• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

is meselesi

canybudy

Guru
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2009
129
61
298
Merhaba arkadaslar, ben okuldan mezun olduktan sonra amacim devlette calisabilmekti ama o kadar cevre baskisi altında kaldim kii her goren naptin naptin is buldun mu die sorunca o sirada da iyi bir firmadan is denk geldi ve basladim bi yildan fazla calistim ama firmalrin isleri ii gitmedigi icin isten cikmak zorunda kaldim tamda dugun hazirliklari yaptigim bir zamanda. Su an 2 aylik evliyim maddi yonden borçlarımiz var ama idare edebiliyoruz. Bu seferki amacim direkt sinavlara hazirlanmak 2015 olmazsa 2016 ama bazen acaba yasim geçiyor mu gec mi kaldim herkes bir yerlerde çalışıyo die panikleyip üzülüyorum :( guzel orneklere ihtiyacim var galibaa

Yasim 25. Kimya muhendisligi atamasi oldukca az bir bolum malesef
atanamazsan kursa gider iş güvenliği uzmanı olursun bir osgb ile çalışabilirsin gayet de güzel işin maaşın olur canım bu tarz alternatifler var nasılsa

atanamazsan kursa gider iş güvenligi uzmanı olursun bir osgb ile çalışabilirsin gayet de güzel işin maaşın olur canım bu tarz alternatifler var nasılsa
Canim isg belgemde var aldim ama hic kullanmadim. Yani diger isim garanti olmadi onu gorunce devlet olsun istiyorum esimde memur ayak uydurmak amacli. Kpss ye evde calismaya başladım sabirsizlik var bende birazz

Canim isg belgemde var aldim ama hic kullanmadim. Yani diger isim garanti olmadi onu gorunce devlet olsun istiyorum esimde memur ayak uydurmak amacli. Kpss ye evde calismaya başladım sabirsizlik var bende birazz
yani isg daha mantıklı bence . kpssde kazanacakmısın kazansan atanacakmısın ohoo çok zaman var ve çok mezun var şimdiden sabırsızlanıyorsan işin zor açıkcası senelerdir devlet yolu bekleyenler var allah yardımcın olsun madem

Kpss bir süreç hemen olsun istemek yaşım geçiyor diye panik yapmak çok saçma. Önce kararınızı vermelisiniz. Kpss yi gerçekten istiyorsanız belirli bir süre dişinizi sıkmaz zorundasınız. Çevreye karşı kulağınızı kapatın. Onların öncelikli görevi her zaman memnuniyetsizlik yaratıp kendilerini tatmin etmektir.

Teşekkür"minnakmimar, post: 38921555, member: 551786"]yani isg daha mantıklı bence . kpssde kazanacakmısın kazansan atanacakmısın ohoo çok zaman var ve çok mezun var şimdiden sabırsızlanıyorsan işin zor açıkcası senelerdir devlet yolu bekleyenler var allah yardımcın olsun madem[/QUOTE]
Tesekkur ederimm aynen dedigin gibii olcak mii olmicak mii giderekk alimmlarr azaliyor bunlar moralimi dusuruyor ama bazende yapabilirim yapacagim diyorum hayirlisi

Teşekkür"minnakmimar, post: 38921555, member: 551786"]yani isg daha mantıklı bence . kpssde kazanacakmısın kazansan atanacakmısın ohoo çok zaman var ve çok mezun var şimdiden sabırsızlanıyorsan işin zor açıkcası senelerdir devlet yolu bekleyenler var allah yardımcın olsun madem
Tesekkur ederimm aynen dedigin gibii olcak mii olmicak mii giderekk alimmlarr azaliyor bunlar moralimi dusuruyor ama bazende yapabilirim yapacagim diyorum hayirlisi[/QUOTE]
azim ve şans meselesi ben o topa hiç girmedim şahsen . çoğunun emekleri boşa gitti girdiler en sonunda özele karar ver eğer kararın kesinlikle bu ise kimsenin ne yaptığı ne dediği umrunda olmasın atla deve değil azimle çalışırsan yaparsın pek tabii

