İş yeri sorunu, ücretsiz izin yada işi bırakma

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
Merhaba arkadaşlar,

çok yorgunum... alerjik astım hastasıyım. iş yerimde kedimi koruyamıyorum. mesele bu gün her yeri parfümlü yüzey temizleyicilerle silmişler... önceden uyarmıştım. yapanları... düzgünce konuşmuştum. hatta müdürüm ve iş arkadaşımda uyarmıştı. ama dinlemediler. yine o maddeleri kullandılar. benimde yavaştan krizim başladı. hizmetlilerden birine kızdım... kim yapıyor diye. üstüne bana saygısızlıkla suçladı... astım krizim iyice arttı ilaçlarım yetmedi ve acillik oldum... aynı sorundan o kadar çok acillik oldum ki... anlatamam....

şimdi düşünüyorum. yarın izin alacağım. ancak o kadar zor kazandığım memurluğu ciddi ciddi bırakmayı düşünüyorum. iş yerimde anlamıyorlar beni. ben o adama kızarken müdürüm duymasına rağmen sesini çıkarmadan odada oturdu. kriz halindeyken, gaz maskesi takmamı önerdi... temizlik malzemesi nedeniyle gaz maskesi.... düşünebiliyormusunuz....

çalışmayı çok seviyorum. ancak sağlığım bozuk.. işimi değiştirmek istedim ancak diğer kuruma kabul edilmedim. anladığım kadarıyla şimdiki kurumum engelliyor... ücretsiz izin alabilirim. işi bırakmayı bile düşünüyorum. eşim eğer aşı tedavisi olacaksam ücretsiz izinde halledelim diyor. ancak bebek istiyorum. buda aşı olmama engel..
bana fikir verrmisiniz...

Aynı sıkıntıları arkadasım da yasadı ve ne dediyse olmadı.
ayda 2 defa atak geçirdiği oluyordu.
Sanki inadına yapıyorlardı hemde kızın atak anında ne hale geldiğini göre göre.
Sonuç olarak kız derdini bir türlü anlatamadı.
aşı tedavisi uzun ve sonuç alınması garanti olmayan bir tedavi bildiğim kadarıyla.
Ancak kesin olarak reaksiyon verdiğiniz alerjen biliniyorsa sonuç alınıyor.
Keçiboynuzu kürünü araştırmanızı öneririm.
Unutmadan bu arada arkadaşım işten ayrıldı((

evet bende derdimi anlatamıyorum. ben daha sık atak geçiriyorum. bu aralar her hafta... bir kaç gün işe gidemiyorum. izinlerim bitmek üzere.. raporsa 25-30 günü buldu.

2 yıl aşı tedavisi gördüm. ondan sonraki 10 yıl hiç atak geçirmedim. bebekliğimden beri yaşadığım birşey. keçiboynuzu kürünü çocukken denedik galiba.. o kadar çok kür denedikki.. soğan turp bal... bal çörek otu... arı sütü polen... bıldırcın yumurtası...hatırlayamadığım bir çok kür... aşı baya bi götürmüştü beni.. bölümüm değiişip evlendikten sonra bu hale geldim.

iş yerinde daha birçok sorunum var. çalışmayan iş arkadaşı.. ilgisiz idari kadro.. yoğun iş temposu....

Son düzenleme:
kpss için o kadar çok uğraşmasam, evdede vakit geçirmeyi sevsem. işi bırakırım. ama işte çok emek verdim memur olmak için

İş yerlndeki o gereksiz tipler heryerde var malesef.
Madem daha evvel aşı tedavisini faydasını gördünüz
tekrarlamakta fayda var galiba.
En azından hamıleliğinizi rahat geçirirsiniz.
İlaçlardan kurtulur, atak geçirip hırpalanmazsınız.
İnsanın emek verip sonra birkaç kandini bilmez için emeklerini çöpe atması doğru değil bencede.
Hele çok insan kpps için, sonra atanmak için çile çekip mücadele verirken.

Müdürünüz sen ve diğer tüm çalışanlar için gerekli iş sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini almak zorunda. Bu işin yasası var, kanunu var. Eğer solunum yollarında rahatsızlığı olan bir çalışanı varsa (yani sen), ona göre tedbirler koymasını yasalar zorunlu kılıyor. İşyeri hekiminiz var mı? Ofis içinde olmasa da, anlaşmalı kurumlarda olabilir. Ayrıca belli bir sayıda çalışan varsa artık iş güvenliği uzmanı bulundurmak zorundalar. Haklarınla ilgili onlardan bilgi alabilirsin. İşyeri hekiminin yazacağı bir rapordan sonra müdürün temizlik işçileriyle konuşur ve uyarır. Uyarıdan sonra aynı şeyi tekrarlayan disiplin cezası alır.
Maalesef kurumlar yolgeçen hanına dönmüş, isteyen at koşturuyor. Sen şikayet etmedikten sonra da kimse denetime gelmez.
SGK ve İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı gibi kurumlardan yardım alabilirsin. Seve seve yol gösterirler. Çünkü, Allah korusun, işyerindeyken başına bir şey gelse sorumlusu onlar olur.
Senin stresten de uzak durman lazım

orası bir devlet kurumu mu?
o nasıl bir vicdandır,insan astım krizi geçiren birine bunu yapar mı..
bende memurum,bazen işim oluyor odamı temizlemeyin diyorum tamam bitti bidaha ben isteyene kadar temizlemezler.
onlar ne cesaret her seferinde aynı şeyi yapıyorlar.sağlık söz konusu bir kere.
valla nasıl bir yol izlenir tam olarak bilmiyorum ama şikayet edilecek ne kadar yer varsa edin.
veya biriminizi değiştirebilseniz, öyle bir şansınız yok galiba o kadar zaman çektiğinize göre..ama bir şekilde engelleyin onları.
o aşıdan bi kere daha yaptırın da bari çekmeyin bu eziyeti.

