• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yerimde dışlanıyorum :(

Gelen cevaplara şaşırdım arkadaşlar hiç mi medeniyet görmediniz?? Orası bir işyeri, yemeğe de birlikte gidiliyorsa gidilir kimseye de sen gelme demezsin. Öğle yemeği dediğinde de ıvır zıvır muhabbetler olur dünyadan, olaylardan günlük hayattan 2 kelam edersin, bu kadar. İşyerinde de yemeğinde de erkek muhabbeti falan olmaz orası kahvehane değil, zaten erkek muhabbeti olarak adlandırdığınız seviyesiz, düşük muhabbetlere de erkeklerin ihtiyacı yok keyifleri olduğu için o şekilde iğrençleşiyorlar.

20 yıldır hepsi erkek işyerlerinde çalışıyorum, son işyerimde 20erkek var tek kadın ben varım asla problem olmadı. yemeğe gideriz, tüm arkadaşlarım de efendi saygılı düzgün adamlardır, yemeğimizi yer işimize döneriz. İşyeri mesajlaşmasına öğle yemeği sohbeti açılır kim ne istiyorsa yazar, ona göre gruplanıp gideriz. Kimse de dışlanmaz. Mağarada falan mı yaşıyorsunuz , hiç mi medeniyet görmediniz :KK51: İşyerinde seviyesiz muhabbetler yapıp kadınları dışlamak sizce hak mı?? Yazık gerçekten hepinize nasıl kültürlerde yaşıyorsunuz, itelenmeyi hak görüyorsunuz, bu kafayla daha çooook işhayatında da toplum hayatında da 2.sınıf kalırsınız.
Are you yurtdışı😂

Biz sosyal medya, video çekim gibi işler yapıyoruz çalıştığım ajansta bir ana kadro var bir de dışarıdan freelance gibi gelip giden ekip arkadaşlarımız var. Ana kadroda yani tüm gün birlikte iş yaptığımız insanlar içerisinde tek kız benim. Birlikte kahve içmeye gidiyorlar ya da yemek yemeye gidiyorlar benim de iş dışında sosyal hayatım pek yok zaten ama beni asla çağırmıyorlar 1-2 kez sorduğumda biz erkek erkeğe oturuyoruz sen ne yapacaksın diyorlar. Onları da anlıyorum erkek muhabbeti döndürmek istiyor olabilirler ama arada nezaketen de olsa çağıramazlar mı. Örneğin ben de çekim yapmayı seviyorum kendi aralarında ekstra çekimler planlayıp yine bana söylemiyorlar bilirsiniz belki videoculuk biraz çevre istiyor onların çevreleri var benim yok ben de sizinle gelebilir miyim diye sordum birkaç kez ama bunlarda da asla çağırmadılar. Acaba sevilmeyecek insan mıyım yoksa erkek erkeğe olmak istemeleri normal mi gereksiz alınganlık mı yapıyorum? 🥺
Birinci kural; iş yerinde alınganlık yapmayın( yoğun duygusallıktan kaçının) , yakınlık kurmaya çalışmayın.
İkinci kural; sürekli insanlara sizi çağırmaları için kendinizi hatırlatmayın ya da sormayın.
Üçüncü kural; işinizi en iyi şekilde yapın ve tüm algınızı kendinizde tutun, enerjinizi başkalarını düşünerek harcamayın.
Dördüncü kural; yoksunluk hissiyatında kalmayın( niye beni aralarına almıyorlar gibi) , siz kendinizi sevin, işinizle alakalı her şeyi öğrenmeye çalışın, şükür ( pozitif) enerjisinde kalın.
Ve en önemlisi; yalnızca başınıza gelmesini istediğiniz şeyleri düşünüp, dile getirin.

Sevilmeyecek birisi ne demek?
Ciddi ozguven sorununuz var
Kendinize deger vermeyi ogrenin once
Herhangi bir kafede kendinize kahve ismarlayip 2 sayfa kitap okudunuz mu mesela hic?
Ya da deniz göl kenarinda sakince yurudunuz mu?
Yani illa bir insan mi lazim?
Kendinizle mutlu olmayi ogrenin once
Sonra birkac kiz arkadas edinirsiniz
Bunlar sizin is arkadaslariniz
Iclerinde kadin da olabilirdi ama is disinda bag kurmak zorunda degilsiniz
Sahsen ben dedikodunun alev aldigi bir ortamda olmaktansa sakince sonbahar esintisinin oldugu bir balkonda birkac yudum kahve yudumlamak isterdim
Kimin bana deger verip vermedigi de onemli degil
Ben kendime deger veriyorsam gerisi tiriviri
Bu kafa tam benim kafa .En iyi dostum kendim .... Kapıma gelene çağırana başım üstüne ama yoksa kimse böyle de mutluyum canım kendim ❤️

İki seçenek geldi benim aklıma ya sizin muhabbetiniz çok mıy mıy kadın muhabbeti, en ufak argoda neye uğradığını şaşıracak piremses tiplisiniz. Ya da onlar sadece futbol vs konuşabilen kültürsüz ayı erkek. Yoksa sürekli erkek erkeğe kadın kadına takılınmaz, hiç mi genel sohbet etme ihtiyacı yok insanların? Benim şuan işyerinde yemeğe en çok çıktığım grup ben hariç 3 erkek valla. Ben sormadan onlar çağırıyor.

