İş için yardima ihtiyacim var.

Laurel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011
5
3
36
Aydın
Arkadaşlar merhaba. Bu foruma ilk msjim olacak daha önceden sürekli takip ediyorum sizleri :)
Konumuza gelirsek esimden ayrılıyorum. Ailemi aradım ama ne annem ne de babam yanında bir yer bulabildi bana ... Kime gitsem nereye kossam her kapı kapandı yüzüme. Bu pazar günü evden ayrılıyorum ama ne gidecek yerim ne kalacak yerim var cepte de yok beş kurusum birde yanimda köpeğim çaresizlik içinde kivraniyorum. Canimin acisi zaten yetiyor bana birde bu durumlar eklenince üstüne cildirisin esigindeymisim gibi hissediyorum. Yine de yıkılmak yok bir şekilde devam etmek zorundayım hayata ve henüz 24 yaşındayım. Tibbi mumessil olmak istiyorum üniv okuyordum fr dili ve edb. son senemdi bu bu durumlardan dolayı okulu bıraktim. Sizden yardım istiyorum. Tibbi mumessil olmak için ne üniv mezuniyeti ne de tecrübe var ama kendime güveniyorum bir girebilsem herhangi bir firmaya eşşek gibi çalışıp başarılı olacağım. Çevrenizde Mumessil olan bana yardım edebilecek kimse var mi ? Ne olur bir el uzatın bir kapı açılsın artık dayanamıyorum.

Git ilaç Firmalariyla görüş. En kötü eczanelerle görüş fikir al.

Aramadigim görüşmediğim yer kalmadı. Bircok da başvuru yaptım. Bir firma dönse bari diye bekliyorum. Ben sadece işe alım konusunda yardımı dokunacak kimse var mi diye bir arayış içerisindeyim.

Yardımım dokunmayacak maalesef.
Fakat ne kadar güçlü bir yapınız var maşallah.

Ayaklarının üzerinde durman gerektiğini biliyorsun, ayrılıyoruz diye gelip eşini burada gommedin,saygılısın umarım her sey gonlune gore olur ve iyi bir is bulursun.

Mezun olmadan o işe seni almazlar bilesin ilanlarda hep üni mezunu istiyorlar , sen nerde yaşıyorsun , masallar dünyasında mı , hayal dünyasından vazgeç mezun olmaya bak lise mezunu o işi yaptırmazlar bilesin ,

İlk defa eşinden ayrıldığını söleyip ,devamında ben nasıl başa çıkıcam ,acı çekiyorum ,intikam almalıyım gibi cümleler kurmayan , hedefini belirlemiş ve direk ona yönelmiş bir bayan bu forumda.sorunuzun cevabını bilmiyorum ama nekadar güçlü bir bayan olduğunuzu ve eşinizin eminim ayrıldığınıza pişman olacağını söylemek istedim.hayatta başarılar Allah yardımcınız olsun

Mezun olmadan o işe seni almazlar bilesin ilanlarda hep üni mezunu istiyorlar , sen nerde yaşıyorsun , masallar dünyasında mı , hayal dünyasından vazgeç mezun olmaya bak lise mezunu o işi yaptırmazlar bilesin ,
Neden konu sahibinin hevesini kırıyorsunuz ki, şu an okuyacak durumu olsa sanıyorum okurdu, şu an sadece işe ihtiyacı varmış. Gayet de açık bir şekilde ifade etmiş bunu.
Ayrıca tıbbi mümessillik için üniversite şartı kesinlikle aranmıyor. Hatta en az lise mezunu olma mecburiyeti ve sınav şartı getireceklerdi geçen yıl, o da 2019'a ertelendi (bunu habere denk geldiğimden biliyorum, meslekle ilgim yok). Şuan lise diploması şartı bile yok. Bir çok şirket en az lise mezunu diye veriyor ilanları da, önemli olan prezantabl, insan ilişkileri iyi olması ve esnek çalışma saatlerine uyabilmesidir kişinin. Lisans eğitimi gerektirmez. Eleman ihtiyacı varsa bir şirketin ve başvuran kişinin iletişim becerilerinin iyi olduğunu düşünürlerse, neden almasınlar?

