İs ve Aile Hukuku Konusunda Sorulariniza Yardimci Olmaya Calisabilirim

Anlaşmalı boşanma sonrası mal paylaşımı


özetle konu şu; 29 Kasım'da anlaşmalı olarak boşandım. aramızda yapmış olduğumuz protokole göre ( karara da yazıldı) benim üzerine olan iki araç eşimin üzerine devrolacak, araçlardan birinin banka kredisi halen devam etmekte ve mevcut olan 8.000tl borcunda eşim tarafından ödenerek kendisine devrolacağı mahkeme kararına yazıldı.6 Aralık'ta temyizden vazgeçtik ve karar kesinleşti.2 ay gecikmeden dolayı banka araca icra koyacak. ödenmediğinden araba üzerindeki hakkını eski eşim kaybedebilirmi? Aracın borcunun ödenerek devralınması konusunda eski eşime nasıl yaptırımda bulunabilirim? 6 Aralık'ta kesinleşen karar sonucunda benim üzerime olan 2 aracın devrini eski eşim almadığından arabalar üzerindeki hakkımı nasıl geri kazanabilirim?
 
Kararin bir avukat tarafindan gorulmesi daha uygun olmakla birlikte ( cunku siz buradan cok kisa bilgiler verebiliyorsunuz) eger esiniz mahkeme ilamindaki yukumluluklerini yerine getirmediyse bu konuda aile mahkemesine muracaat edilip ugranilan maduriyetin telafisi talep edilebilir.
 
şubat 2012 de evlendim 8 ay evlilikten sonra ekim ayında evi terkettim. 1 ay önce boşanma dilekçesiyle aile mahkemesine başvurdum daha sonra avukat tuttum. evden ayrılırken sadece kıyafetlerimi aldım ancak birkaç parça kıyafetim ve çeyizlerim halen o evde duruyor. karşı tarafla 3 aydır hiçbir şekilde görüşme olmadı. avukatım eve gidip eşyalarımı alabileceğimi söyledi ama ben herhangi bir haksız iftiraya uğramaktan çekindiğim için bu konuyu araştırmaya çalışıyorum. haber vermeden eve gidip sadece kendi özel eşyalarımı ve çeyizlerimi alsam bunun bana bir zararı olur mu?
ayrıca 3 aylık evliyken MS hastalığı tanısı kondu stresin tetiklediği bir hastalık. eşim sürekli küfür ve hakaret ediyordu çok mutsuz bir evlilik hayatım oldu. hastalık ile ilgili raporlarımı mahkemeye sunmak doğru olur mu?
şimdiden teşekkürler...
 
mrb,benım size bir sorum olucak,benım annem romanya vatandaşı ve evlilik dışı bir oğlu oldu ve çocugun babası vefat ettı.biz çocuga nasıl kımlık çıkarabilirz bir avukatla gorstuk fakat bızden çok yuklu bir miktarda ücrt ıstedı 6 bin tl kadar fakat bizim bole bi imkanımız yok.çocugun turkıyede doğduguna ait doğum raporu var ve babasınında ölüm raporu.bize yardımcı olabilirmisiniz napıcağımızı bılmıyoruz çok çaresiziz cvapınızı beklıyoruz..teşekkürler...
 
Anladigim kadariyla siz nufus cuzdaninda babasinin adinin yazmasini talep ediyorsunuz bunun icin oncelikle bahsettiginiz kisinin cocugun babasi oldugunu ispat etmeniz gerekir bunu da medeni kanuna gore Babalik davasi acarak tespit ettirebilirsiniz. Baba oldugunu iddia ettiginiz kisi vefat ettigi icin davayi mirascilara karsi acmaniz gerekir size en onemli tavsiyem bu isi avukatla takip etmeniz cunku hukuk hayatimda kendi basina is takip etmeye calisan insanlarin ne yazikki kesin sureleri vs kacirarak hakli olduklari davalari kaybettiklerine tanik oldum. İyi aksamlar.
 
Gecen katildigim bir seminerde benden yasca buyuk olan bir meslektasim buna benzer bir olaydan bahsetmisti. Kendisi mahkemeden kesif talep ederek cocugun sinav giris belgesini kesif yolu ile aldigini anlatti. Bnm fikrim basit iki uc esya alacaginiz icin yaniniza birini alarak gidip ( bu size karsi bir iftira olursa taniginiz olmasi acisindan) esyalarinizi almaniz siz avukatiniza guvenin ve o nasil fikir veriyorsa ona gore davranin derim. İyi aksamlar.
 
eşimden ayrılmayı düşünüyorum..aramızda sevgisizlik ve ilgisizlik var..daha 1 yıl olmadı 1 yılın dolmasını bekliyorum..muhtemelen o istemeyecek ve dava iptal olup temyize gidecek..temyiz süresi en geç 3 yılmış bir hukuk sitesinde öyle okudum..benim merak ettiğim ben bu adama boşanma davası açtığımda bu dava reddedilince biz hiç bişey olmamış gibi eve dönemicez..o temyiz süresi boyunca ben hala evli gibi mi olacağım kanun önünde bu süreçte çiftler nasıl yaşıyolar bana yardımcı olur musunuz..
 
