• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş kurma, yardım edin..

hippotalamus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2016
15.730
66.688
518
Selam kızlar..
Eşimle evlendiğimizde çiftçiydi. Kaç kuşaktır. O zaman Asi dizisi vardı tamda dizideki yerlerde tarlaları var. (Bu arada tesadüf dizinin tekrarları başladı) bende diziye kandım kalktım taa istanbul dan buralara geldim. Neyse konu bu değil. . Zamanla bıktı yoruldu çiftçilikten ne saati var ne hafta sonu ne tatili.. Üstelik bütün gün toz toprak içinde daha masa başı bir işi olsun istedi. Benle evlendikten sonra 6 sene daha çiftçilik yaptı.

Sonra İstanbul da iş kurmak istedi ama cesaret edemedi. Şimdi yine aynı şehirde ama başka bir ilçeye taşındık. Ailesinden 1.5saat uzağa. . Öncesinde aile apartmanı, aile işi. . Sürekli iç içeydik. Aslında biraz bundan da bıktık ikimizde.

2 yıldır da demir ticareti yapıyor ama bir türlü düzene oturtamadı. İşi daha yeni yeni öğrendi. Bu süre zarfında kayınbabam maaş vermeye devam etti sağolsun. Ek bir iş daha yapmaya karar verdi. Çiğ köfteci açıp başına güvendiği bir arkadaşını geçirecek kendi de gidip gelcek. Bu iş için benim altınlarımı satıcak. 20 bin yıllık kira, 20 binde dükkanın içini yaptırmak için harcıcak. Banada fikrimi sordu ama ben kararsızım. İlerde bir sorun olursa işler yolunda gitmezse sana da sordum ama demesin diye yorum yapmıyorum. Sizce böyle bir riske girmeli mi?

Not:Borcumuz yok şükür, ev kira değil, arabamız var. Eşimde çok kararsız bir insan. Nasıl karar verip benle evlendi onu bile bilemiyorum.

Daldan dala atlamışım yazarken. . Kusura bakmayın ama açıklayıcı olsun istedim.

Yanlis anlama ama daha hali hazirda olan isi oturtamamisken yeni bir is hele su zamanda riskli degil mi? Bana gorene batiranlar yani gordugum o , isin basinda durmayanlar ve bilmedigi isi yapmaya calisanlar.ne is yaparsan yap bildigin isi yap derim nacizane.hersey uzaktan kolay gorunuyo ama icine girince oyle degil o.

Yanlis anlama ama daha hali hazirda olan isi oturtamamisken yeni bir is hele su zamanda riskli degil mi? Bana gorene batiranlar yani gordugum o , isin basinda durmayanlar ve bilmedigi isi yapmaya calisanlar.ne is yaparsan yap bildigin isi yap derim nacizane.hersey uzaktan kolay gorunuyo ama icine girince oyle degil o.
Demir işi durdu biraz açıkcası.. benim baba mesleğim aynı zamanda:KK66: ordan biliyorum. İşi oturtmak lazım o da bikaç seneyi buluyor. Çiğköfte işini de bir arkadaşı soktu aklına.. o daha önce bu işi yapan abisinin yanında çalışmış. Işi oturtmana yardımcı olurum dedi. O da iş sahibi olacak. Ama kaybedecek bişeyi yok tabi onun.

Selam kızlar..
Eşimle evlendiğimizde çiftçiydi. Kaç kuşaktır. O zaman Asi dizisi vardı tamda dizideki yerlerde tarlaları var. (Bu arada tesadüf dizinin tekrarları başladı) bende diziye kandım kalktım taa istanbul dan buralara geldim. Neyse konu bu değil. . Zamanla bıktı yoruldu çiftçilikten ne saati var ne hafta sonu ne tatili.. Üstelik bütün gün toz toprak içinde daha masa başı bir işi olsun istedi. Benle evlendikten sonra 6 sene daha çiftçilik yaptı.

Sonra İstanbul da iş kurmak istedi ama cesaret edemedi. Şimdi yine aynı şehirde ama başka bir ilçeye taşındık. Ailesinden 1.5saat uzağa. . Öncesinde aile apartmanı, aile işi. . Sürekli iç içeydik. Aslında biraz bundan da bıktık ikimizde.

2 yıldır da demir ticareti yapıyor ama bir türlü düzene oturtamadı. İşi daha yeni yeni öğrendi. Bu süre zarfında kayınbabam maaş vermeye devam etti sağolsun. Ek bir iş daha yapmaya karar verdi. Çiğ köfteci açıp başına güvendiği bir arkadaşını geçirecek kendi de gidip gelcek. Bu iş için benim altınlarımı satıcak. 20 bin yıllık kira, 20 binde dükkanın içini yaptırmak için harcıcak. Banada fikrimi sordu ama ben kararsızım. İlerde bir sorun olursa işler yolunda gitmezse sana da sordum ama demesin diye yorum yapmıyorum. Sizce böyle bir riske girmeli mi?