L Laurel keşke bir bağlantım olsa da yönlendirebilsem ama malesef yok, siz yine de yılmayın. Birinden biri mutlaka dönecektir. Bulduğunuz her ilana başvurun. Yine de tıbbi mümessillik dışında iyi firmalarda satış tipi işlere de bakın derim. Çok farklı değil iş yapıları, tabi firmaya ve satış yapılacak sektöre göre kolaylıkları ve zorlukları olabilir, genelde bir eğitim de verir şirketler, artık siz ona göre değerlendirirsiniz.
Umarım bir an önce bir kapı açılır. Bol şans dilerim.

Canım seni en iyi anlayacaklardanım durumuna en yakın biri olarak.Bende boşanma kararı vermek üzereyim senden bir artım bu süreçle uğraşırken dün mezun oldum okulumdan ama 1eksim hamileyim,eksi derken hanımlar yüklenebilir tek başıma her yere suğardım belki ama şimdi bir de çocuğuma bakabilecek güce sahip olmam gerekiyo,annem babamla olan durumumsa seninkinden hallice...Bende kime gitsem ne yapsam nerelere yazsam diye oraya buraya saldırır oldum,insanda hep bir umut,belki bir yerden el uzatan çıkarda sihirli bi dokunuş olur umudu... Umudunu kaybetme arkadaşım,umudunu kaybeden hiçbir şey yapamaz ama biz ve bizim gibilerin yüzüne kader gülecektir ve dik duruşumuzla her şeyin üstünden gelebiliriz.Allah yardımcın olsun,iş bulursan mutluluğunla mutlu olacak biri var burda,kesin gelip paylaş bizimle olur mu

L Laurel başka konudaki bir mesajınızı okudum. Çok sıkıntılı bir evlilikmiş. Şimdi başka bir şehirdeymişsiniz de. Ayrılmışsınız evden. En azından başınızı sokacak bir yer bulmanıza çok sevindim. Umarım en kısa sürede iş meselesini de halledersiniz.

Konunuzun ayrıntısına siz burada açmadığınız halde girmem doğru mu bilmiyorum, ama dayak da olmuş sanırım. Ayrılık kararını da oturup konuşup vermişsiniz anladığım kadarıyla. Yani kabul etmiş de ayrılığı. Peki neden erkek olarak o evden çıkıp gitmedi de siz çıktınız? Elbet bir bildiğiniz vardır ama ortak karar olduğundan neden o ayrılmadı diye sormadan da edemedim. Hukuki süreci tam olarak bilmesem de, kadının bu süreçte hakları az çok korunuyor diye de biliyorum, yanlış anlamayın, belki avukat arkadaşlardan durum hakkında bir yorum ya da yönlendirme gelir diye girdim bu konuya..

Son düzenleme:
Tıbbi mümessilliği bilmiyorum ama bu aralar iş ilanlarına çok bakıyorum, ben kendim de üniversite mezunuyum ve baktığım çoğu ilanda (gözlem amaçlı benimle ilgisi olmayan ilanlara da bakıyorum) özellikle satış tarzı işlerde en az lise mezunu olma şartı arıyorlar. Hatta benim başvurduğum bazı ilanlarda bile lise mezunlarını da kabul ediyorlar. Bunları da yabana atmayın lütfen, herkes üniversite mezunu aramıyor. Ve sizi tebrik ediyorum ayrıca.

Birde iş müracatında yeni boşandım diye patrona açıklamada bulunma , çünkü hakkında negatif düşünür bunun çük sorunları vardır diye performans gösteremez diye asla bahsetme zaten patronların çoğuda sahtekar vaad ettikleri her neyse yapmazlar

Bu yorumu yapinca boyun uzadimi ?
Yada ne biliyim amacina ulaştin mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…