Tesekkur ederimm aynen dedigin gibii olcak mii olmicak mii giderekk alimmlarr azaliyor bunlar morra bazende yapabilirim yapacagim diyorum hayirlisi
azim ve şans meselesi ben o topa hiç girmedim şahsen . çoğunun emekleri boşa gitti girdiler en sonunda özele karar ver eğer kararın kesinlikle bu ise kimsenin ne yaptığı ne dediği umrunda olmasın atla deve değil azimle çalışırsan yaparsın pek tabii[/QUOTE]
Bende ilk ozelden yana kullandim sansimi ama yine isimden mutlu olamadim aklimda hala ben napcam kaygisi vardi kii sonundada isten cikmak zorunda kaldim su anda evliyim en azindan cocuk sahibi olmadan sinavlari denemek daha mantikli geliyor

azim ve şans meselesi ben o topa hiç girmedim şahsen . çoğunun emekleri boşa gitti girdiler en sonunda özele karar ver eğer kararın kesinlikle bu ise kimsenin ne yaptığı ne dediği umrunda olmasın atla deve değil azimle çalışırsan yaparsın pek tabii
Bende ilk ozelden yana kullandim sansimi ama yine isimden mutlu olamadim aklimda hala ben napcam kaygisi vardi kii sonundada isten cikmak zorunda kaldim su anda evliyim en azindan cocuk sahibi olmadan sinavlari denemek daha mantikli geliyor[/QUOTE]
o zaman kimin ne dediğini takmadan tam gaz çalışmaya devam canım hakkında hayırlısı olsun

Merhaba arkadaslar, ben okuldan mezun olduktan sonra amacim devlette calisabilmekti ama o kadar cevre baskisi altında kaldim kii her goren naptin naptin is buldun mu die sorunca o sirada da iyi bir firmadan is denk geldi ve basladim bi yildan fazla calistim ama firmalrin isleri ii gitmedigi icin isten cikmak zorunda kaldim tamda dugun hazirliklari yaptigim bir zamanda. Su an 2 aylik evliyim maddi yonden borçlarımiz var ama idare edebiliyoruz. Bu seferki amacim direkt sinavlara hazirlanmak 2015 olmazsa 2016 ama bazen acaba yasim geçiyor mu gec mi kaldim herkes bir yerlerde çalışıyo die panikleyip üzülüyorum :KK43: guzel orneklere ihtiyacim var galibaa
Ne geliyorsa başımıza şu toplum baskısından geliyor.
Adam lisede baskı başlar: filancanın çocuğu şurayı kazanmış. Sen ne yaptınnn?
Adam kazanır.= ee ne zaman mezun olcan.
Mezun olur= iş bulamadın mı hala? zaten senin bölüm zor iş bulur. Hayırlısı olsun.
İş bulur= (gıızzz) sen hala evlenmedin mi?
Evlenir= çocuk yok mu? Olmuyor mu? Doktora gidin..
Çoçuk olur ikincisi için başlar.
Farkındaysan koca hayatı hep başkası için yaşamış oluyorsun.
Toplum baskısı olmasa belki evleneceğine dünya turuna çıkacaksın bisikletle. Bize ütopik geliyor ama elin gavuru yapıyor.
Velhasıl kelam milletin ne dediğini bırak da ne yapmak istiyrosan onu yap.
İlerinde pişman olunca faturasını millet değil sen ödeyeceksin. 25-26 yaş mı diyesim var.

herkes illa devlette çalışmalı diye birşey yok ki. bir sürü özel şirkette iş bulabilirsiniz. kpss ye bu kadar yüklenince puanlar artıyor ve tabiki çoğu insan ya devlet ya da işsizlik mantalitesine girdiği için üniversite mezunu binlerce kişi evde oturuyor durumda oluyor. kimya mühendisi olarak devlette harcanacağınızı düşünüyorum açıkçası, eğitiminiz birçok güzel ve faydalı işlerde kullanılabilir.

