slm arkdaşlar. Ben satış uzmanıyım iş yerimizde 5 bayan çalışıyoruz, bunlardan biriside kendi normal hayatta görüştüğüm arkadaşım. Satış konusunda tecrübesi hiç yok ama benim sayemde işe girdi. Onu ben bu işi denemesi ve hatta Yapamam diye birşey yok sende yapabilirsin bir dene diyerek aldırttım. Bizim satış için belli bir kotamız var yani prim usulü gibi düşünün. 2 aydır bizimle beraber ama satış potansiyeli çok az. Benim yüksek, eğer satışımda kotamın üstüne çıkarsam primim yüksek oluyor, buda ikna kabiliyetine bakıyor tabiki. Bazen arkadaşım telefonla görüşemediği yada telefonlara çıkmayan müşterilerini bana arattırıyor ve diyorki eğer satarsan bana yazarsın.Birkaç kez bunu yaptım önemli değil. Şimdi bazen düşünüyorum benim satışım yüksek kendi kendine düşünüyormudur sattıklarından birkaçınıda bana yazsa ne olur diye. Bazen aklımdan bu düşünce geçiyor ne yalan söyleyeyim. ama şunuda düşünüyorum iş başka arkadaşlık başka. İnanın satış yapınca insan sevinir değilmi ben üzülüyorum resmen. Üzülmemin sebebi acaba öylemi düşünüyor diye. Sonuçta ben bu işin profesyoneli değilim bende göre göre öğrendim.:26: