılda hiçbir fatura, anlaşma vs. için imza atmadım, bir ceza durumunda imzaları ortağımın benden habersiz olarak attığını, şirketi benim tasarrufum dışında taşıdığını belirtebilir miyim?
Bu süreç sonunda yapılan usulsüzlüklerden ne gibi ceza ve sorunlar doğabilir? Ortağıma karşı şirketi kapatmak için bir yaptırırmım var mıdır?
İmza yetkim olmasına rağmen geçen 1.5 yılda hiçbir fatura, anlaşma vs. için imza atmadım, bir ceza durumunda imzaları ortağımın benden habersiz olarak attığını, şirketi benim tasarrufum dışında taşıdığını belirtebilir miyim?