Not:Borcumuz yok şükür, ev kira değil, arabamız var. Eşimde çok kararsız bir insan. Nasıl karar verip benle evlendi onu bile bilemiyorum.
Daha diğer işi yeni yoluna girmeye başlamış bu durumda enerjisini ikiye bölmesin bir yılda bekleseniz bu işe girmek için daha iyi olur

Demir işi durdu biraz açıkcası.. benim baba mesleğim aynı zamanda:KK66: ordan biliyorum. İşi oturtmak lazım o da bikaç seneyi buluyor. Çiğköfte işini de bir arkadaşı soktu aklına.. o daha önce bu işi yapan abisinin yanında çalışmış. Işi oturtmana yardımcı olurum dedi. O da iş sahibi olacak. Ama kaybedecek bişeyi yok tabi onun.
Benim kuzenlerimin esi cig kofteci acti ortak mesela ama herkesin kendi isi vardi. koydular basina birinin babasini ama basinda durmadan isi takip etmeden ne kadar olabilir ki.cig kofte zor is.gece calisman lazim elinde kalan urun ertesi gun bozuluyor bi ton sıkıntı yani.arkadasi basinda duracak en az bir kisi servis getir gotur isini yapacak.etti iki eleman.maasi sigortasi derken zaten ne kazaniyo da sana ne kalacak.esin kendi calismali ki anca oyle kazanabilir ki o da iyi bir yerde olursa.bizimkiler hem isin basina baskasini koydular hem yeri iyi degildi bir senede kapattilar maalesef.

Isin basinda baskasi olmaz. Ustelik karinizin yarisi calisan maasi sigortasina gidecek. E is yerinin de masrafi var. Bosa calismis olabilir dukkan. Ve heryerde cigkofteci var. Girisimcilik yapmak istiyorsaniz fark yaratmaniz gerek.

Isin basinda baskasi olmaz. Ustelik karinizin yarisi calisan maasi sigortasina gidecek. E is yerinin de masrafi var. Bosa calismis olabilir dukkan. Ve heryerde cigkofteci var. Girisimcilik yapmak istiyorsaniz fark yaratmaniz gerek.
Eşimin demir işi sürekli başında durmasına gerek yok telefonla daha çok işi.. arkadaşı 6 ay çalışacak yanında bu arada işi öğrenecek. Alternatif bişiylerde yapmak istiyorlar. Bardakta mısır, çorba, çay..

Bana göre çiftçilik (büyük çapta yapılırsa) ve sanayi işi daha kıymetli. Sanayide ve ticarette büyüme yavaş ama istikrarlı olur.

Çiğköfteci mantıcı gözlemeci bazlamacı her tarafta çok fazla. Muhit olarak iyi bir yerdeyse tutar belki ama eşiniz anlar mı bu işlerden? Demir ticaretinde neden devam etmiyor?

Size tavsiyem siz de eşiniz de kosgebin girişimcilik eğitimine gidin sertifika alın. Çiğköfteci açarsanız da sizin üzerinize açın (kadınların destek oranı daha yüksek o yüzden) devlet desteği alın. Herşeyinizi karşılamaz ama faydası olur çok.

Çok şükür çiftçilik işi devam ediyor. Aile işi o.. tarlalar çiftlik falan duruyor.

Altın satarak değil de şimdiki işini oturtup birikim yapıp dükkan açsın bence.. battığı zaman en azından bi guvenceniz olur..

İkinci bir işi kuracaksınız başında siz durun bir iş kurup başında başkası durunca ne kadar güvenilir olursa olsun o iş tutmaz el elin eşefini turku cagirarak arar lafı boşa değil boşuna elinizde ki yatırımdan da olursunuz ben sizin yerinizde olsam şuan mevcut işin olmasını beklerim

Yok vazgeçtik ondan.. dediğiniz gibi başkasına güvenerek iş kurmak istemedik.. aynı sektörden devam edicek. Demir dışında aliminyum satmaya da başlıcak. Çalışması için 2 kişi ayarladı bile.. dükkanda tuttu. Yılbaşından sonra tam anlamıyla başlıcak. Bu sefer inanın bende tam sormuyorum o da fazla detay anlatmıyor.
İnanın strese giriyorum detayları öğrenip sonra o vazgeçince.. çok kararsız bi insan eşim. Bakalım bu sefer olacak diyor.

Bazen diyorum bu kadar kararsız birisin. Bi gömlek alana kadar 10 kere düşünüyorsun benimle nasıl evlendin :rolleyes:

:KK68:Ahh ahh hayalimdeki hayatı yaşıyormuşsunuz.
Ben de şehrin keşmekeşinden uzak bir çiftlikte tamamen doğal bir hayat sürmek isterim hep.
Doğa gibisi var mı? Temiz ve sağlıklı bir hayat tamamen doğada büyüyen çocuklar...
yerinizde olsam çiftliğe dönerdim

Back
X