işin ilginci denetliyenler zaten kendileri... müdürümüz ya çok sessiz yada umursamaz.. artık hangisi ise... dilekçe vermek istemiştim ancak kurum değiştirmek gibi bir düşüncem olduğu için vazgeçtim... kesinleşirse kurum değiştiremiyeceğim ozmn dilekçe veririm. işin ilginci wclerde bile sigara içiliyor. aynı iş yerinde yüz yüze baktığım bayanlar yasağı geçtim dokunduğu halde sigara içmeye devm ediyorlar. böle bi yer...

evet devlet kurumu. birimim önceden farklıydı. benim düşünceerime başvurmadan bölümüm değişti.

aşıyı düşünmek isterdim ama bebek istiyorum. aşı olurken galiba bebek ertelenmesi gerekiyor. ki 5 yıl sürecek bir tedavi. yaşım 28ken Allah izin verirse bebek istiyorum..

sorunlardan biri kurumun bulunduğu yerin havası çok kirli. ben istedim ki temiz havası olan kuruma geçeyim. ama işte beceremedik. kabul edilmedim. bunun sebebinide şu an devam ettiğim kurum engelliyor... yoksa kabul etmemelerini gerektiren bir durumum yoktu.

İşini sakın bırakma...

Hadlerini bilmezler yüzünden hayatını karartma....

Kim ki, kalp kırarsa onunda kalbi kırılır....Bunu bilirim, bunu söylerim......

Sadece bekle....Sabret.....

İşini sakın bırakma...

Hadlerini bilmezler yüzünden hayatını karartma....

Kim ki, kalp kırarsa onunda kalbi kırılır....Bunu bilirim, bunu söylerim......

Sadece bekle....Sabret.....

sorun sağlığım olmasa sabrederim. her hafta serum, iğne ve buharlı ilaç yemekten yoruldum. kollarım serumdan dolayı mosmor... o ilaçlardan sonra gece uyuyamıyorum. mesele şimdi çarpıntı ve ayak ağrısı var. çok aşırı... ilaçların yan etkileri. evdeyim.... ama iş yerimdekiler beni çağırmışlar bu gün için... iş varmış ben yapacakmışım... inanaırmısınız kalkarken bile zorlanıyorum. yürürken çabuk yorulup çarpıntım iyice artıyor. oturduğum yerde netten çağre arıyorum...

Merhaba,
Forumda yazdıklarınızı ve yazılanları okudum. Benim size önerim bu sebepten dolayı işinizi bırakmamanız. İş kanunumuz da çok net bir şekilde ifade edilmiştir ki: “iş yapılırken veya işin yapılması nedeniyle meydana gelen kaza iş kazasıdır”. bu durumda bu şartlar altında çalışırken geçireceğiniz bir krizi rapor ile belgelendirmeniz halinde iş yerini dava açıp kazanabilirsiniz dahi. Ayrıca iş yeriniz de bir takim maddelere alerjiniz olduğu bilindiği halde her hangi bir önlem alınmıyor ve bu durum sizin sağlığınızı etkiliyorsa bu durumda da iş kanunundan yararlanabilirsiniz. İşveren sizin güvenliğinizi iş yeri sınırları içerisinde sağlamak durumunda. İşten ayrılıp haklıyken haksız olmaktan sa hakkınızı sonuna kadar aramanızı öneririm. Bu çalışma şartları altında işten ayrılsanız dahi doğru şartları oluşturup belgelendirerek tazminat alabilirsiniz.
Saygılarımla

yukardaki arkadaş benim yazacaklarımı yazmış eline sağlık
bide şu var bu parfüm işini bilerek abartıyolar, ortada adam akıllı bi temizlik olsa gam yemicem işte gelen desin ki burası güzel kokuyo, abi adam akıllı yap sadece suyla yap, ben hasta olmadığım halde rahatsız oluyorum

Arkadasim COK gecmis olsun oncelikle.
Youmlarini okurken kendimi buldum resmen.
Seni o kadar iyi anliyorumki cunku tum hastalik surecini yasadim.
Ben en cokta trafikte araba surerken atak geldiginde mahvoluyordum neyse surecten bahsedip ic karartmaya hic gerek yok.
COK sukur kurtuldum Allahin izniyle.
Sende kurtulursun inanki Ben verem hastalari gibi umitsiz vakaydim.
AMA gecti cooook COK hafif atlatiyorum arasira kimyasallarla yuzyuze kalinca.

Ilac tedavisi halindeyken bile doktorum mutlaka korunmami soylemisti yani ilaclar bebis icin COK zararli.
Sunuda mutlaka belirteyim hamilelikte hastalik alevleniyor AMA sonra geciyor bende oyle olmustu.

Allah yardimcin olsun Canim eger iyilesme su
recimle ilgili bilgi almak istersen yaz bana, cunku oyle tek birsey olmadigi icin Hala konunla ilgileniyorsan eger yazayim.

Tamam cevabini bekliyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…