İş sonrası eve geldiğimde yapabileceğim çabuk yemek önerileri...

Hancock

Yanımda olmalısın senin yerin orası...
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2015
1.282
949
123
Merhabalar

Ben mutfağa yeni yeni giriyorum yemekler hep standart olsada işten eve geldiğim de basit yemekler yapmak istiyorum mesela tavuk kızartmak yanına pilav yapmak gibi... Açıkcası çok yemek yapmayı bilmiyorum :D ama yapabiliyorum tariflere baka baka seneye kısmetse evlencem ve şimdiden bişeyler öğrenmek istiyorum... Ufak tefek şeylerle başlamak güzel oluyor.

Öneri alabilirmiyim işten gelindiğinde hemen ne yemek olur aparatif neler yapılabilir... Şimdiden teşekkür ediyorum.

Tavuklu garnitürlü yemek.bide yemeği akşamdan yapıp bırakmak daha güzel oluyormuş.eğer akşamları kendinde o gücü buluyorsan çoğu kadın böyle yapıyor.

Derin dondurucu buz en iyi arkadaşınız olacak. Haftasonu tatili olan bi işiniz varsa yyapıp yapıp doldurun. Mesela bakliyatlari fasulye nohut vs tek seferlik olacak şekilde haslayip posetleyip köyün. Mevsiminde bezelye fasulye vs zevkinize gore. Ellerinizi yarı pişirip atın kuşbaşı felan zamandan tasarruf olur. Kıyma paketliyin. En iyisi yenmeye hazır şeyler yapıp hazırda bulundurmak. Yemek kültürümüzü bilmediğim için bu kadar ornek verebilirim. Ben mantı bile yapar koyarim :kk77:

Ayy evlenmeden bu kadar strese girdiysem yemek konusunda evlenince napıcam ben o_Oöneriler için teşekkürler

Ayy evlenmeden bu kadar strese girdiysem yemek konusunda evlenince napıcam ben o_Oöneriler için teşekkürler
dondurucuya her daim br şeyler atmak en iyisi ben iki kişiyken yemekleri 2 kere yemelik pişirik yarısını o akşam tüketip yarısını dondurucuya atıyordum tabi her yemek böyle olmuyor mesela karnıyarık fazla yapıp şeklini bozmadan donduruyordum köfteleri hazırlayıp yuvarlayıp dondurabilirsin mesela börek vs bunlarda donduducuya atılır misafir falan gelince çarçabuk mikrodalgada falan ısıtırsın. bakliyatları haşlayıp tek seferlik paketleyebilirsin. dolmalık biber kolay olur mesela kıymaya soğan rendeleyip baharatını ekmek içini normal köfte gibi yapıp çanak şekli verip fırına atıyorum sonra içine patates püresi koyup üstüne kaşar rendeleyip bi beş dk daha fırınlıyorum bu anlatımı zor gibi ama 15 dk da yapabilirsin o pişerken pilavını yaparsın pilavı bi bardaktan yapıoyrum bize yetiyor pilav olurken salata . salata malzemelerini de haftalık aldığımda yıkayıp kurutup dolaba öyle atıyorum üstüne streç sererek böylece hem bozulmuyor hem de salata yapması kolaylaşıyor

Evet konu güncel :p başka kısa pratik önerileri olan varmı cevaplar için ayrıca teşekkür ediyorum

aslında yemek yaptıkça pratikleşiyosun canım. bende hiç yemek yapmayı bilmiyordum evlenmeden önce ama iş başa düşünce, sora sora, denemiş yemek tariflerini deneyerek kendine en pratik yolları buluyosun. ama mutfakta planlı olmak çok önemli. mesela arkadaşlar çok güzel anlatmış bende aynı şeyleri yapıyorum. benim birde ayrıca dondurucum var eşim yemeğe çok düşkün olduğundan almak zorunda kaldım. hemen hemen herşey dondurucumda hazır oluyor o yüzden çok zorlanmıyorum açıkçası.

aslında yemek yaptıkça pratikleşiyosun canım. bende hiç yemek yapmayı bilmiyordum evlenmeden önce ama iş başa düşünce, sora sora, denemiş yemek tariflerini deneyerek kendine en pratik yolları buluyosun. ama mutfakta planlı olmak çok önemli. mesela arkadaşlar çok güzel anlatmış bende aynı şeyleri yapıyorum. benim birde ayrıca dondurucum var eşim yemeğe çok düşkün olduğundan almak zorunda kaldım. hemen hemen herşey dondurucumda hazır oluyor o yüzden çok zorlanmıyorum açıkçası.

