İş Kanunu'nu bilen hanımlar!

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
36.006
598
Kızlar merhaba bilenlere bir şey danışacağım. Beş senedir yabancı kökenli bir inşaat firmasında çalışıyorum. Müşteri yetkilisiyim ama head office gibi düşünün küçük bir şirket olduğunuz için hepimiz her işi yapıyoruz ben de dahil. Üstümde bir sürü yük var maaş tatminkar denilebilir ama şirketin bir ayağı çukurda diyebilirim. Çukurda çünkü çok kan kaybetti ekip değişti vs vs zaten ben de ilkbaharda ayrılacağım evlilik tazminatımı alıp.

Sormak istediğim işyerinin tazminat vermeden çıkarma hakkı hangi koşullarda vardır ? Güvenmiyorum belki paranoyaklık ediyorum ama beş senede inanın güvenmeyecek çok şey gördüm! İşveren hangi durumlarda tazminatsız çıkarabilir ?

Ufak tefek hatalar vs bunlar sebepsiz çıkarrmaya sebep olabilir mi ?

Hakaret dolandiricilik ise uzun sure devam etmeme vs gibi agir ve kanıtlanabilir haller dişinda hakli sebepler olamaz

Teşekkür ederim cevap için.

Satış ekibi değiştiğinden ötürü bazı hesap hataları olabiliyor yani mesela bir firmaya ürünü 10 cent az göndermişiz ama bir senede olmuş bu rakam 1000 € kimse de bakmamış ben de atladım. Bunu kullanabilirler mi dedim kendi kendimi sıktım.

satıştan siz mi sorumlusunuz? siz sorumluysanız o yurolar başına bela olmasın :S

satıştan siz mi sorumlusunuz? siz sorumluysanız o yurolar başına bela olmasın :S

Ben siparişlerden sorumluyum sisteme ben giriyorum. Ama faturayı kesen ben değilim. Olursa da ikimize olur bela. Eski maillere bakacağım şimdi bazen benim dışımda da sipariş girilebiliyor diyorum ya ekip çok az ve sistemsizlik var.

eşim daha iyi bilir akşam eve gelsin de sorayım. kimse farkında değilse durumun ala ama bi yerden patlak verirse tazmin isteyebilir şirket.

Sizi işten çıkarırlarsa yine tazminatınızi odemek zorundalar.. kasten ise zarar vermiş olsaydınız işten çıkarma söz konusu olabilirdi.. Bu durumda olacağını düşünmüyorum.

evlilik tazminatı almayi düşündüğümüz den bahsetmiştiniz. evlendikten sonraki süreçte ve dilekcede bu gerekçeyle isten ayrılmak istediğinizi belirtmenizi tavsiye ederim. Şimdiden mutluluklar dilerim.

Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…