İş Sorusu

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Kızlar,

Çok sinir olduğum bir durum var ve elimde olmadan tepkimi çok belli ediyorum. Kendimi engelleyemeden laf sokuyorum sürekli.

Duruma gelirsek;

Çalıştığım şirkette en son girenlerdenim ve istemsiz şekilde yeni işe başlayanlar ve eskiler diye bi grup oluştu. Yönetimde yeni bu arada. Eski personeller gerçekten çok iyi ve hiç kötü niyet sezmediğim insanlar ama üstlerinde inanılmaz bi yılgınlık var. Bu yılgınlık mesaiye geç başlama, işi zamanında teslim etmeme, sürekli oflayıp söylenerek kendini belli ediyor. Şirkette yönetim yeni olduğu için çok fazla iş var ve yeni personellerin hepsi mesai yapmak durumunda kalıyoruz. Bu işe başlarken söylenmişti. Hepiniz bunu bile bile başladık. Bunda bi sorun yok. Ama eski personeller gün içerisinde onlardan bi destek beklenmiyor zaten ama kendi işleri yetişmediğinde de niye ben bu işi tek yapıyorum, eve iş mi götürülür of diye söylenip duruyorlar. Biz min 10a kadar mesai yapıp üstüne onlar ben niye bu işi tek yapıyorum diye söylendikçe deliriyorum. Ve aşırı salakça laf sokuyorum sonra kendine inanılmaz kızıyorum sanane diye. Biz tüm gün bazen yemek arası bile olmadan çalışırken, onların mesaiye bir saat geç başlaması, çıkış saatİni bir dakika bile geçirmemeleri gün içerisinde sürekli 20-30 dk mola vermeleri üstüne ben bu işi tek mi yapıcam demeleri inanılmaz sıkıyor beni. Bu tavırları umursamadan işimi nasıl yapayım ben laf soktukça ortam da geriliyor gereksiz yere.

Değiştirmek çok zor insanları laf sokunca ne değişecek ki işinizden memnunsanız ses etmeyin bu ekonomide işsiz kalmak çok daha zor

Bu durum ordaki insanların suçu değil, kimse her gün 10’a kadar mesaiye kalmak zorunda değil ve bu normal de değil öncelikle iş arkadaşlarınızı eleştirdiğiniz ve sorguladığınız kadar bu toksik iş ortamınızı sorgulamanızı tavsiye ederim. Böyle bir ortamda sizin eski dediğiniz insanların yılmış olması çok çok normal siz yeni ve hevesli olabilirsiniz ama bu kültürün sizi de max 2-3 yıl içinde o hale sokacağını anlamak için dahi olmak gerekmiyor.

Bu durum tamamen bu toksikliği dayatan, izleyen ve yaratan sorumsuz işverenin suçu. Kusura bakmayın ama siz de hırslı değil safsınız bence, o insanların halinden ders almanız gerekirken bu kültürün bir parçası olarak bireysel şekilde insanlara saldırıyosunuz. Komik.

Çevrenizle ilgilenmeyi bırakın. Size ekstra iş yükü binmiyorsa sizlik bir durum yok ortada. Kendi kendinizi dolduruyorsunuz gibi geldi bana

Aslında ekstra iş yükü geliyor. Yaptıkları işin sonrasını takip etmedikleri için ya da bi sorun olduğunda bakmaya, çözmeye üşendikleri için benim işimi de etkiliyor. Yoksa bireysel iş yapıyor olsam beni etkilemiyor demek daha kolay olurdu

Hayır önceden böyle değilmiş zaten yeni yemi mesailer arttı yönetim değişince. Onlar hep normal mesai saatlerinde çıkıyorlarmış. Ben mesaiye kalsınlar demiyorum bunu isteme gibi hakkımda yok zaten. yaptıkları işin devamı bende. Bana geç gelince ya da hatalı gelince ekstra uğraşıyorum.

