İş mi Arkadaşlık mı

linda08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
1.008
7
66
Antalya
slm arkdaşlar. Ben satış uzmanıyım iş yerimizde 5 bayan çalışıyoruz, bunlardan biriside kendi normal hayatta görüştüğüm arkadaşım. Satış konusunda tecrübesi hiç yok ama benim sayemde işe girdi. Onu ben bu işi denemesi ve hatta Yapamam diye birşey yok sende yapabilirsin bir dene diyerek aldırttım. Bizim satış için belli bir kotamız var yani prim usulü gibi düşünün. 2 aydır bizimle beraber ama satış potansiyeli çok az. Benim yüksek, eğer satışımda kotamın üstüne çıkarsam primim yüksek oluyor, buda ikna kabiliyetine bakıyor tabiki. Bazen arkadaşım telefonla görüşemediği yada telefonlara çıkmayan müşterilerini bana arattırıyor ve diyorki eğer satarsan bana yazarsın.Birkaç kez bunu yaptım önemli değil. Şimdi bazen düşünüyorum benim satışım yüksek kendi kendine düşünüyormudur sattıklarından birkaçınıda bana yazsa ne olur diye. Bazen aklımdan bu düşünce geçiyor ne yalan söyleyeyim. ama şunuda düşünüyorum iş başka arkadaşlık başka. İnanın satış yapınca insan sevinir değilmi ben üzülüyorum resmen. Üzülmemin sebebi acaba öylemi düşünüyor diye. Sonuçta ben bu işin profesyoneli değilim bende göre göre öğrendim.:26:

samimi arkadaşın neden böyle düşünsünki.o bnimde primim olsun diyerekten senden yardım istemiş.üzülme ben önce düşünmüyor

iş başka arkadaşlık başka ayrıca elinden çalmıyorsun ters birşey yapmıyorsun ve tecrübesiz ne olacak yane tabe düşük olacak bence iş konusunu arkadaşlık içinde kapatın yani düşünmeyin ayrıca çıkmak isterse sakın engel olmayın satış yapmak çok dil dökmek işi iyi bilmek demek 5 parmağın 5i bir değil bence herşeyi oluruna bırakın ve asla!!!!!! işle arkadaşlığı karıştırmayın!!!!!

Öyle tabi buna bende kesinlikle katılıyorum. Ama bazen insanlar ne düşünür yada yanlışmı anlıyor diyede düşünmekten de kendimi alamıyorum. sonrada düşünüyorum, hep o bu şu ne der ne düşünür diyede kafamı çok yoruyorum. Acaba ben mi çok iyi niyetliyim yoksa etrafımdakiler mi çok akıllı ? Ama şu bir gerçek kendi işinde olsa başka yerdede çalışsan kesinlikle tanıdığın akraban yada ailenden biri ile çalışmayacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…