Bende 25 yasindayim hatta bende iki aylik evliyim. 2013 de universiteden mezun oldum bende ve esim memur oldugu icin baska hicbir yere yonelmeden gecen sene bir sene boyunca ayni zamanda nisan dugun hazirliklari ceyiz falan vardi ona ragmen kpss ye calistim ayni zamanda calismak zorunda kaldim ceyiz icin ama hic azmimi yitirmedim ara sira umutsuzluk oluyor ama kararli olursan basarirsin eminim... zor bir surec ama hersey senin elinde unutma ;)

Bana da bi komsu teyze annemin yaninda ` sen de bi ekmegini eline alamadin` demisti. O kadina fena patlamistim. O gunden sonra soranlara ben memnunum, calismak istemiyorum, esimin geliri iyi falan diyorum. Baska turlu sorularin sonu gelmiyor cunku.
Eger kendine guveniyorsan gir kpssye. Ben de gircem 2015e, isg sertifikasi da cikarticam. Bir ay sonra 25 oluyorum, evliyim iki senelik, ben de cok panik bi haldeyim, napicami sasirdim.
Ama kendimize guvenmemiz lazim, baska yolu yok.

Meslektaşız. Tam 2 sene iş aradıktan sonra yeni atandım. Sınıf arkadaşlarım da yeni yeni hayatlarını yoluna koyuyorlar. Bizim bölümde böyle maalesef. Birkaç sene sürünmeden düze çıkamıyorsun. O dönem en nefret ettiğim söz de, sizin sektörün çalışma alanı baya geniş sözüydü. :KK12:

Ne geliyorsa başımıza şu toplum baskısından geliyor.
Adam lisede baskı başlar: filancanın çocuğu şurayı kazanmış. Sen ne yaptınnn?
Adam kazanır.= ee ne zaman mezun olcan.
Mezun olur= iş bulamadın mı hala? zaten senin bölüm zor iş bulur. Hayırlısı olsun.
İş bulur= (gıızzz) sen hala evlenmedin mi?
Evlenir= çocuk yok mu? Olmuyor mu? Doktora gidin..
Çoçuk olur ikincisi için başlar.
Farkındaysan koca hayatı hep başkası için yaşamış oluyorsun.
Toplum baskısı olmasa belki evleneceğine dünya turuna çıkacaksın bisikletle. Bize ütopik geliyor ama elin gavuru yapıyor.
Velhasıl kelam milletin ne dediğini bırak da ne yapmak istiyrosan onu yap.
İlerinde pişman olunca faturasını millet değil sen ödeyeceksin. 25-26 yaş mı diyesim var.
Çok teşekkür ederim yorumun için. kesinlikle haklısın.

Meslektaşız. Tam 2 sene iş aradıktan sonra yeni atandım. Sınıf arkadaşlarım da yeni yeni hayatlarını yoluna koyuyorlar. Bizim bölümde böyle maalesef. Birkaç sene sürünmeden düze çıkamıyorsun. O dönem en nefret ettiğim söz de, sizin sektörün çalışma alanı baya geniş sözüydü. :KK12:
İnşallah darısı bana olur. İşiniz hayırlı olsun.

Bana da bi komsu teyze annemin yaninda ` sen de bi ekmegini eline alamadin` demisti. O kadina fena patlamistim. O gunden sonra soranlara ben memnunum, calismak istemiyorum, esimin geliri iyi falan diyorum. Baska turlu sorularin sonu gelmiyor cunku.
Eger kendine guveniyorsan gir kpssye. Ben de gircem 2015e, isg sertifikasi da cikarticam. Bir ay sonra 25 oluyorum, evliyim iki senelik, ben de cok panik bi haldeyim, napicami sasirdim.
Ama kendimize guvenmemiz lazim, baska yolu yok.
Merhaba, evet evlenince biraz daha panik oluyomus insan. yarın birgün çoluk çocuk olursa diye sanırım bu panik :) Allaha şükür eşim bana çok destekçi onun desteği yeter bana inş. sizinde hedefledikleriniz gerçekleşir başarabilirz :)

Back
X