iş konusu hakkında.Acil yardım...

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.864
10.314
773
Hanımlar 01.06.2016 da işe girdim.
köklu bir fırma ama bu şehre yeni taşındı.henüz tam düzen oturmamış bir firma.
30.06.2016 da ilk maaşım yattı.
asgari ücret.3 vardiyalı.
işe adapte oldum gibi.het ne kadar gece zorlasa da.
bugun bordro lar dağıtıldı.Birde ne göreyim
30.06 2016 çıkış tarihi.Bodro da yazan...
oysa ben hala çalışıyorum orada.görevli de şaşırdı.Firma kendilerine bağlı taşeron.Ararım sizi dedi.
Çok sinirlendim.ben şimdi ne yapayım.
6 ay sözleşme sonra kadro dendi.
giriş çıkış neden yapar firmalar?
Daha önce hiç başıma gelmedi.
Hem 1 aylık yıllık iznim kaybı var
heö sözleşme den 1 ay kayıp
hemde tazminat hakkım doğduğu zaman dan 1 ay kayıp olmuyor mu?
bilenler yazabilir mi?Nasıl davranmalı...
Benimle aynı gün işe giren arkadaşın da çıkılı ayın 30 u...Diğerlerin bodtoda çıkış tarihi yok.

bu arada işe nisan da girenler in dahi 01.06.2016 yazıyor işe başlangıç tarihi Bodro lar da.
Hiçbişey anlamadık....
Bilenler bizi aydınlatsın lütfen ;( ;( ;(

bir yılınızı doldurmadığınız için 1 aylık izni hak etmiyorsunuz ki
hemde sigortalıda izin 14 iş günü
sizden imza aldılar mı çıkış için hatırlıyormusunuz

bir yılınızı doldurmadığınız için 1 aylık izni hak etmiyorsunuz ki
hemde sigortalıda izin 14 iş günü
sizden imza aldılar mı çıkış için hatırlıyormusunuz

Çıkış yapıldığı için işe giriş tarihi 1 ay gecikiyor demek istiyor
Yani izin hak etmek gereken süre gecikmiş oluyor
1 haziran 2017'de hak edecekken şimdi 1 Temmuz'da edecek yani

Çıkış yapıldığı için işe giriş tarihi 1 ay gecikiyor demek istiyor
Yani izin hak etmek gereken süre gecikmiş oluyor
! haziran 2017'de hak edecekken şimdi 1 Temmuz'da edecek yani
pardon onu hiç düşünmemiştim
ama sözleşmeli ise elbet bir maddesinde yazıyordur bence bu durum

Yok hayır imza falan atmadım.Görevli de biz sizi işten öıkarmadık ki vs vs dedi.
çok ilginç ya....sözleşme 6 aylık canım.1 aylık değil.Hadi feshetti diyelim ben hala orda çalışıyorum.arkadaş ta aynı şekilde.

Kullandiklari bordro programindan kaynakli birsey olabilir. E devletten kontrol edin çıkış verilmis mi diye?

Hanımlar 01.06.2016 da işe girdim.
köklu bir fırma ama bu şehre yeni taşındı.henüz tam düzen oturmamış bir firma.
30.06.2016 da ilk maaşım yattı.
asgari ücret.3 vardiyalı.
işe adapte oldum gibi.het ne kadar gece zorlasa da.
bugun bordro lar dağıtıldı.Birde ne göreyim
30.06 2016 çıkış tarihi.Bodro da yazan...
oysa ben hala çalışıyorum orada.görevli de şaşırdı.Firma kendilerine bağlı taşeron.Ararım sizi dedi.
Çok sinirlendim.ben şimdi ne yapayım.
6 ay sözleşme sonra kadro dendi.
giriş çıkış neden yapar firmalar?
Daha önce hiç başıma gelmedi.
Hem 1 aylık yıllık iznim kaybı var
heö sözleşme den 1 ay kayıp
hemde tazminat hakkım doğduğu zaman dan 1 ay kayıp olmuyor mu?
bilenler yazabilir mi?Nasıl davranmalı...
Benimle aynı gün işe giren arkadaşın da çıkılı ayın 30 u...Diğerlerin bodtoda çıkış tarihi yok.

bu arada işe nisan da girenler in dahi 01.06.2016 yazıyor işe başlangıç tarihi Bodro lar da.
Hiçbişey anlamadık....
Bilenler bizi aydınlatsın lütfen ;( ;( ;(

Yanlis basilmis olabilir,

Sirket taseron firma degisitirip sizi haklarinizla başka firmaya devreder sonra sozlesme yaparlar. Ki bu en cok olan durum.