Anladigim kadariyla siz nufus cuzdaninda babasinin adinin yazmasini talep ediyorsunuz bunun icin oncelikle bahsettiginiz kisinin cocugun babasi oldugunu ispat etmeniz gerekir bunu da medeni kanuna gore Babalik davasi acarak tespit ettirebilirsiniz. Baba oldugunu iddia ettiginiz kisi vefat ettigi icin davayi mirascilara karsi acmaniz gerekir size en onemli tavsiyem bu isi avukatla takip etmeniz cunku hukuk hayatimda kendi basina is takip etmeye calisan insanlarin ne yazikki kesin sureleri vs kacirarak hakli olduklari davalari kaybettiklerine tanik oldum. İyi aksamlar.

bilginiz için teşekkür ederim.....
 
Bir tarafın boşanmak istememesi, davanın çekişmeli boşanma davası olarak görülmesini gerektirir. Boşanmak isteyen taraf, geçimsizliğe yol açan olaylarda karşı tarafın kusurlu olduğunu ve netice olarak evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını, devamının mümkün olmadığını delilleriyle ispat etmek durumundadır. Ozetle sordugunuz soruda ki esim istemeyecek temyize gidicek filan karmasik olmus sizin yapmaniz gereken evlilik birliginden temelden sarsildigini ispat etmektir.
 
Merhaba. Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkürler. Benim de sorunum iş hukuku kapsamına giriyor sanırım.
Sıkıntım emlak konusunda. Ben bir evi görmek için emlakçıya gittim, emlakçı evi bana gösterdiğine dair komisyonunu almadan satış yapılamayacağına dair bir belge imzalattı ve gidip evi gördük. Almaya karar verdik. Evin sahibi geldi ve ev sahibiyle aramızda bir sözleşme imzaladık (bu sözleşmede emlakçıya dair bir madde yok ve noter onaylı değil). 5000 tl kapora için senet yaptık, 1500tl nakit verdik kalanın ödeneceğine dair de senedin arkasına yazdık. 5000tl kapora alındığı sözleşmede yazıyor (senede emlakçı kendi adını yazmış). İki gün sonra ben evi almaktan vazgeçtim, yüksek fiyattan sattığını farkettik. Emlakçıya gidip vazgeçtiğimi senedi ve paramı vermesini söyledim. Müşteriye söz verdiğini onun zararı olduğunu vs söyleyerek senedi vermeyi reddetti. Ev sahibiyle görüştüm, ben sizden bir para talep etmem vazgeçmiş olabilirsiniz, gayet doğal falan dedi. Yani ev sahibiyle sıkıntımız yok, anlaşmalı olarak satıştan vazgeçtik. Bu durumda ben emlakçıya dava açsam bu parayı geri alabilir miyim? Adam hiçbir şekilde anlaşmaya yanaşmıyor çünkü.
 
İs hukuk ve Aile hukuku konusunda sorularinizi yanitlamaya calisabilirim.

Merhaba,
Bir dul kadın, babasından maaş almakta. Kız kardeşi ile ise hiç görüşmüyor. Görüşmediği kız kardeşinin kocası ölüyor. Bu ölümden haberdar olmayan kadının maaşı kızkardeşinin kocasının ölümündenden bir süre sonra kesintiye uğruyor. Ve bu geçen aylar için de devlete karşı burçlu olduğu faiziyle birlikte bu gecen sürenin de tahsil edileceği yönünde bir yazı geliyor. Bu durumda napılınabilir? lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
 
İs hukuk ve Aile hukuku konusunda sorularinizi yanitlamaya calisabilirim.
Bir arkadasim esinden bosandi eski esi cocukla hic gorusmuyor. Arkadasim tekrar bi evlilik yapti ve hamile diger buyuk cocugunu (cocuk suan 5 yasinda) yeni esine evlatlik vermek istiyor yani soyisim icin cocuklar arasi ayirdim olmasin diye mumkun mu. Simdiden tesekkur ederim
 
İs hukuk ve Aile hukuku konusunda sorularinizi yanitlamaya calisabilirim.

Merhaba;
Nafakayı bana elden weriyor eski eşim.
300 TL çokta komik bir rakam farkındayım..
Çokta düzenli ödediği söylenemez..
Ben bankaya yatırmasını istiyorum..
Mecbur kalmasını istiyorum, yani eğer nafaka parasını
yatırmazsa bir sorunla yüz yüze gelmesini istiyorum ama
nasıl yapıcam bunu bilmiyorum..
Sigortasız çalışıyor ayrıca..
 
Back
X