İş yerimdeki bu hareketim çok mu garip olmuş ?

Abi,abla muhabbetini acilen bırakın. Herkes birbirine abi/abla diye hitap ediyor olsa da siz uymayın bence zira işyeri orası. Normali,olması gerekeni,bey/hanım ekleyerek konuşmak.
Öte yandan güvenlik görevlisi dedikoducunun teki,olabilir yanlıs anlaşılma pekala,sağda solda bunu konuşması çok saçma. Bu kadar mı boş vakti varmış adamın?
Bu kadar mı işşiz?

İş ortamında yeniyim ve cidden kimseye güven olmayacak tek yer olduğuna bir kez daha emin oldum. Kendimi sorguluyorum şu an bir yandan da. Bugün bize yetkili birisi gelecek sizinle konuşacak dendi. Sonra biz de çıkış saatiydi zaten toplandık konuşuyorduk. Güvenlik abi falan da var. Uzaktan güvenlik abinin ismini çağırıp gel demişler. Onun ismiyle benim ismimin harfleri de benziyor ben de orda yanındaydim işte ismimi söyleyip gelin dediler gibi anladım. Kızlara gelin kızlar çağırıyorlar dedim. Güvenlik abi beni çağırıyor beni diye garip garip bana baktı. Ben de ha pardon abiyi çağırmış diye dedim kızlara hemen düzelttim. Güvenlik abiyle de aramız iyiydi. Sonra koridorda diğer güvenlige benim durumu anlatırken duydum. Çok acayip bir şey gibi onlar böyle dedi o öyle anlamış falan diye anlatıyor yüz ifadesi şaşkın. Kendi kendime ben ne yaptım bu kadar garip diye düşünüyorum hala. Siz ne düşünüyorsunuz?
E ne var ki bunda yanlış anlamış olabilirsiniz nesine bu kadar şaşırmışlar zaten yanlış anladığınızı belirtmissiniz şaka gibiler bosverin 😃

hiç takılma. güvenlikçi boş yapmış. ortada bir sorun göremedim

Ya hu dolduracak ne yasamissin sanki. Sen takmış gibi davranirsan üstüne gelirler. Bunun neyine mobbing yapacaklar. Aaa x ismi yanlış duydu mu diyecekler.
Burdaki kitlenin problemi işte olayı yazılanlardan ibaret sanmaları. Diyorum ki mobbing var zaten bana güvenlikçi de bana yakındi normalde ama onu da bana karşı doldurdular büyük ihtimalle diyorum.

İş yerinde kimseyle abla abi kızlar olmayın, üstelik o ortamda yenisiniz. Güvenlikçi abiyle nasıl aranız iyi oluyor bu kadar kısa zamanda? Arkadaş canlısı olabilirsiniz ama bunu göstermek için acele etmeyin. İş hayatında "benim yapım böyle napim" denmez. Yaşıtlarınıza isimleriyle seslenebilirsiniz ama sizden büyüklere x hanım x bey diye hitap edin. Kızlar gelin diyeceğinize, galiba bize sesleniyor gidebiliriz diyebilirsiniz.
Teşekkür ederim 🙏 bizim mahalleden falan diye yakın hissetmiştim. Ama haklısınız

Bu güvenlik ağabey yarın çıkıp ; şu agabeyi atalım derse şaşırmayın.
Yani şu yanlış anlaşılmayı bu kadar dillendiren adam,yarın bu kadın bana aşık da der.Beni her gördüğünde eli ayağı birbirine dolaşıyor da der 🤷
Ayrıca böyle durumlarda birsey duysanız bile etrafinizi çağırmayın.
O biraz isguzarlik olmuş,kim çağırıyorsa onlarada seslenecektir.Siz çağırmak zorunda değilsiniz kimseyi.İyi niyetinizi fark ediyorum ama gerek yok.
Teşekkür ederim 🙏

Bence (öyle hissettim) sen de alıngan ve diken üstündesin, her şeye anlam yüklüyor gibisin.
Adamı konuşurken duyduysan gidip sorsaydın keşke, evet yanlış anlaşılma oldu bi sorun mu vardı diye tak diye sorsaydın sakin bi şekilde. Ne münasebet yani, herkes haddini bilsin.
Mobbing varsa, ortam böyle varoş ise daha temkinli olmalısın, beni sevsinler kabullensinler diye çekingen veya onlar gibi gereksiz samimi olmamalısın.
Bi de, şu abi/abla olayına nolur girme, bu samimiyet falan değil, gereksiz mahalle ağzı bence. Resmiyet ve mesafe her zaman iyidir. Surat asıp ciddi takılmak değil kastettiğimiz, bi mesafe her zaman olmalı.
Şahsen işyerinde güler yüzlü ama mesafeli biriyim, sen diye hitap ederim bi zaman sonra ilişkiye göre ama isimle değil, x hocam x hanım şeklinde. Gerçekten bir arkadaşlık çıkacaksa zamanla belli ediyor zaten kendini, iş ortamlarından edindiğim dostlarım var, ailemden gibiler. Ama öncesinde onlarla da mesafeli ve selam-selam bi ilişkimiz vardı.
Mesafe gerçekten candır.
Evet paranoyak mı oldum doğru mu düşünüyorum bilemiyorum artık. Seviyeliyim aslında herkesle ama bazen unutup kaptırıyorum kendimi samimi oluyorum. Yani tam olarak duruşumu bulamadım. Kendim olmam gerekirse mesafeli ama güler yüzlü de biriyimdir. Ama dışlanma arkadaşsiz kalma korkusuyla bazen saçmalıyorum gibi de geliyor.

