• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Sorunu.. Yoruldum! Helal mi kazandığım?

ZehreNur

❤ İki çiçeğim ❤
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2008
6.322
7.028
723
Arkadaşlar merhaba ben bir özel bir kurumda öğretmenim. Haftada üç gün akşam dersim oluyor. 6-9 arası eve 10 da geliyorum hatta bazen 22.15.. otobüslerde rahatsız ediliyorum kısacası taciz durumu..çok büyük birşey olmadı şükür gerçi ama ne bileyim yanımda oturanlar falan koluma çarpıyor kalçasını falan değdirmeye çalışıyor. Pislikler, lanet olsun hepsine! sırf bu yüzden artık kazandığım paranın helal olmadığını düşünüyorum.Part time a düşmek istiyorum babam destek vermiyor ama yinede yapacağım sanırım. Sizce parta düşersem pişman olur muyum maaş full time dan 100 lira eksik ssk çalıştığın gün kadar ödeniyor.yani maaş da problem yok. inanın artık çok isteksiz gidiyorum işe..
ne diyorsunuz kızlar parta düşmek bu durumda mantıklı mı?parta düşünce haftada 2 gün çalışacağım. diğer türlü 5 gün çalışıyorum.
lütfen bir akıl???şimdi evden çıkacağım gelince okurum inş.

Son düzenleme:
bu olanlarla kazandığının helal olup olmaması ne alaka anlamadım?

"yanımda oturanlar falan koluma çarpıyor kalçasını falan değdirmeye çalışıyor. Pislikler, lanet olsun hepsine! sırf bu yüzden artık kazandığım paranın helal olmadığını düşünüyorum."

demiş konu sahibesi..

Çakma hocalar yeterince çok iken bir de ben fetva uyduramayacam :1: ama otobüs , metrobüs tıklım tıkışken taciz olmasa bile herkes birbirine değiyor.. Yani buna göre hiç birimizin kazandığı helal değil o halde ?

Sonracıma dini boyutu ile alakasız olmakla beraber 100 lira eksik olup saat bakımından çok rahatlayacağınız ve trafiğinde çok yoğun olmayacağı şartlarda çalışmak tabi ki daha güzel olur..

"yanımda oturanlar falan koluma çarpıyor kalçasını falan değdirmeye çalışıyor. Pislikler, lanet olsun hepsine! sırf bu yüzden artık kazandığım paranın helal olmadığını düşünüyorum."

demiş konu sahibesi..

o bahsettikleri tamamen ayrı bi konu, taciz bu..
ama kazandığı paranın, aldığı maaşın bu konuyla ne ilgisi var? :27:

sadece maaşından 100 lira eksik olsa çok mantıklı öylesi ama sigortası da ona göre ödenecek bu durumda. kendi tercihi tabi ama bana göre gencecik bi yaşta eğer işyerinde de bi sıkıntısı yoksa sırf otobüsdeki taciz yüzünden part time çalışmak istemesi mantıksız.
ama tabi, bnm sigortamda alacağım 100 lira eksik parada umrumda değil, beni fazla etkilemez diyorsa konu sahibi orasını bilemem :ssz:

o bahsettikleri tamamen ayrı bi konu, taciz bu..
ama kazandığı paranın, aldığı maaşın bu konuyla ne ilgisi var? :27:

Şimdi benim anladığım şöyle...
Konu sahibesi part time çalışırsa 100 lira eksik alacak ama 2 gün çalışacak..Yani daha az tacize uğrayacak..
Ama "ya pişman olursam" demiş..

Evet..Şimdi benimde kafam karıştı biraz:26:

Kendisi geldiğinde daha net açıklar sanıyorum..

100 lira için 3 gün için daha gitmezdim ben part time çalışırdım senın yerinde olsam 5 gün dinlnir 2 gün çalışırdım hatta diğer 5 günde başka iş bile bulabilirsinbence.

