İş sıkıntıları

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Merhabalar
4 yıllık Uluslararası İlişkiler mezunuyum fakat ingilizcem olmadığı ve iş tecrübem bulunmadığı için hiçbir yerde işe giremedim. Evliyim kredi borcum var mecbur çalışmak zorundayım sekreterlik ve ön muhasebe işi buldum bir firmada çalışıyorum yalnız bazı durumlar o kadar ağrıma gitmeye başladı ki kafama takmaya başladım
Herkesin beni ayakçı gibi kullanıyor olması getir götür işlerinin yapılması her şeyi ben yapmak zorundaymışım gibi davranmaları artık bunlardan çok sıkıldım, parasal anlamda takmıyorum aldığım maaş belli 1800 tl. Çıksam piyasanın durumu belli iş olanağım yok bu işi yapanlar durum hep böylemi yoksa ben mi abartıyorum kendi kendimi sorgulamaya başladım artık :(

Malesef hep aynı.

Iyi bi ünv den mezun oldum master Yaptım. SMMM stajyeriyim aynı zamanda ama her ay patronun evinin faturalarını bile ödemeye ben gidiyorum PTT ye.

Ne yazık ki böyle :KK43:

Yine de şükrediyorum işsiz olmak çok daha kötü inanın.

Son düzenleme:
Merhabalar
4 yıllık Uluslararası İlişkiler mezunuyum fakat ingilizcem olmadığı ve iş tecrübem bulunmadığı için hiçbir yerde işe giremedim. Evliyim kredi borcum var mecbur çalışmak zorundayım sekreterlik ve ön muhasebe işi buldum bir firmada çalışıyorum yalnız bazı durumlar o kadar ağrıma gitmeye başladı ki kafama takmaya başladım
Herkesin beni ayakçı gibi kullanıyor olması getir götür işlerinin yapılması her şeyi ben yapmak zorundaymışım gibi davranmaları artık bunlardan çok sıkıldım, parasal anlamda takmıyorum aldığım maaş belli 1800 tl. Çıksam piyasanın durumu belli iş olanağım yok bu işi yapanlar durum hep böylemi yoksa ben mi abartıyorum kendi kendimi sorgulamaya başladım artık :KK43:
yabancı ülkelerde insanlar hiç bir işi küçük görmeden çalışırlar...üniversite öğrencileri çöp toplar, bir iş adamının oğlu
bulaşıkçılık yapar vb..bizim burda üniversiteyi bitiren masa başı iş bulup, emirler yağdırmayı bekliyorlar sanırım...
gençler sadece üniversiteye gidip, gününü gün edip, kendini okurken bile geliştirmeyi düşünmüyorlar...okurken yazları staj yapmak, dilini geliştirmek vb. şeyler yapmıyor, üniversiteyi bitirincede sudan çıkmış balık gibi kalıyorlar...üniversite çok mezun var, kişisel olarak kendini geliştirmek önemli artık...bütün başarılı kişilerin hayatını okuduğumuzda, en alt kademelerden başlayıp, yapmadıkları iş kalmadığını görürüz...

yabancı ülkelerde insanlar hiç bir işi küçük görmeden çalışırlar...üniversite öğrencileri çöp toplar, bir iş adamının oğlu
bulaşıkçılık yapar vb..bizim burda üniversiteyi bitiren masa başı iş bulup, emirler yağdırmayı bekliyorlar sanırım...
gençler sadece üniversiteye gidip, gününü gün edip, kendini okurken bile geliştirmeyi düşünmüyorlar...okurken yazları staj yapmak, dilini geliştirmek vb. şeyler yapmıyor, üniversiteyi bitirincede sudan çıkmış balık gibi kalıyorlar...üniversite çok mezun var, kişisel olarak kendini geliştirmek önemli artık...bütün başarılı kişilerin hayatını okuduğumuzda, en alt kademelerden başlayıp, yapmadıkları iş kalmadığını görürüz...
Dogru soze ne denir allah askina. Hele ki isletme uluslar vs okuyan insanlarin ogrenciyken dil ogrenmek icin kendini yirtmamasini ben anlayamiyorum. Ki sadece para meselesi degil dersler alinir kendi kendine calisilir ya da baska bi alanda sertifika bisi alinir onca yurt disi programi var birine gidip tecrube edinilir vs vs. maalesef her okul bir degil. Sirketler yeni mazun bile olsa kalifiye eleman istiyor ama ortasinif bir okuldan mezun olanlarin ekstra calismasi ve bir adim daha ileri gitmeye calismasi lazim. Ama gencler masallah hem gunumu gun edeyim sonra mezun olunca onume islerden is begen diye sersinler demekte. Bence dil ogrenmezseniz bu is zor.

Allah yardımcıniz olsun bu devirde işsiz de mutsuz çalışan da mutsuz. Ben de bir dönem sekreterlik yapmıştım. Beni de bu şekil kullanıyorlardi. En alt seviyede olan ve asgari ücretli ben olduğum için herhalde bilemiyorum. Normalde bu tür işleri ofisboylar yapar ama bizde oyle biri yoktu. ben yapıyordum. Neden diye sorduğum çok zamanlar oldu. Bir de oranın şamar oğlanı ben oldum.Ama malum işsizlik zor çıkinca da iş yok. Mecbur ses çıkarmadan çalıştım ben de. Her iş yerinde aynı maalesef

Merhabalar
Herkesin beni ayakçı gibi kullanıyor olması getir götür işlerinin yapılması her şeyi ben yapmak zorundaymışım gibi davranmaları artık bunlardan çok sıkıldım, parasal anlamda takmıyorum aldığım maaş belli 1800 tl. Çıksam piyasanın durumu belli iş olanağım yok bu işi yapanlar durum hep böylemi yoksa ben mi abartıyorum kendi kendimi sorgulamaya başladım artık :KK43:
Evet canım sekreterlik ve ön muhasebe işleeinde ne yazıkki durum bu. Bende 4 yillik lisans mezunuyum ama senin gibi benimde ingilizcem ve tecrübem yok bende giremedim bi işe. Senin işini yapan tanidiklarim var çay demleyip paspas masa silme yemek yapiyordu 3 sene sonra bir yemekci kadin aldilar artik cay yemek yapmiyor sadece evrak işleri ama 3 sene bu şekilde calişti. Yani bu iş genelde böyle. Tecrübede olmayinca mecbur yapiyosun bi 6 sene calişsan başka ise girerken 6 yil tecrubem var dersin o zaman farklı muamele yaparlar aynı sektörde belki

Allah yardımcıniz olsun bu devirde işsiz de mutsuz çalışan da mutsuz. Ben de bir dönem sekreterlik yapmıştım. Beni de bu şekil kullanıyorlardi. En alt seviyede olan ve asgari ücretli ben olduğum için herhalde bilemiyorum. Normalde bu tür işleri ofisboylar yapar ama bizde oyle biri yoktu. ben yapıyordum. Neden diye sorduğum çok zamanlar oldu. Bir de oranın şamar oğlanı ben oldum.Ama malum işsizlik zor çıkinca da iş yok. Mecbur ses çıkarmadan çalıştım ben de. Her iş yerinde aynı maalesef
Çok doğru söylemişsin. Bu devirde işsizde mutsuz çalışanda mutsuz:(

Back
X