Gelen cevaplara şaşırdım arkadaşlar hiç mi medeniyet görmediniz?? Orası bir işyeri, yemeğe de birlikte gidiliyorsa gidilir kimseye de sen gelme demezsin. Öğle yemeği dediğinde de ıvır zıvır muhabbetler olur dünyadan, olaylardan günlük hayattan 2 kelam edersin, bu kadar. İşyerinde de yemeğinde de erkek muhabbeti falan olmaz orası kahvehane değil, zaten erkek muhabbeti olarak adlandırdığınız seviyesiz, düşük muhabbetlere de erkeklerin ihtiyacı yok keyifleri olduğu için o şekilde iğrençleşiyorlar.

20 yıldır hepsi erkek işyerlerinde çalışıyorum, son işyerimde 20erkek var tek kadın ben varım asla problem olmadı. yemeğe gideriz, tüm arkadaşlarım de efendi saygılı düzgün adamlardır, yemeğimizi yer işimize döneriz. İşyeri mesajlaşmasına öğle yemeği sohbeti açılır kim ne istiyorsa yazar, ona göre gruplanıp gideriz. Kimse de dışlanmaz. Mağarada falan mı yaşıyorsunuz , hiç mi medeniyet görmediniz :KK51: İşyerinde seviyesiz muhabbetler yapıp kadınları dışlamak sizce hak mı?? Yazık gerçekten hepinize nasıl kültürlerde yaşıyorsunuz, itelenmeyi hak görüyorsunuz, bu kafayla daha çooook işhayatında da toplum hayatında da 2.sınıf kalırsınız.
Ay sorma neredeyse insanlar tabi ki sadece kendi cinsiyetiyle yiyecek! Yorumu da göreceğim sandım bir an.

ay inanmiyorum sizlere koca koca adamlar bes yasinda cocuk mu da erkek muhabbeti ederler de onlar makara yaparlar da diyorsunuz hepiniz? yaptiklari cok ayip, her yetiskin insan gibi is arkadaslarimiza minimum kibarlik ve saygi zorunlu gibi geliyor bana, ben anliyorum sizi. yorumlarda da lutfen iki dakika dusunun lutfen

Oh be sonunda biri yazmış. Tüm bunların yanısıra sadece erkek oldukları için mesleki anlamda da birbirlerine destek oluyorlar, erkek dünyası yaratıp kadını dışlayarak iş sahnesinde de erkileştirmeye çalışıyorlar. Baya iğrenç bir davranış. Kadın düşmanlığı dediğimiz şey bu işte tam olarak.

ay inanmiyorum sizlere koca koca adamlar bes yasinda cocuk mu da erkek muhabbeti ederler de onlar makara yaparlar da diyorsunuz hepiniz? yaptiklari cok ayip, her yetiskin insan gibi is arkadaslarimiza minimum kibarlik ve saygi zorunlu gibi geliyor bana, ben anliyorum sizi. yorumlarda da lutfen iki dakika dusunun lutfen
Evet doğru diyosunuz ayıp ama adamlar istemiyorsa yapılacak bir şey yok.
Ve evet erkek erkeğe oturmak istemeleri çok normal.
Bunu yazarken düşünmeye gerek yok

Onlar çağırsa da senin gitmek istememen lazım.napicaksin ki onların yanında.aralarinda hiç kız yokmuş büyük ihtimal okuzce muhabbetler dönecek.ben olsam kendim gitmezdim

Yani arada sırada da olsa çağırmaları gerekiyor. Medeniyet bunu gerektirir. Sürekli bel altı muhabbeti mi döndürüyor bu adamlar, iş arkadaşı değil mi bunlar ? Bozulurdum ben de olsam. Ama bir kez dile getirmişsin, oralı olmamışlar. Yapacak pek de bir şey yok. Onların hanzoluğu.