Olumsuz bir sey oldugunu sanmam. Sgk kaydina bakin cikis var mi, yeni giris var mi varsa ayni kurum kodu yani ayni sirkete mi yapilmis?

Aciklama yapılmazsa alo sgk yi arayıp bilgilendirin. Yani ihbar edin :)

Hayır hiçbir şekilde şirket vs değişmedi
buna eminim.Bakalım neler olacak yarın.

Taşeron firmaların sgk ile ilgili bir uyanıklıkları bence. Benim de eskiden çalıştığım yerde taşeron şirket, çalışanlarına neredeyse 2-3 ayda bir girdi- çıktı yapardı. Çalışanların ruhu duymazdı. Ancak sgk dökümüne bakanlar bilirdi, onu bilenler de napacak ki, hiç görmemiş gibi davranırlardı. Bir sahtekarlık var idiyse bile işten çıkarılma korkusuyla kimse sesini çıkarmazdı

Taşeron firmaların sgk ile ilgili bir uyanıklıkları bence. Benim de eskiden çalıştığım yerde taşeron şirket, çalışanlarına neredeyse 2-3 ayda bir girdi- çıktı yapardı. Çalışanların ruhu duymazdı. Ancak sgk dökümüne bakanlar bilirdi, onu bilenler de napacak ki, hiç görmemiş gibi davranırlardı. Bir sahtekarlık var idiyse bile işten çıkarılma korkusuyla kimse sesini çıkarmazdı
Yarın Müdüre çıkıcam direk.iş kaybetme kprkum asla yok.çok çok sinirli yim Şuan....
Muhasebeci bir akraba m var.bodro yu ayın 10 undan önce alsaydım durum düzeltilebilirdi dedi.
Bakalım ne olacak.şikayet edesim var çokça...

Bu gibi durumları işten çıkma durumlarında yüklü tazminat ödememek adına belli aralıklarla çalışanları girdi çıktı göstermek için yapıyorlar genelde tabi bunun yanında mesela bazı şartlar gerçekleştiğinde işçilerin 1 yıllık sigortalarini devlet yatiriyor onu kullanmak için de yapıyorlar bu nedenle peşini bırakmayın gerekirse şikayetçi olun derim . Ayrıca her ay internetten ve bordrodan sigortanizi mutlaka kontrol edin

Bu gibi durumları işten çıkma durumlarında yüklü tazminat ödememek adına belli aralıklarla çalışanları girdi çıktı göstermek için yapıyorlar genelde tabi bunun yanında mesela bazı şartlar gerçekleştiğinde işçilerin 1 yıllık sigortalarini devlet yatiriyor onu kullanmak için de yapıyorlar bu nedenle peşini bırakmayın gerekirse şikayetçi olun derim . Ayrıca her ay internetten ve bordrodan sigortanizi mutlaka kontrol edin

E devletten baktım henüz ssk m görünmüyor.biraz daha geçmesi gerek sanırım.
o kadar Üzgünüm ki....tek derdim Helalinden hakkım yenmeden çalışmak...işsiz sayılırım şu andan itibaren ;(

E devletten baktım henüz ssk m görünmüyor.biraz daha geçmesi gerek sanırım.
o kadar Üzgünüm ki....tek derdim Helalinden hakkım yenmeden çalışmak...işsiz sayılırım şu andan itibaren ;(
Olsun sikmayin canınızı en azından tepkinizi gosterebiliyorsunuz. İnsanlar calismaya o kadar muhtaç olduğu için çoğu kişi sesini çıkaramıyor. Allah gonlunuze göre bir iş imkanı saglasin inşallah.

Back
X