şimdikinden daha fazla gelirin olur

ayrıca mesela ben yüzlerce kişinin çalıştığı bi kurumda çalışıyorum ve her toplumda olduğu gibi burdada bi kıza öküz gibi bakan, sürekli süzen, hatta ileriye gidip face den vs. mailler atan hayvanatlar var. ne yani şimdi ben çalışırken, bina içinde yürürken vs. bana bakıyorlar diye aldığım para, maaşım harammı oluyor? :27: yanlış anlaşılmasın, konu sahibinin otobüsde yaşadığı bu taciz durumu kafaya takılmıcak, dert sayılmıcak bişey değil demiyorum. ama bu durumu kazandığı paranın helal olup olmamasına bağlaması saçma.. :40:

haksız yere kazanç sağladığınızı ilk düşünecek insan işvereninizdir.hırsızlık yapmıyor,gizli gizli mesai saatlerinden kaçmıyorsanız işvereneniz gönül rızası ile size maaşınızı ödüyor ise helal olur diye düşünüyorum.ayrıca sizin tacize uğramanızın sebebi kazandığınız maaşınızla alakalı değil,karşınıza çıkan insanların ahlaksızlığı ile alakalıdır. Yoğunluğunuza,yorgunluğunuza bağlı olarak part time yada full time çalışma sizin kararaınız olmalıdır.Enine-boyuna düşünüp pişman olmayacağınız kararınızı kendinizin vermesi doğru olacaktır..

Maaş 100 tl. eksikse hiç düşünmeden part time çalışma saatlerini seçebilirsiniz. Hem dinlenme ve kendinize ayırdığınız zamanınız çok oluyor hemde boşuna stres yapmamış olursunuz.

Bir araba almayı düşünebilirsiniz bence. Kolları yanlışlıkla da çarpıyor olabilir. Kazandığınızal ilgisi yok konunun kendinizi boşuna üzüp sıkmayın. Çalıp çırpsanız kazandığınız haram olurdu.Kadınların şartlarını zorlayarak çalışması taraftarıyım.

İstanbul'da yaşıyorum Metrobüsün sıkışıklığı dillere destandır.
Bir kez bile tacize dokundurmaya maruz kalmadım.
Sürekli nezih insanlarla yolculuk yapmadığımı varsayarsak bu işte bir gariplik var gibime geliyor.

canım istanbuldaki kadınların pek çoğu bu durumdan muzdarip o zaman hiçbirimizin cocuguna coluguna anasına babasına bu paradan yedirmemesi lazımdı anamızın ak sütü gibi helal bu para alnımızın teri. ama taciz es geçilcek birşey değil öyle haysiyetsizler dolu Allaha havale ediyorum. böyle bağlantılar kurmaya kalkarsak herşey haram canım içini rahat tut

Yorumlar için teşekkürler.
Olayın dinle alakası şu; normalde dinen kadınların çalışıp çalışmaması isteğe bağlıdır. ev geçindirme sorumluluğu erkeğe aittir. bayan islama uygun şartlarda çalışırsa, yani bayanların olduğu bir ortamda olursa bir beis yoktur.fakat karşı cinsle yanlız bulunursa islam buna uygun bakmıyor. tamam bu açıdan benim sıkıntım yok..misal olarak verdim.benim sıkıntım tacize uğrayarak istemeden ten temasında bulunmak. isteyerek de yapsam bu da dinen caiz değildir değil mi? bu koşullarda Allahın hoşuna gitmeyecek birşeyi kabul ederek işe devam etmek bana caiz gelmiyor o yüzden helal mi diye soru işareti oluştu bende.yoksa çalıp çırpmıyorum tabiki alnımın akıyla paramı kazanıyorum.
açıklık getirebildim mi bilmiyorum?
bu örtülü bir bayanın iş için başını açmasına benziyor.bende örtülüyüm ama çok şükür kapalı çalışıyorum..

helallik le ne alaka canımm sen önce kendi rahatın için ruh sağlın için çalışma derim ...az kazan ama kafan rahat olsun cnm

Alo fetva hattını arayıp sorabilirsiniz
Numarası 190'dır. 23.00 a kadar çalışıyor bildiğim kadarıyla
Burada dini içerikli konu açmak yasaktır bilginize...

Back
X