Bence saçma ya öğle arası bir tane kadın fazla olsun ne olacak, aralarında hiçbiri ile samimiyetiniz olmadığı için olabilir belki ben yalnız yemeyi tercih ederdim ama bazen katılırdım mutlaka tanımak isterdim kimlerle çalıştığımı

Biz sosyal medya, video çekim gibi işler yapıyoruz çalıştığım ajansta bir ana kadro var bir de dışarıdan freelance gibi gelip giden ekip arkadaşlarımız var. Ana kadroda yani tüm gün birlikte iş yaptığımız insanlar içerisinde tek kız benim. Birlikte kahve içmeye gidiyorlar ya da yemek yemeye gidiyorlar benim de iş dışında sosyal hayatım pek yok zaten ama beni asla çağırmıyorlar 1-2 kez sorduğumda biz erkek erkeğe oturuyoruz sen ne yapacaksın diyorlar. Onları da anlıyorum erkek muhabbeti döndürmek istiyor olabilirler ama arada nezaketen de olsa çağıramazlar mı. Örneğin ben de çekim yapmayı seviyorum kendi aralarında ekstra çekimler planlayıp yine bana söylemiyorlar bilirsiniz belki videoculuk biraz çevre istiyor onların çevreleri var benim yok ben de sizinle gelebilir miyim diye sordum birkaç kez ama bunlarda da asla çağırmadılar. Acaba sevilmeyecek insan mıyım yoksa erkek erkeğe olmak istemeleri normal mi gereksiz alınganlık mı yapıyorum? 🥺
Erkek kız ayrımı yapan birisi değilim cok erkek arkadasım olmustur hep ama cağrılmadığım yere sormam bile tenezzül edip kadın olsa da değişmez bu. Evli olabilirler hayatında birileri olabilir istememeleri normal. Hem erkek muhabbettınden ne anlayacaksınız kı koca koca adamlar bıde bı kac kes söylemişssiniz sıejskwms

Yanınızda rahat edemiyorlar demek ki alınacak bir şey yok, ayrıca dışlanmak değil bu.

İki seçenek geldi benim aklıma ya sizin muhabbetiniz çok mıy mıy kadın muhabbeti, en ufak argoda neye uğradığını şaşıracak piremses tiplisiniz. Ya da onlar sadece futbol vs konuşabilen kültürsüz ayı erkek. Yoksa sürekli erkek erkeğe kadın kadına takılınmaz, hiç mi genel sohbet etme ihtiyacı yok insanların? Benim şuan işyerinde yemeğe en çok çıktığım grup ben hariç 3 erkek valla. Ben sormadan onlar çağırıyor.
Tam tersi ben de futbol muhabbeti yapıyorum 🤷🏻‍♀️

Aslında ben şaşırdım çünkü erkekler de erkek erkeğe olmak istemiyorlar. Kendileri diyor hep erkek olunca ortam seviyesizlesiyor, ağız bozuluyor en azindan bir kadın olması daha iyi oluyor diye.

Muhtemelen cinsiyet ile alakali

İşle ilgili konularda "erkek erkeğe" diye bir şey olamaz. Çekim yapmaya sizi de çağırmak zorundalar. Sektörünüzde işler nasıl dönüyor bilmiyorum ama siz kendiniz bir şeyler yapın beğenilirse peşinize takılırlar.
Günün büyük çoğunluğu iş yerinde geçiyor hep yalnız takılmak da sıkar insanı. Bilemedim valla kötü bir durum.

Aslında ben şaşırdım çünkü erkekler de erkek erkeğe olmak istemiyorlar. Kendileri diyor hep erkek olunca ortam seviyesizlesiyor, ağız bozuluyor en azindan bir kadın olması daha iyi oluyor diye.
evet ona ben de şaşırdım. erkekler sever böyle karşı cinsle muhabbet etmeyi falan. bana hep öyle denk geldi

Bir üstünüz (müdür vb) varsa bu durumu uygun nazik dille duygulanmadan anlatin. Yaptıkları şey yanlış. Siz sakat da olabilirdiniz. Nasil bu sebeple birini dışlamak yok saymak iş yeri ahlakına aykiriysa ve yasaksa cinsiyetcilik de aykırı ve yasak. Utanmadan bir de cinsiyetini one sürmüşler. Ben de erkeklerin oldugu bir iş yerinde çalıştım hep ve çalışıyorum. Dışlanmış hissettiğim çok oldu. Ama sizinkiler de öküzün önde gideniymis. Bu arada kiyafet ve saç olarak daha notral gorunurseniz faydali olabilir. Nasıl göründüğünü bilmeden yorum yapıyorum. Fazla susluyseniz, kadınsı kiyafetler asiri makyaj falan olumsuz tepebiliyor. Ben hiç böyle olmadigim halde nedense makyaj yapmayip gozluk taktığım zamanlarda erkekler beni daha çok çağırdılar bir yerlere, daha iyi davrandılar. Sizde suç kesinlikle yok, ama çok çaresizseniz bir deneyin diye yazdım

Başlıktaki kişilerin hepsi kadın olsa işini yap çık boşver orası işyeri derdi herkes, erkekler yapınca medeniyetsiz olmuşlar😂

Back
X