İş yerinde abi abla tavrı çok gereksiz samimiyet doğuruyor
Senden fazlasıyla iş isteyebiliyorlar, eski çalıştığım yerde çaycı abla bile çayları biz alalım istemişti samimiyetten ( devamlı halde)
Öğrendimki; işyerinde tavrın resmî olacak herkesle.
Ağam paşam ablam deyince olmuyor

Konuyla ilgili de gülecek şaşıracak vs bi durum yok
Yanlış anlamak, yanlış duymak çok insani şeyler. Dert etmeyin 💐
Çok teşekkür ederimm 🙏

Evet paranoyak mı oldum doğru mu düşünüyorum bilemiyorum artık. Seviyeliyim aslında herkesle ama bazen unutup kaptırıyorum kendimi samimi oluyorum. Yani tam olarak duruşumu bulamadım. Kendim olmam gerekirse mesafeli ama güler yüzlü de biriyimdir. Ama dışlanma arkadaşsiz kalma korkusuyla bazen saçmalıyorum gibi de geliyor.
Tecrübesizlik vardır, olabilir, zamanla şekillenir her şey, kendine yüklenme, habire ne yapmalıyım diye de düşünme, mesafe olursa başın derde lafa söze girmez, illa ki sohbet muhabbet iletişim olacak ama önce gözlemlemek önemli.

Yazilani yorumluyoruz ya hani. Guvenlikciden de korkma bir zahmet dik dur.
Burdaki kitlenin problemi işte olayı yazılanlardan ibaret sanmaları. Diyorum ki mobbing var zaten bana güvenlikçi de bana yakındi normalde ama onu da bana karşı doldurdular büyük ihtimalle diyorum.

İş ortamında yeniyim ve cidden kimseye güven olmayacak tek yer olduğuna bir kez daha emin oldum. Kendimi sorguluyorum şu an bir yandan da. Bugün bize yetkili birisi gelecek sizinle konuşacak dendi. Sonra biz de çıkış saatiydi zaten toplandık konuşuyorduk. Güvenlik abi falan da var. Uzaktan güvenlik abinin ismini çağırıp gel demişler. Onun ismiyle benim ismimin harfleri de benziyor ben de orda yanındaydim işte ismimi söyleyip gelin dediler gibi anladım. Kızlara gelin kızlar çağırıyorlar dedim. Güvenlik abi beni çağırıyor beni diye garip garip bana baktı. Ben de ha pardon abiyi çağırmış diye dedim kızlara hemen düzelttim. Güvenlik abiyle de aramız iyiydi. Sonra koridorda diğer güvenlige benim durumu anlatırken duydum. Çok acayip bir şey gibi onlar böyle dedi o öyle anlamış falan diye anlatıyor yüz ifadesi şaşkın. Kendi kendime ben ne yaptım bu kadar garip diye düşünüyorum hala. Siz ne düşünüyorsunuz?
Saçmalamış ve abartmış

Erkeklere de hiç yakışmıyor böyle şeyleri gidip başkasına hele de bir erkeğe anlatmak
Gıcık olmakta haklısınız

Tecrübesizlik vardır, olabilir, zamanla şekillenir her şey, kendine yüklenme, habire ne yapmalıyım diye de düşünme, mesafe olursa başın derde lafa söze girmez, illa ki sohbet muhabbet iletişim olacak ama önce gözlemlemek önemli.
Teşekkür ederim. Daha dikkatli olacam artık seviyesizlerle muhatap olmak benim hatamdı.

Abi,abla muhabbetini acilen bırakın. Herkes birbirine abi/abla diye hitap ediyor olsa da siz uymayın bence zira işyeri orası. Normali,olması gerekeni,bey/hanım ekleyerek konuşmak.
Öte yandan güvenlik görevlisi dedikoducunun teki,olabilir yanlıs anlaşılma pekala,sağda solda bunu konuşması çok saçma. Bu kadar mı boş vakti varmış adamın?
Bu kadar mı işşiz?
Çok boş valla akşama kadar geziyor lak lak yapıyor

İş yerinde abi abla olmaz olmaz orası aile ortamı veya sizin sosyal alanınız değil maaş karşılığında mesleğinizi icra ederek para kazandığınız yer benim önerim eğer kabul ederseniz resmi olun çizgisini çekin herkes sınırını bilsin dağa işlerinde neler göreceksiniz ne atak kaydırmalar ne arkadan konuşmalar yanlışlıklar her zaman olur önemli olan önlemi almak resmiyet her zaman güzel önlemdir
niye ki biz de okuldaki hizmetli ablaya abla diyoruz😬

Teşekkür ederim. Daha dikkatli olacam artık seviyesizlerle muhatap olmak benim hatamdı.
Hiç çekinme, gereken yerde çemkirmeden hesabını sor, bi şey mi vardı falan gibi. Mesafe olunca çekiniyorlar zaten genelde :KK53:
Dediğim gibi, kendine de yüklenme, sal, kimisiyle daha samimi olursun kimisiyle full mesafeli, insan ilişkileri böyle.

Anlama probleminiz var sanırım güvenlikciden değil diğerlerinden mobbing var. Kimseden korkmam ben devlet memuruyum kimse bir şey yapamaz.
Bence sende sorun var. Güvenlikçi için konu açmışsın. Madem korkmuyorsun kimse bir şey yapamaz neden yaptığın bir hareket için telaslandin. Güvenlikçi de ne düşünürse düşünsün çok mu önemli.mobing için değil güvenlikçi için konu açmışsın kendi konunu oku.

nefret ediyorum şöyle her şeyi abartan insanlardan. bugün trafikte bir an yavaşladım üstelik orta şeritteydim hemen korna çalıp sollayıp deli gibi el kol hareketi yapan bir adamla karşılaştım. millet iyice tımarhanelik olmuş takma hiç kendi halinde abartmaya devam etsin

Back
X