Sizi anlıyorum ben de benzer durumdayım ben üstelik hem eskiyim hem yılmış durumdayım hem de yenilerin arkasını topluyorum. Ama dediğim gibi bu tür olaylarda bireysel tartışmalara girmek size hiçbişi kazandırmaz bunu çözmesi gereken ordaki yönetici. Bu durum işi yönetemediği veya eşit paylaştıramadığı, gerekli denetimi sağlayamadığı veya hesap sormakta yetersiz olduğu anlamına gelir. Çözmesi gereken de o. Siz kötü olduğunuzla kalırsınız bırakın yönetici yöneticilik yapsın.

Siz sadece canınızı sıktığınızla kalicaksiniz sizin performansiniza yansıyacak bu kadar takıp canınızı sıkmaya değmez. Müdahale edebilecek pozisyonda değilsiniz çünkü. Üstleriniz nasıl izin veriyor bu başı boşluğa ben oraya takıldım.

İs yerinde çok çalisanlar değil güzel reklam yapanlari yaptıkları ufacık işleri kocamanmiş gibi sanki ilk kez keşfetmiş veya buluş yapmis gibi gösteren tipler daha değerli oluyor nedense.Sen burada ekmek paranı kazanmak istiyosan ilk için ortamı germemek senin gördüğünü yöneticilerinizin görmediğini mi zannediyorsun. Bunlar goz yumuyosa bi sebebi vardir. Öncelikle şunu soyliyim her meslek de yıpranmak diye bisey var onlar uzun yillardir calistiklari için bezmislik uflama puflamalari illa olur.Bunlar dogru demiyorum ama oluyor iste heryerde. Ama soyle bisey var sizin kadar calismasalarda tecrubeli olmalari ve hangi isin nasil yapilacagi bildikleri icin yoneticilerinin gozu onunde cok buyuk bi olumsuzluk olarak gorunmuyordur.Yani bu sekilde gidersen sen isyerine uyumsuzluk yapiyor alisamiyor diye görünürsün.Dikkatli olurlun derim.

İş yerinde yeniyim dedim yalnız, mesleğimde yeni değilim. Şu an kendimi laf sokmaktan alıkoyamasam da onlardan daha tecrübeliyim meslekte.

Sana verilen işleri zamanında bitirmeye odaklan
İnsanlar bıkmış olabilir , maaşları yetersiz olabilir , belli bir düzene alışmış olabilir
Yeni gelmişsin
İnsanlara laf sokman doğru değil.

Sana verilen işleri zamanında bitirmeye odaklan
İnsanlar bıkmış olabilir , maaşları yetersiz olabilir , belli bir düzene alışmış olabilir
Yeni gelmişsin
İnsanlara laf sokman doğru değil.

Hah tam da rahatsız olduğum şey bu; ama işin sonrası beni etkiliyor etkilemese bile biz ekstra iş yükü almışken tek başıma mı yapıcam diye yardım beklenince kendimi tutamıyorum. Şimdiye kadar tek kişi yapmış bu arada şu an bıkkınlık yüzünden başkasıyla paylaşmak istiyor

Bunu yöneticimiz ile paylaşın diyeceğim ama işsiz kalma korkunuz varsa paylaşmayın.
Maalesef iş bulmak zor

İş yerinde yeniyim dedim yalnız, mesleğimde yeni değilim. Şu an kendimi laf sokmaktan alıkoyamasam da onlardan daha tecrübeliyim meslekte.
Mesleginizde yeni olmamanız cok guzel Fakat şunu da biliyosunuzdur o zaman iş yapmak kadar uyumlu olmakta önemli. Siz bence kendi işinize odaklanın şayet kamuda da bazi memurluklarda yeni gelenler üniversiteezunuyken eskiler lise mezunu.Bu durum nasil itici bi durum düşünün lütfen. Bi üniversiteyi bitir sonra kpss yi kazan sonra mülakat tam ise basliyosunuz sizden kidemli emekliligi gelmisler size dönüp diyoki şu genclige üzülüyorum biz liseyo hariçten alip atandik sizi bi hendekten atlatmadiklari kaldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…