ama dondurucu o yemeklerin tadını değişiyor işte problem o

ben pişmiş yemekler için pek kullanmıyorum canım o yüzden sıkıntı olmuyor. bide çok iyi sarıp hava almayacak şekilde saklarsan koku olmuyor. şahsen ben inanılmaz koku hassasiytim olmasına rağmen hiç koku almadım. alsam bende yiyemem.

konu hala aktifse diye yazıyorum belki birine faydası olur. bende çalışan bi bayanım ve yemek yapmayı pek de sevmiyorum. bana en pratik gelen fırın torbasında sebzeli tavuk. geniş bi kapta sıvı yağ, ezilmiş sarımsak, 1 kaşık salça, tuz, karabiber,kekikle sos yapıyorum. ister göğüs ister kemikli tavukları alıp yıkıyorum. bu sosun içine atıyorum.derilerini almakta fayda var. yanına da bi patates bi havuç doğruyorum. hepsini harmanlayıp unlayıp bi kaç yerınden deldiğim fırın torbasını koyuyorum. fırın torbasını da tepsiye koyup fırınlıyorum. yarım saat - 45 dakikada pişiriyorum. belki daha az zamanda da olur ama standardım o oldu :) mis gibi hemde sulu yemek oluyo :) detaylı anlattım ama bende tarifleri öyle istiyorum her şeyi anlamak için.

• Beğen
Reactions: s u
konu hala aktifse diye yazıyorum belki birine faydası olur. bende çalışan bi bayanım ve yemek yapmayı pek de sevmiyorum. bana en pratik gelen fırın torbasında sebzeli tavuk. geniş bi kapta sıvı yağ, ezilmiş sarımsak, 1 kaşık salça, tuz, karabiber,kekikle sos yapıyorum. ister göğüs ister kemikli tavukları alıp yıkıyorum. bu sosun içine atıyorum.derilerini almakta fayda var. yanına da bi patates bi havuç doğruyorum. hepsini harmanlayıp unlayıp bi kaç yerınden deldiğim fırın torbasını koyuyorum. fırın torbasını da tepsiye koyup fırınlıyorum. yarım saat - 45 dakikada pişiriyorum. belki daha az zamanda da olur ama standardım o oldu :) mis gibi hemde sulu yemek oluyo :) detaylı anlattım ama bende tarifleri öyle istiyorum her şeyi anlamak için.

unlamak nasl canım.

bir diğeri de kesinlikle yoğurup şekillendirip buzluğa attığım köfteler. işe giderken buzluktan buzdolabına indriyiroum akşam geldiğimde hazır yemek oluyo. hemen kızartıyorum.

mesela mercimek çorbası da çok kolayıma gelir. çünkü aşaması yok. patatesi havucu soğanı doğra az kavur yağda. üzerine kırmızı mercimeği koy, et su bulyon koy, suyunu koy.kapat pişsin. sonra vur blendra.

bi de fasülye diblesi. bi pratik yemekte o fasulyeleri dilmesi hariç :) soğanı yemeklik doğrayın tencereye koyun. üzeirne küçük küçük dillimlediğiniz fasülyeyı koyun. biraz da pirinç ıslatıp üzerine dökün. az biraz da su. kapağı kapalı pişssin. yemeden de üzerine yağ kızdırıp dökersiniz pul biberli. çok güzel olur.

• Beğen
unlamak nasl canım.

fırın torbasına malzemeler yapışmasın diye torbayı açıp bi kaşık un koyuyorum. şöle bi silkeleyip kalan unu döküyorum. malzemeleri koyup ağzını bağlıyorum ve kürdanla 4-5 yerinden deliyorum. çünkü pişerken torba kabarıyo. sanırım patlamaması için

• Beğen
fırın torbasına malzemeler yapışmasın diye torbayı açıp bi kaşık un koyuyorum. şöle bi silkeleyip kalan unu döküyorum. malzemeleri koyup ağzını bağlıyorum ve kürdanla 4-5 yerinden deliyorum. çünkü pişerken torba kabarıyo. sanırım patlamaması için

hııım saol canım.

Back
X